Google naar Oracle: Uw $ 9,3 miljard Android Java schadevergoeding is gek

Google bestrijdt Oracle’s bewering dat de Java API’s kreeg app-ontwikkelaars aan boord met Android vroeg.

Google heeft een weerlegging ingediend conclusie van Oracle dat het als gevolg van $ 9,3 miljard schadevergoeding voor ongeoorloofd gebruik van Java-code in Android.

Google zegt dat zijn eigen schade expert “absoluut niet eens ‘met de financiële hulp van Oracle heeft geëist, met een voorsprong van de bedrijven mei rechtbank nieuw proces van de vorderingen die 37 Java SE application protocol interfaces in Android inbreuk Oracle auteursrecht.

Oracle heeft betoogd dat de Java API’s die nodig zijn om app-ontwikkelaars aan boord te krijgen met Android vroeg waren, die Google netto miljarden winst geholpen door middel van app verkoop en mobiele reclame.

Oracle’s schade expert geschat dat Google $ 8,8 miljard heeft gemaakt in “winst toegerekend aan inbreuk op auteursrechten Java”, en dat deze winst moet worden teruggevorderd van Google. Samen met de werkelijke schade van $ 475m, de expert denkt Google moet Oracle betalen een totaal van $ 9,3 miljard.

Slechts een paar maanden nadat Apple Swift voor iOS uitgebracht, is de taal uitgegroeid tot een van de meest populaire voor ontwikkelaars.

Uiteraard, Google’s eigen schade expert denkt dat Oracle heeft geen recht aan de enorme som omdat de meeste van Android codebasis is Google’s eigen.

Het bedrijf wijst er in een bestand verkregen door Business Insider dat de 37 Java SE API’s bedraagt ​​0,8 procent van de meer dan 15 miljoen regels geen inbreuk code in Android.

De search bureau heeft de rechter om staking van het record delen van een beoordeling door Dr James R Kearl, die werd benoemd door de rechtbank om te reageren op de schade deskundigen die door Oracle en Google naar voren gebracht en het passende bedrag voor “disgorgement van de winst gevraagd “.

Google maakte bezwaar tegen de drie methoden die Kearl aangeboden aan de disgorgement bedragen berekenen en wil dat zij sloeg uit het verslag, omdat de jury zou kunnen overwegen ze plausibel.

Ten eerste, Google zegt Kearl argument Oracle’s ten onrechte gekocht die Java toegestaan ​​Google voor ontwikkelaars, die vervolgens bracht de gebruikers en de winst naar Android te trekken.

Ten tweede, Google zegt dat het verkeerd was om te veronderstellen dat bedrijven zoals Facebook en Uber zou hebben vermeden het ontwikkelen van Android-apps als Google niet had gekopieerd de Java API’s.

Het uiteindelijke idee dat Google wil uitgewist is dat er geen Android zou zijn, ware het niet voor de Java API’s, een idee Kearl vermaakt in een “alternatieve realiteit” scenario, dat als basis voor de jury tot gunning van de gehele $ 8,8 miljard naar Oracle kon geven.

Afzonderlijke aanmeldingen door Oracle suggereren Google is hengelen op schadevergoeding te beperken tot $ 100 miljoen.

Oracle oorspronkelijk haar vordering ingediend tegen Google in 2010. In 2014, het Amerikaanse Hof van Beroep vernietigd een 2012 rechtbank uitspraak dat de Java API’s waren niet auteursrechtelijk, maar dat Google kunnen worden gedekt door de “fair use”.

Oracle en Google

Oracle Google: Betaal US $ 9,3 miljard voor het gebruik van Java in Android, Google Sorry, het Supreme Court zal niet zo massaal Oracle geval aanspreken; Oracle’s cloud computing plannen: Breng diensten aan klanten on-premises

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Het Hooggerechtshof vorig jaar klopte rug verzoek van Google voor het aan de beslissing te herzien, zodat de zaak terug naar de rechtbank geleid om te beslissen over fair use verweer van Google.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test