Een tablet wereld weg: Waar Samsung en Apple verliest naar merken die je nog nooit hebt gehoord

Je zou niet hebben gehoord van Allview, E-Boda of Evolio, maar ze zijn Apple en felste concurrenten Samsung’s in de Oost-Europese land van Roemenië. Hier, lokale merken te beheren twee keer zo veel apparaten te verkopen als de tablet reuzen gecombineerd, en zijn nu de vaststelling van hun zinnen gezet op het veroveren van nieuwe markten.

Microsoft tablets door de eeuwen heen: The Good, the Bad and the Ugly, in beeld

Global tablet zendingen boven 53 miljoen; Surface versus iPad: Een verhaal van twee tabletten; nieuwste iPads van Apple: Waarom zakelijk gebruik zal uiteindelijk troef personal

Wereldwijd, Apple’s iPads leiden wereldwijde verkoop, goed voor ongeveer een derde van de tablet markt. In Roemenië, echter, Apple had een bescheiden vier procent aandeel vorig jaar, terwijl Samsung was in pole position met 15,6 procent, iets onder haar wereldwijde aandeel, volgens IDC Roemenië.

Windows tablets bestond al lang voor de iPad zelfs werd gedroomd. Neem een ​​rondleiding door enkele van de meest populaire – en meest bijzondere – apparaten van het laatste decennium.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

In dezelfde periode, Allview had maar liefst 14,8 procent marktaandeel, terwijl de E-Boda kwam uit op 12 procent, en Evolio bereikte 10,4 procent. De analist huis schat dat de nummers vrij veel het zelfde dit jaar zal blijven, met het trio leidt de meer gevestigde bedrijven door een aanzienlijke marge.

Aan het eind van het tweede kwartaal van dit jaar, Allview had een marktaandeel van 13,9 procent in Roemenië, E-Boda oogstte 12 procent, en de naam van Evolio was op 9,8 procent van de apparaten, IDC vertelde de website. De drie hebben 250.000 tablets in totaal verkocht in de eerste helft van dit jaar, hetzelfde nummer dat tijdens het geheel van 2013 werden verkocht.

Echter, in termen van inkomsten, “Samsung en Apple hebben een grotere bijdrage aan de waarde van de markt ten opzichte van lokale merken die een hoge volumes, maar een lage waarde,” Sorina Câmpeanu, research analyst bij IDC Roemenië, vertelde de website.com.

De verschillen tussen Roemenië en de wereldwijde statistieken is aanzienlijk. Wereldwijd, Apple leidde met 33,8 marktaandeel in het vierde kwartaal van vorig jaar, gevolgd door de Koreaanse rivaal Samsung met 18,8 procent.

portefeuilles lokale merken ‘bestaan ​​niet alleen uit tablets, maar ook van de dual-SIM-smartphones, ebook readers, multimedia-apparaten en laptops.

marketingstrategie Roemeense merken ‘is eenvoudig. “De tendens is de laagst mogelijke prijs aan te bieden en om nieuwe tablets elk kwartaal te lanceren”, zegt IDC-analist. “De markt van de consument is gericht op de prijs en dit is waarom lokale merken een belangrijk marktaandeel te behouden.

De drie lokale bedrijven, die hun naam gezet op white label Chinese producten, hebben geholpen de tablet beschikbaar gekomen voor de massa’s in Roemenië. Ze bieden hoofdzakelijk Android-apparaten tegen een gemiddelde prijs van $ 135, volgens IDC, terwijl hun meest betaalbare tabletten zijn minder dan $ 60, een prijs die Apple of Samsung niet kan, of niet, concurreren.

Romainans zou moeten werken gedurende drie weken in staat zijn om de goedkoopste iPad, verkocht via de officiële kanalen in oktober veroorloven om ongeveer $ 375. De gemiddelde maandelijkse loon in het land was $ 486 in augustus, volgens het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

Onze missie was altijd om alle Roemenen toegang tot technologie, ongeacht hun budget, “Alexandru Dragoiu, CEO van E-Boda, vertelde de website.” Ons publiek bestaat uit consumenten die in de grote steden, maar ook in steden en op het platteland, die beperkte budget en niet de hoogst mogelijke specs niet nodig. “het bedrijf richt zich op de verkoop van zeven inch tot 7,85-inch Android-tablets tegen prijzen variërend tussen de $ 70 en $ 230.

Niet alleen heeft het bedrijf vond de juiste prijs voor de regio, maar het juiste moment ook. “Toen Roemeense merken ging de tablet markt, heeft de prestigieuze merken niet mid-range en goedkope apparaten bieden,” Liviu Nistoran, CEO van Evolio, vertelde de website. “Roemeense merken zoals Evolio bezette segment van de markt waar er vraag, maar het aanbod waren schaars, zo niet onbestaande.

Lokale merken richtte zich eerst op de low-end tablets, en geleidelijk verplaatst naar de mid-range. Daarna begonnen ze de lat hoog. “We proberen om producten aan te bieden met unieke eigenschappen Evolio X8 werd, bij de lancering, de dunste tablet op de lokale markt. X7 was de eerste tablet met beveiligingssoftware geïnstalleerd; X6 was de eerste octa-core smartphone in Roemenië”, zegt Nistoran .

Allview is ambitieus en is van plan om te profiteren van wat zij ziet als de zwakheden van Apple en Samsung in Roemenië. Dorin Gaman, COO van Visual Fun, het bedrijf achter Allview tabletten, vertelde de website die lokale merken zijn flexibeler en hebben een beter begrip van de lokale markt dan de wereldwijde tablet reuzen.

Nu, de lokale bevolking proberen om zowel de low-cost-apparaten en hoge specs bieden. “Perceptie van consumenten veel veranderd,” zei Gaman. “Onze portfolio omvat nu high-end apparaten [met specs] vergelijkbaar zijn met die van de gevestigde merken, tegen een betaalbare prijs.

Nummer één in Allview’s tablet verkopen, zowel in Roemenië en in het buitenland is de AX4 Nano, geprijsd op $ 101. Het is een zeven-inch, 800x480p apparaat, aangedreven door een Cortex A7 1,3GHz dual-core CPU. Het hotel beschikt over 512 MB RAM, 4GB geheugen, Wi-Fi, 3G, GPS, Bluetooth en Android 4.2 Jelly Bean.

Evolio bovenaan het wetsvoorstel met X7, een zeven-inch IPS 1280x800p tablet met een 1,3 GHz quad-core processor, 1 GB RAM en 8GB geheugen. Het draait Android 4.2 Jelly Bean en wordt geleverd met Norton Mobile Security-pakket geïnstalleerd. De prijs is $ 139.

De warmste apparaat in de onderneming blijft de tablet. Leidinggevenden hebben aangedrongen op hen, IT-afdelingen hebben ze ondergebracht, en de gebruikers blijven schreeuwen voor hen. Zijn ze een rage of game-changer? We onderzoeken de productiviteit voordelen, kansen en mythen.

Hoe ze het doen

Socioloog Marian-Gabriel Hancean, docent aan de universiteit van Boekarest, gelooft dat de opkomst van de lokale merken is niet een effect van een romantische neiging om Roemeense producten te ondersteunen, maar eerder een pragmatische keuze bepaald door de kosten. “Hun succes heeft niets te maken met een soort van hoogontwikkelde patriottisme,” zegt hij. “Voorafgaand aan de recessie, bankleningen geleid tot een aanzienlijke toename van de aankopen van buitenlandse producten. Ik betwijfel of mensen werden patriotten in zo’n korte periode van tijd.

Lokale merken zijn snel groeiende in de afgelopen drie jaar, maar er is nog ruimte voor verbetering. “De Roemeense markt begon later dan West-Europa te ontwikkelen en de B2B-tablet markt is nog klein. We verwachten echter een gestage groei”, zegt IDC Câmpeanu.

Roemeense merken hebben hoge verwachtingen voor het volgende jaar. E-Boda is op zoek naar haar positie zowel in Roemenië en in het buitenland te consolideren, en Allview van plan om zijn Android en Windows tablets lijnen uit te breiden. Ondertussen Evolio staat op het punt de lancering van haar eerste toestel met Windows plannen en wil haar producten naar andere Europese markten te brengen.

Evolio verkoopt meer dan 10 procent van zijn producten in Bulgarije, Duitsland en Hongarije, volgens de CEO, en is voortdurend toezicht op de buitenlandse markten voor mogelijke uitbreiding.

Dat doet Allview. Negen procent van de omzet afhankelijk is reeds op het bedrijfsleven in het buitenland. “We hebben onlangs een filiaal geopend in Polen en we zijn van plan om andere buitenlandse markten in de EU en buiten de EU te bereiken,” Allview’s Gaman vertelde de website. Allview’s producten is nu te vinden in 12 landen buiten Roemenië, waaronder Duitsland, Griekenland, Nederland, Slowakije en Spanje.

Ondanks hun enthousiasme, de Roemeense merken waarschijnlijk geen gemakkelijke tijd van hebben. Steeds meer Chinese bedrijven hebben de markt met lage prijzen en even ambitieuze plannen ingevoerd. Wat meer is, veel consumenten hebben reeds hun eerste tablet gebruikt en zal veeleisender geworden tijdens het zoeken naar de volgende.

Online winkels zien nu al deze trends. “We proberen onze klanten kwalitatieve producten aan te bieden. We proberen niet om goedkope tablets te verkopen, vanwege de hoge rendement tarief. Echter, mensen dicteren het aanbod, dus we hebben ook tablets geprijsd op $ 60 tot $ 90, maar we hen niet te bevorderen . Zij vertegenwoordigen vijf procent van onze tablet sales, “Dan Dumitrescu, general manager van de retailer Oktal.ro, vertelde de website.

Wereldwijd zijn kleine merken steeds meer en meer marktaandeel ten koste van Apple en Samsung, volgens IDC. De reuzen nog steeds in slagen om de tablet-industrie te leiden, maar de analist huis kondigde een all-time high marktaandeel van 44,4 procent voor de bedrijven buiten de top vijf. “We zien de groei onder de kleinere leveranciers en een nivellering van de aandelen in meer leveranciers als de markt een nieuwe fase ingaat”, zegt Jitesh Ubrani, research analist bij IDC’s Worldwide Quarterly Tablet Tracker.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Roemeense merken van plan om uit te breiden

tablets

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s