Case Study: T-Mobile’s massale datacenter transformatie reis wint prijs met HP ALM gereedschappen

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes / iPod en Podcast.com. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor: HP.

Levert HP applicaties apparaat oplossingen die gebruik maken van geconvergeerde infrastructuur voor virtualisatie, data management, HP neemt duik op dual cloud bursting: publieke en-of privé-apps steun komt van de leeftijd; HP rolt EcoPOD modulaire datacenter levert high-density geconvergeerde infrastructuur met extreme energie-efficiëntie; HP bij Discover releases geconvergeerde infrastructuur producten en diensten gericht op het helpen IT migreren snel naar de toekomst; HP’s IT performance Suite stelt IT-managers met uniforme weergave in de totale activiteiten, kosten; HP levert NMC 9.1 als nieuwe eisen aan de Network management Beveiligd , geïntegreerde en geautomatiseerde Response

W elkom in een speciale BriefingsDirect podcast series komt naar u van de HP Discover 2011-conferentie 8 juni in Las Vegas. We verkend wat een aantal grote enterprise IT-oplossingen, trends en innovaties maken van nieuws over HP’s ecosysteem van klanten, partners en ontwikkelaars.

Dit bedrijf case study discussie vanaf de showvloer richt zich op een award-winnende applicaties migratie en transformatie – en een grand-schaal datacenter transitie, ook – voor T-Mobile. Ik was echt onder de indruk van de omvang en grootte – en de hoeveelheid tijd, in termen van korte – voor deze award-winnende project set.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

We zijn hier met twee IT-managers meer weten over wat T-Mobile heeft gedaan om de oprichting van twee datacenters, en hoe in het proces hebben ze hun toepassing kwaliteit en de processen met behulp van geavanceerde Application Lifecycle Management (ALM) verbeterde leren: Michael Cooper , Senior Director Enterprise IT Quality Assurance bij T-Mobile, en Kirthy Chennaian, directeur Enterprise IT Quality management bij T-Mobile. Het interview werd gemodereerd door Dana Gardner, Principal Analyst bij Interarbor Solutions. [Disclosure: HP is een sponsor van BriefingsDirect podcasts.]

Hier zijn een aantal fragmenten

G ardner: Mensen niet gewoon dit soort massale, honderd miljoen dollar-plus activiteiten, want het is leuk om te hebben.

C OOPer: Absolutely. Er zijn een aantal duidelijke business drivers achter het opzetten van een world-class, groene datacenter en vervolgens een aparte ramp-recovery data center.

G ardner: Waarom heb je besloten om zowel een applicatie transformatie, evenals een data center transformatie te ondernemen – vrijwel gelijktijdig?

C hennaian: Gezien de omvang en de complexiteit van het initiatief, het waarborgen van beschikbaarheid van het systeem was in de eerste plaats de belangrijkste driver achter deze. Kwaliteitsborging (QA) speelt een belangrijke rol bij het garanderen dat beide datacenters tegelijk zijn gemigreerd, dat de applicaties beschikbaar in real-time waren, en dat vanuit een kwaliteitsborging en testen standpunt we moesten termijnen en tijdschema’s te voldoen.

G ardner: Laten we een gevoel van de scope. Vertel me over T-Mobile en de statuur tegenwoordig.

C OOPer: T-Mobile is een landelijke aanbieder van spraak, data en messaging-diensten. Op dit moment zijn we de vierde grootste luchtvaartmaatschappij in t hij de VS en hebben ongeveer 33 miljoen klanten en 21000000000 $ aan inkomsten, eigenlijk een beetje meer dan dat. Dus, het is een belangrijke onderneming.

We zijn een bedrijf dat echt gericht is op onze klanten, en we hebben doorgemaakt een IT-modernisering. Het datacenter inspanningen waren een groot deel van dat IT de modernisering, in aanvulling op de modernisering van onze applicatie platform.

G ardner: Laten we ook praten over de reikwijdte van uw beweging om een ​​nieuw datacenter.

C hennaian: Twee world-class datacenters, één in Wenatchee, Washington, en de andere is Tempe, Arizona. De primaire datacenter is de ene in Wenatchee en de failover ramp-recovery datacenter is in Tempe, Arizona.

C OOPer: Wat we deden was het migreren van meer dan 175 Tier 1-toepassingen en Tier 0, en een aantal Tier 2 ook. Het was een grote inspanning vereist nogal wat van de planning en de HP gereedschap had een grote rol in dat, met name in het QA rijk.

G ardner: Nu, waren deze klantgerichte apps, interne apps, logistiek? Hebben we het over de detailhandel? Geef me een gevoel van de scope hier op de breedte en diepte van uw apps; C hennaian:? Significant. We praten kritische toepassingen die de klant gerichte. We praten enterprise applicaties die zich uitstrekken over de gehele organisatie. En, we zijn ook T alking over applicaties die deze kritische front-end applicaties te ondersteunen. Dus, zoals Michael opgemerkt, 175 applicaties moest worden gemigreerd over beide datacenters.

Bijvoorbeeld, het verplaatsen T-Mobile.com, dat is een klantgerichte bedrijfskritische toepassing, ervoor te zorgen dat het naadloos was overgestapt en werd ter beschikking van de klant in real-time was waarschijnlijk een van de belangrijkste voorbeelden van de kritische factor achter zorgen QA voor deze inspanning.

G ardner: IT is van cruciaal belang voor bijna alle bedrijven vandaag de dag, maar ik kan me niet voorstellen dat een bedrijf waar technologie is essentieel en kritisch dan T-Mobile, als data en diensten carrier.

Wat is het geval met de reactie van de klant? Heeft u business metrics, nu dat u hebt meegemaakt dit, dat niet alleen aan te tonen dat u in staat om een ​​betere efficiëntie te krijgen bent en uw medewerkers worden steeds beter responstijden van hun apps en data, maar is er als een tastbare voordeel, Michael?

Bijna perfecte beschikbaarheid; C OOPer: Ik kan niet geven u de exacte details, maar we hebben een aanzienlijke stijging in ons systeem up-tijd en bijna een bijna perfecte beschikbaarheid in de meeste gebieden gehad. Dat is al het grootste ding.

Kirthy genoemd T-Mobile.com. Dat is een voorbeeld waarbij, in plaats van de primaire en back, wij feitelijk een actieve-actieve toestand in het datacentrum. Dus, als men gaat de andere is er, en dit is belangrijk.

Een aanzienlijk deel van de weg die we gebruikten HP gereedschappen in dit proces was niet alleen de functioneel testen met Quick Test Professional en Quality Center, maar we hebben ook de prestaties testen met Performance Center en vond een aantal zeer belangrijke kwesties die zou zijn gegaan naar productie.

Dit is een unieke situatie, omdat we eigenlijk kregen om de prestaties testen te doen leven in de voorstelling omgevingen. We moesten opschalen om echte prestaties soorten ladingen en vond een aantal echte problemen dat – in plaats van de klanten waarmee zij geconfronteerd worden, hebben ze niet om ze onder ogen zien.

Het andere ding dat we dat deden was uniek was high-availability testen. We testten elke server om ervoor te zorgen dat als men ging naar beneden, de anderen waren stabiel en onze klanten kunnen ondersteunen.

G ardner: Dit was letterlijk het veranderen van de vleugels op het vliegtuig toen het nog vliegen. Vertel me waarom doet het allemaal tegelijk was een goede zaak.

C hennaian: Het was het feit dat we in staat waren om de extra functionaliteit die de HP-suite van producten benutten. We waren in staat om de beschikbaarheid van applicaties te leveren, zorgen voor een tijdschema voor de migratie en maken gebruik van de mogelijkheid om automatisering tools die HP biedt te gebruiken. Met Quick Test Professional, bijvoorbeeld, we gemigreerd van versie 9,5-10,0, en we waren in staat om de functionaliteit met business process testen van een Quality Center standpunt benutten.

Als geheel, vanuit een applicatie lifecycle management en vanuit een enterprise-wide QA en testen oogpunt, het ons toeliet om systeembeschikbaarheid en QA verzekeren op een tijdige basis. Dus is het logisch om te upgraden als we deze transformatie ondergingen; C OOPer:. Goed punt, Kirthy. Naast verbetering van onze instrumenten enzovoorts, we ook een upgrade vele servers om enkele van de Itanium nieuwste technologie. Ook geïmplementeerd veel van de state-of-the-art virtualisatie diensten van HP en andere partners.

gestroomlijnd proces

U zingen HP gereedschappen, we waren in staat om een ​​regressie test set te creëren voor elk van onze Tier 1-applicaties op een standaard manier en een performance test voor elk van de toepassingen. Dus, waren we in staat om onze hele QA proces te stroomlijnen als een kant-voordeel van de data migratie, het uitbouwen van deze state-of-the-art datacenters en IT-modernisering.

G ardner: Dus, dit is echt beïnvloed operaties. Je veranderd sommige platforms, u heeft de hogere niveaus van virtualisatie, je bent het injecteren van kwaliteit in uw apps, en je verplaatsen in een geheel nieuwe faciliteit. Dat is zeer indrukwekkende, maar dat is niet alleen mij onder de indruk. Je hebt een People’s Choice Award, door collega’s van de HP-software gemeenschap en hun Customer Advisory Board gestemd gewonnen. Dat moet hebben gevoeld vrij goed.

C OOPer: Het voelt uitstekend. In 2009 wonnen we de IT Transformation Award. Dus, dit is niet onze eerste keer naar het feest. Dat was voor een ander project. Ik denk dat in de gemeenschap mensen weten wie we zijn en wat we in staat zijn. Het is echt een eer dat de mensen die zijn onze collega’s, die over de verschillende inzendingen gelezen, besloten dat we waren degenen die aan de top waren.

We hebben veel prijzen gewonnen, maar dat is niet wat we doen het voor. De reden waarom we doen de awards is voor het team. Het is een groot moreel builder voor het team. Iedereen werkt hard. Sommige van deze projecten mensen werken dag en nacht om hen gedaan, en het bewijs van de pudding is de erkenning door de industrie.

Eerlijk gezegd, we kunnen ook niet zonder grote executive ondersteuning. Onze CIO heeft een hoge geloof in de kwaliteit en echt helpt ons om dit te doen. Het is leuk dat we hebben de industrie erkenning als goed.

G ardner: Natuurlijk, het bewijs van de pudding is in het eten. Je hebt een aantal metrieken hier. Ze waren behoorlijk indrukwekkend in de bochten van de beschikbaarheid, kostenbesparing, vermindering van de uitvoeringstermijn, de prestaties en stabiliteit verbeteringen en een hogere beschikbaarheid van de systemen.

C OOPer: De statistieken ik kan spreken om zijn afkomstig uit de QA perspectief. We waren in staat om de testen te doen en we miste nooit een van de testen deadlines. We snijden onze test tijd met behulp van HP gereedschappen door ongeveer 50 procent door middel van automatisering en we kunnen vrij nauwkeurig te meten dat. We hebben waarschijnlijk ongeveer 30 procent besparing op het testen, maar het beste deel van het is de beschikbaarheid. Maar, als gevolg van de gevoelige aard en concurrerende markt, we zijn niet van plan om precies te praten over wat onze beschikbaarheid is.

G ardner: En hoe zit uw specifieke punt van trots op dit ene, Kirthy?

C hennaian: Voor een, in staat om aan de slag herkend is een erkenning voor al het werk dat je doet, en voor uw organisatie als geheel. Mike terecht op gewezen dat het verhoogt het moreel van de organisatie. Het stelt u ook in te voeren op een hoger niveau. Dus, het is zeker een belangrijke erkenning, en ik ben erg blij dat we de People’s Choice Award won eigenlijk.

G ardner: Een aantal andere organisaties en andere series van de industrie zullen worden geconfronteerd met dezelfde soort van een situatie, waarbij het niet alleen gaat om een ​​langzame, iteratief verbeterproces zijn ,. Ze zullen moeten katalytische te gaan en maak groothandel veranderingen in het datacenter, zoek naar die efficiency voordeel.

Je hebt dat gedaan. U hebt verbeterd uw QA en toepassingen lifecycle uitkeringen op hetzelfde moment. Met dat 20-20 achteraf gezien, wat zou je dan anders doen?

Planning en strategie; C hennaian: Als ik dit opnieuw te doen, ik denk dat er zeker een belangrijke kans met betrekking tot de planning en het investeren in de algemene strategie van QA en testen voor zo’n belangrijke transformatie. Er moet een standaard methodologie. Je moet de juiste toolsets op zijn plaats. Je moet plannen voor de hele transformatie als geheel. Dat zijn belangrijke elementen in de succesvolle transformatie.

C OOPer: We hebben veel dingen goed. Een van de dingen die we deden juist was om ons team te versterken. We hebben geprobeerd niet aan de lopende werkzaamheden met het exact hetzelfde team. We brachten wat extra specialisten om te werken met ons of op sommige plaatsen om een ​​back-vullen. Andere groepen niet en betaalde de prijs, maar dat deel uitgewerkt voor ons.

Ook geholpen om een ​​plaats aan de tafel te hebben en te zeggen: “Het is geweldig om een ​​technologie-upgrade te doen, maar tenzij we echt het oogpunt van de klant en de focus op de kwaliteit, je bent niet van plan om succes te hebben.”

We hadden het geluk om dat de uitvoerende ondersteuning en de plaats aan de tafel te hebben, om echt de go / no-go beslissingen. Ik denk niet dat we echt miste een in termen van degenen die we zeiden: “Wij zouden het deze keer niet te doen. Laten we het doen de volgende keer.” Of, degenen waar we zeiden: “Laten we gaan.” Ik kan zelfs een applicatie moesten we terug te draaien niet herinneren. Kortom, het was zeer goed. De andere zaak is, samen met de juiste tools en de juiste partners.

G ardner: Met data center transformatie, immers, het draait allemaal om de apps. Je kon daaraan bij te houden. Je hebt niet de focus van de apps te verliezen?

C OOPer: Definitely.The toepassingen doen een paar dingen. Een, degenen die de klanten rechtstreeks ondersteunen. Die moet echt een hoge beschikbaarheid hebben, en we zijn in staat om ze te versnellen nogal een beetje met de nieuwste en de nieuwste hardware.

Het andere deel zijn de apps die mensen niet veel over nadenken, dat degenen die de frontlinies te ondersteunen zijn, degenen die retail en customer care te ondersteunen, enzovoort. Ik zou zeggen dat onze zakelijke klanten of interne klanten hebben ook erg geprofiteerd van dit project.

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes / iPod en Podcast.com. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor: HP.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s