Apotheker’s HP uitdaging: Het oplossen voor software

Nieuwe CEO van Hewlett-Packard Leo Apotheker zei software is “de lijm” die het bedrijf bij elkaar zal houden en laat het hefboomeffect in toegevoegde waarde diensten. De grote vraag is of HP genoeg mogelijkheden om die software-as-lijm visie werkelijkheid te maken zal hebben.

Sterker nog, de software is goed voor slechts 3 procent van de omzet van HP’s pie. Hier is wat Apotheker zei dat de dag nadat ze de naam HP’s leider

Ik geloof, en het management team is van mening, en we geloven dat HP meer waard dan de som der delen zou moeten zijn. En om dat te laten gebeuren, wij allen geloven, en HP heeft een lange-permanente inzet voor dat die software is een soort van de lijm te maken dat gebeuren. Software is hoe we onderscheid maken op onze industrie-standaard platform. Software is hoe we ervoor kunnen zorgen dat de verschillende delen van onze technologie daadwerkelijk in elkaar passen goed.

Het is niet alleen software wel. Ook diensten met een hogere toegevoegde waarde zijn in toenemende mate een belangrijk element en een belangrijk onderdeel van de strategie ook. Dus je moet ons zien werken op al deze elementen.

Aangezien HP’s software staan ​​— eigenlijk het gebrek daaraan — is het gemakkelijk om de sprong die het bedrijf gaat zijn weg te kopen in de enterprise applicaties markt. HP heeft een aantal belangrijke software stukken met Mercury, Opsware en een schare van automation tools voor het datacenter, maar dat is niet waar de onderneming spel is. HP heeft een software-band die een lead gitarist of zanger ontbreekt. Waar is de business intelligence-portfolio? Hoe zit het met analytics? Data opslagplaats?

: Verrassing! HP namen Leo Apotheker CEO, Kan hij zijn erfenis te herschrijven?

Te weten: HP’s software-inkomsten is van hetzelfde formaat als de financiering ervan arm.

Ondertussen, heeft HP niet veel van overnamekandidaten in software. Waarom? IBM en Oracle hebben de meeste van hen overgenomen. IBM voegt aan zijn software portfolio bijna wekelijks met kleinere deals in tussen grotere zoals de Cognos aankoop. Oracle gaat voor de Bigger Bang voor — Siebel, PeopleSoft, Hyperion en tientallen anderen.

HP’s Apotheker: A “wereldburger” gepositioneerd om een ​​wereldwijde onderneming te leiden; H-P naar Oracle: hier komt Leo (en Ray); Kan Apotheker te herstellen HP’s reputatie op duurzaamheid?

Cowen & Co. analist Peter Goldmacher vat HP’s software uitdaging. Het is fijn dat voorzitter Ray Lane en Apotheker zijn software-experts, maar er zijn maar een beperkt aantal kaarten te spelen.

De onderneming softwarelandschap wordt gedomineerd door Oracle en IBM, en in mindere mate, SAP, en in nog mindere mate, Microsoft. De overgrote meerderheid van de naald bewegende enterprise software M & A is uitgevoerd door IBM en Oracle, waardoor er zeer weinig kansen voor HP om zijn weg te verwerven in de ruimte op een zinvolle manier. Hoewel er een paar mogelijke grote software-deals over (SAS, Teradata, Computer Associates, BMC, Adobe, Symantec, Citrix en een paar potentiële fusies (SAP, MSFT), het gebrek aan zinvolle software M & A kansen moet HP verbieden elke doen zinvolle deals op korte termijn, en zal daarom niet bedreigen Oracle en IBM voor de nabije toekomst.

Ik weet niet of HP zal alles wat verboden. Misschien HP zou opslokken Teradata — misschien wel de heetste meisje op het bedrijf M & A bal — om in analytics apparaten en ga dan voor CA, die een solide onderhoud inkomstenstroom zou bieden. Die twee deals zou de opbrengst naald te verplaatsen. SAP is een optie en Citrix zou een zeer interessante aankoop. Het grote punt: HP zal hebben om zijn weg te kopen in de software spel. HP zou opslokken elke on-demand software provider en nog steeds niet bewegen de opbrengst naald.

Als Apotheker cijfers uit de software vergelijking voor HP zal hij de $ 1.200.000 salaris, $ 4.000.000 ondertekening bonus, $ 4.600.000 verplaatsing voordeel en diverse aandelen en contanten prikkels en nog wat waard.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal