Clearwire aan Huawei technologie te gebruiken in upgrade, ondanks de Amerikaanse waarschuwing

Clearwire heeft gezegd dat zij zal Huawei technologie te integreren als onderdeel van haar high-speed draadloos netwerk te upgraden, als gevolg van de bouw te beginnen in 2013.

Volgens Reuters, de upgrade heeft het Amerikaanse regering “zegen”, in weerwil van een recent rapport van het Amerikaanse House Intelligence Committee waarschuwen Amerikaanse bedrijven uit de buurt van de Chinese telecomapparatuur makers, met name Huawei en ZTE te sturen.

Grote Debat; Huawei: Mocht je het in uw datacenter?

Britse sonderen Huawei, BT relatie over de veiligheid betreft

Lees verder

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Wetgevers om Amerikaanse bedrijven: Niet kopen Huawei, ZTE

De cellulaire bedrijf zei dat het had de voorgenomen plannen met de “technische armen van meerdere agentschappen” met de opvatting dat het “groot respect” voor de rol van de Amerikaanse overheid bij het toezicht op de infrastructuur van het land beoordeeld.

Maar het is niet duidelijk welke delen van het netwerk Huawei technologie zal lopen, of dat de apparatuur van de Chinese firma’s zullen worden beperkt tot de gebieden die apart worden ingesteld van data-overdracht secties.

Een Clearwire woordvoerder bevestigde dat er “niet langer binnenlandse leveranciers voor radio basisstation infrastructuur,” en dat “Samsung en Huawei basisstations worden ingezet aan de rand van ons netwerk, terwijl de ‘brains’ onze core-netwerk worden geleverd door binnenlands [US] leveranciers zoals Cisco en Ciena.

Sprint, de grootste aandeelhouder van Clearwire, is van plan om de nieuwe verbeterde high-speed netwerk gebruiken om zijn eigen dienst te verhogen voor klanten van Sprint.

Clearwire maakt gebruik van reeds Huawei technologie als onderdeel van haar kritische netwerk, maar de technologie is minder dan 5 procent van het totale budget voor de upgrade. Clearwire vertelde de website dat dit cijfer zal worden “wezenlijk reduc [red]” in de LTE-netwerk.

Het bedrijf vertelde Reuters dat zijn mobiele hardware partners en telecom moeten apparatuur makers “uitgebreide tests” pass door een derde partij bedrijf dat is goedgekeurd om dergelijke taken uit te voeren door de Amerikaanse overheid, als onderdeel van doorlichten inspanningen om de grootst mogelijke veiligheid van kritieke netwerk te garanderen infrastructuur.

Clearwire chief technology officer Johannes zag vertelde de website in een verklaring: “Uit een overvloed aan voorzichtigheid, zijn we het onderwerpen van elke LTE basisstation verkoper aan een vertrouwde Delivery Program waarbij wij eisen dat al onze leveranciers basisstation en software pas uitgebreide tests door een Amerikaanse overheid erkende derde bedrijf erkend voor het doorlichten van kritieke infrastructuur systemen voor de zwakheden en bedreigingen van de veiligheid. ”

Zuid-Korea op basis van Samsung en US-gebaseerde Cisco zal ook een rol spelen bij de opbouw van het netwerk, terwijl de Zweden-gebaseerde Ericsson het netwerk zal handhaven.

Het Amerikaanse waarschuwing klokken

De Amerikaanse House Intelligence Committee waarschuwde de Amerikaanse bedrijven niet te vertrouwen Huawei en ZTE voor de vrees dat de Chinese overheid spionage kon begaan tegen de Verenigde Staten door middel van cyber-hacking of het netwerk binnendringen.

Echter, Huawei heeft zich regelmatig verdedigd tegen dergelijke beschuldigingen, en nam zelfs aan penning een gedetailleerd rapport te beweren dat het bedrijf, werkte niet namens de regerende Chinese Liberation Army.

In weerwil van het rapport, een groot deel van de bewijslast dat Huawei niet bespioneerde de Verenigde Staten of zou toestaan ​​dat een derde partij of een staat om zijn apparatuur te gebruiken voor het aanvallen van een ander land is op het bedrijf zelf te zetten. Het Amerikaanse Huis wellicht vermoeden hebben verheven, maar is nog niet vork uit enig hard bewijs. In een notendop: er is nog niets bewezen en harde bewijzen moet nog worden geproduceerd door de Amerikaanse overheid.

Echter, een volgend verslag van het Witte Huis leek de vrees van de Amerikaanse Huis commissie te weerleggen. Een verslag Reuters zei een beoordeling had verricht en er was “geen duidelijk bewijs van spionage” gevonden door Huawei. Dat gezegd hebbende, het Witte Huis ontkende dat een dergelijk onderzoek heeft plaatsgevonden wanneer ingedrukt voor commentaar.

Aan de andere kant van de pong, Huawei’s chief executive Ren Zhengfei bezocht Downing Street na de firma toegezegd $ 2000000000 investeren in de Britse economie. Ondanks de vriendelijke handdrukken en charmante chit-chat tussen de Huawei opperhoofd en de Britse premier, maar een paar weken later de Britse parlementaire Intelligence and Security Committee, zei dat het zou ook de relatie van de onderneming met British Telecom, de grootste telecombedrijven in het Verenigd Koninkrijk te onderzoeken firma.

sonde van de commissie komt op een moment dat Huawei is opgezet stevig in het land al, en heeft miljoenen op een Britse basis testfaciliteit waarin Huawei producten uitgegeven, kunnen worden getest en gekeurd door de Britse veiligheidsdiensten.

Voor de VS, echter, zoals opgemerkt in de recente de website Grote Debat, terwijl Huawei heeft al enige tijd een ‘politieke boksbal, “de Chinese telecom gigant kan beginnen om zijn weg te werken van de Amerikaanse keten op zich te bewijzen als een waardige en betrouwbaar – en boven alles, veilig – maker van apparatuur door dergelijke contracten met Clearwire, bijvoorbeeld.

Bijgewerkt op 12:10 GMT op 30 oktober: met extra materiaal van Clearwire.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’