Dell TrueMobile GPRS Solution recensie

Draadloze technologie is inmiddels doordrongen de rekenkracht landschap op alle ruimtelijke schalen: Bluetooth voor lokale kabel vervanging binnen 10 meter of zo; 802.11b voor LAN en internettoegang tot 30 meter uit een access point of gateway en GPRS voor toegang op afstand tot bedrijfsnetwerken en het internet, waar u ook een signaal te krijgen. Datasnelheden variëren van maximaal 56 Kbps voor GPRS tot een maximum van 11 Mbps voor 802.11b, met Bluetooth steken in iets minder dan 1Mbps. Bedrijven met een flexibele, mobiele werknemers zullen geïnteresseerd zijn in al deze technologieën, maar GPRS, met de potentie om telewerkers vrijwel continu een draadloze verbinding, is waarschijnlijk bovenaan de lijst.

Bouwstenen; Op de client, de TrueMobile GPRS-oplossing bestaat uit de volgende elementen: een Latitude-notebook (elk model – we hadden een C400 ultraportable), £ 249 (ex. BTW) TrueMobile 5000 GPRS PC Card (een data-only versie van Dell van een Novatel Wireless product), een O2 SIM en BroadCloud’s SURE-connect optimalisatie client. Je hebt drie keuzes van GPRS abonnement: tot 12 MB per maand voor £ 20,42 per maand met extra data betaalt £ 1,27 per megabyte, tot een maand voor £ 39,99 / maand met extra gegevens op 99p / MB 36MB, en de Groep 25 plan, waarvan £ 10 / maand kost met alle gegevens betaalt £ 1 / MB. De truc is om uw gebruikers waarschijnlijk gebruikspatronen profileren en selecteren van de meest kosten-effectief plan;. De GPRS-netwerk wordt aangesloten op de bedrijfs-LAN, en vandaar naar het internet, via een beveiligde huurlijn van O2, met een bandbreedte van 128Kbps ( £ 417 / maand) voor matige middelgrote installaties (tot 50 gebruikers of zo) naar 2Mbps (£ 833 / maand) voor grotere installaties (500 – 1.000 gebruikers) .; op de server is BroadCloud’s SURE-uitwisseling optimalisatie software, die ligt tussen de huurlijnen en de bedrijfsservers en voorkomt onnodige protocol handdrukken, comprimeert applicatie data en geeft gebruikers meer controle over downloads. In combinatie met de SURE-connect client BroadCloud middleware helpt om een ​​sneller, betrouwbaarder en uiteindelijk rendabeler GPRS verbinding te leveren. De optimalisatie software licentie komt neer op tussen de £ 30 en £ 70 per gebruiker per jaar, afhankelijk van het aantal gebruikers. De server eisen zijn niet overdreven – een single-processor server per 200 gelijktijdige gebruikers zal volstaan; Alle van deze infrastructuur vereist een goede deal van consultancy, projectmanagement, installatie en het testen – voor waar je in rekening worden gebracht £ 5.000 (meer. als uw user base van meer dan 200). Deze uitgave krijgt u ook 24 uur per dag, 7 dagen per jaar te ondersteunen.

GPRS-oplossing in gebruik; Onze Latitude C400 werd geleverd vrij veel als een zakelijke gebruiker zou krijgen – met alle drivers en client-software geïnstalleerd, en de GPRS-SIM geactiveerd en klaar om te gaan. Steek de TrueMobile 5000 PC Card – dat ziet er net als een 802.11b-kaart, maar met een uitklapbare antenne – in de juiste sleuf en het opstarten van de notebook. Klik vervolgens op de relevante pictogram in het systeemvak van de SURE-connect client, waar u de GPRS-verbinding inleiding van de grafische kwaliteit instellingen op te roepen en tweak – u kunt een schuifknop tussen Betere Kijken (minder compressie) en sneller laden (meer compressie) bewegen. ; Na dat, het is vrij veel e-mail en internet business as usual. Wanneer u Outlook voor het eerst te laden is er een vertraging als de externe Exchange-server is aangemeld en e-mail gedownload, en dit kan een paar minuten duren als u veel van de post. Verdere vertragingen zijn ervaren als je ervoor kiest om bijlagen te downloaden. Voor zover Web browsing betreft, is de ervaring is ongeveer gelijk aan het gebruik van een 56Kbps dial-up modem, als je een middling kwaliteit graphics instelling te gebruiken. Maar natuurlijk, GPRS geeft u het voordeel van een permanente verbinding waar je betaalt voor gedownloade gegevens, geen tijd online; De GPRS-verbinding is vrij vergevingsgezind korte stroomonderbrekingen – wanneer je door een korte treintunnel, bijvoorbeeld.. Wanneer dit gebeurt, de groene LED op de TrueMobile 5000 PC Card wordt rood, maar u kunt meestal hervatten waar u als het groene licht rendement gebleven. Mocht u geconfronteerd met een heraansluiting probleem, moet u de resetknop hit in de SURE-connect client om de orde te herstellen. Over het algemeen is het geen goed idee om te beginnen aan overdracht van grote bestanden als u verwacht dat de GPRS-dekking te fragmentarisch zijn.

Lagen van beveiliging, een van de meest aantrekkelijke aspecten van het Dell-GPRS-oplossing voor bedrijven is de multi-level beveiliging biedt. GPRS gegevens worden versleuteld tussen de notebook en de SGSN (Serving GPRS ondersteuning Node), krijg je een eigen Access Point Name (APN) – de APN is de router die het draadloze gedeelte van het GPRS-netwerk verbindt met het bekabelde gedeelte, RADIUS (Remote Authentication Dial-In gebruiker service) verifieert de gebruiker verbindingen en tracks verbinding tijd, en de private huurlijn tot het bedrijfsnetwerk betekent dat er geen gegevens stroomt via het openbare internet; Als dit standaard security-infrastructuur is niet genoeg is, zijn er meer opties.: een VPN op de top van de private link-biometrische gebaseerde SecureID smartcards en een firewall tussen de huurlijn en het bedrijfsnetwerk.

Conclusie

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop