EFF scheurt Microsoft voor “flagrante miskenning van keuze van de gebruiker en de persoonlijke levenssfeer” in Windows 10

De bezorgdheid over Microsoft’s privacy praktijken zijn niet weg.

Meer Windows 10

In een zinderende redactie heeft de Electronic Frontier Foundation strategie van Microsoft bekritiseerd voor het uitrollen van Windows 10.

Het EVF, een non-profit 501 (c) 3 organisatie die zichzelf als ‘de grootste non-profit organisatie te verdedigen burgerlijke vrijheden in de digitale wereld “, beschuldigt Microsoft van” negeren keuze van de gebruiker “in zijn jaar lang gratis upgrade campagne voor het nieuwe besturingssysteem .

De auteur van het ondertekende redactie, Amul Kalia, beschuldigt ook Microsoft het negeren van de privacy van gebruikers. “Standaard” Kamil schrijft: “Windows 10 verzendt een ongekende hoeveelheid datagebruik terug naar Microsoft ….

De redactie is vooral kritisch over Microsoft’s telemetrie collectie

Een belangrijk probleem is de telemetrie data het bedrijf ontvangt. Terwijl Microsoft benadrukt dat zij verzamelt en anonimiseert van deze gegevens, heeft zij niet uitgelegd hoe het doet. Microsoft zal ook niet zeggen hoe lang deze gegevens worden bewaard, maar het verstrekken van alleen algemene termijnen. Erger nog, tenzij je een onderneming gebruiker, wat er ook gebeurt, je moet op zijn minst een deel van deze telemetrie data met Microsoft te delen en er is geen manier om opt-out van het. [Nadruk in origineel]

De tactiek van Microsoft gebruikt om de gebruikers van eerdere versies van Windows om te upgraden naar Windows 10 ging van vervelend tot ronduit kwaadaardig “, aldus de redactie.” Keer op keer, met elke update, Microsoft ervoor gekozen om twijfelachtige tactiek toepassen om te veroorzaken gebruikers naar een te downloaden stukje software dat velen niet willen.

In een per e-mail statement, een Microsoft-woordvoerder reageerde

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock-scherm; Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen; Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners, problemen oplossen en repareren van Windows 10 problemen

De Microsoft verklaring opgenomen links naar privacy-beleid van de onderneming, om een ​​aparte Windows 10 en uw online diensten pagina, en een september 2015 blog post, Privacy en Windows 10.

de auteur van het bericht is niet een lid van de juridische medewerkers EFF. Kalia bio identificeert hem als een Intake Coordinator, een EFF medewerker met twee jaar ervaring waarvan de rol is om te werken met advocaten en activisten bij het identificeren van problemen die “waardig advocacy -. Vooral wanneer juridische actie is niet per se de beste aanpak”

De timing van de post is vreemd. Als het probleem van agressieve upgrades is echt de moeite waard te pakken, zou dat gedeelte een groter effect maanden geleden hebben gehad. Met ingang van vandaag, de Get Windows 10 programma is afgelopen en er zijn geen aanwijzingen dat een andere Microsoft-projecten betrokken zijn bij dezelfde tactiek.

De EFF’s karakterisering van een aantal Windows 10 functies is ook onjuist. Bijvoorbeeld, de redactionele zegt dat de meeste van de verzamelde gegevens worden gebruikt voor het aandrijven van Cortana, en bekritiseert Microsoft voor het niet geven van gebruikers een keuze voor het verzamelen van die gegevens: “[M] geen enkele gebruiker zou veel liever uit van deze functies te kiezen in ruil voor behoud van hun privacy. ”

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

In werkelijkheid, Cortana’s feature set moet kiezen. Als je nog nooit op in het Cortana zoekvak, of als u toestemming verzoek afwijzen wanneer het wordt aangeboden, is niets van dat persoonlijke gegevens verzameld. Kijk zelf maar.

Aan de linkerkant is het wat een gebruiker ziet bij het gebruik van Cortana voor het eerst in de Windows Update-10 Anniversary

Links: Cortana standaard Rechts: Cortana toestemming verzoek

Klikken “Cortana kan veel meer doen” opent de toestemming scherm aan de rechterkant. Ongetwijfeld, “Nee,” zou duidelijker zijn dan ‘Misschien later, “maar toch, dit is zonder twijfel een opt-in proces.

Microsoft heeft een geheel nieuw telemetriesysteem gebouwd om zijn ‘Windows as a Service’ technisch model. In Windows 10, kunt u het verzamelen van gegevens te bellen terug tot bijna nul, maar je kunt niet helemaal uitzetten. Hier is waarom.

De EFF kritiek op telemetrie collectie ook fouten van Microsoft voor het instellen van de standaard op het hoogste niveau en voor het aanbieden van de optie ‘geen telemetrie “alleen voor zakelijke klanten. De agressieve standaard is inderdaad waardig van kritiek, maar het beperken van het vierde niveau aan zakelijke klanten heeft een goede technische onderbouwing: Enkele eenvoudige verzamelen van gegevens is absoluut essentieel voor Windows Update, een kritische beveiligingsfunctie, goed te laten werken.

Microsoft kan niet beveiligingsupdates, bug fixes en driver updates te leveren aan een apparaat zonder te weten wat informatie over de hardware en geïnstalleerde software op dat apparaat. Zakelijke klanten kunnen dit probleem omzeilen met behulp van management tools, zoals Windows Server Update Services, die niet beschikbaar zijn voor de consument.

De EFF erkent ook dat sommige media kritiek vertegenwoordigt “verkeerde informatie en hyperbool,” met een link naar mijn artikel roepen een bijzonder vreselijke voorbeeld van Forbes.

Toch is het feit dat een zeer gewaardeerde organisatie als de EFF weegt in op deze kwestie is een teken dat Microsoft heeft op zijn minst ernstige vertrouwen kwesties.

In het afgelopen jaar, toen deze problemen zijn ontstaan, het bedrijf heeft consequent haar reactie vertraagd en vervolgens verborgen achter juridisch jargon en vage uitspraken over het beleid.

Ironisch genoeg, zou de privacy van een competitief voordeel voor Microsoft, gezien zijn concurrentiepositie met Google, wiens hele business is gebouwd op het verzamelen van gegevens van haar gebruikers en draaien in de reclame-profielen.

Deze problemen zijn niet van plan om weg te gaan. Als Microsoft wil de kwestie frontaal aan te pakken, moet zij dit doen vanuit het kantoor van de CEO. En misschien zou kunnen experts uit het EVF en andere organisaties uit te nodigen om zijn praktijken en procedures te controleren in plaats van alleen verwacht haar klanten te vertrouwen dat het het juiste te doen.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

ed Bott