EnterpriseDB reageert

Onlangs publiceerde ik Compatibiliteit oorlogen – kan EnterpriseDB nemen op Oracle en winnen? om EnterpriseDB ‘s move om te profiteren van Oracle stopzetting ondersteuning van Itanium-systemen te onderzoeken. Sean Doherty, EnterpriseDB’s VP van Business Development, reikte mij de reactie van zijn bedrijf te presenteren. Omdat ik denk dat hij maakt een aantal echt goede punten, vroeg ik zijn toestemming om het volledig te publiceren. Bedankt voor het uitreiken, Sean.

Ik las uw blog deze ochtend, en het was vol van een zeer goede, nuttige informatie. Ik wil een paar dingen te verduidelijken en te klikken op een aantal van je gedachten, zodat uw lezers een beter begrip van wat we doen, hoe we het doen, en wanneer en waarom het zinvol voor hen om een ​​alternatief te overwegen.

Eerst en vooral, EnterpriseDB is de onderneming PostgreSQL bedrijf. Onze business vandaag de dag is veel breder dan Oracle compatibiliteit. Veel van onze klanten zijn al lange tijd PostgreSQL gebruikers die breiden hun PostgreSQL footprint met onze hulp en ondersteuning. Terwijl dat gaat vaak ten koste van Oracle, ligt de focus op de uitbreiding van het gebruik van meer dan Oracle vervangingen of migraties.

Dat gezegd zijnde, blijven we ons bedrijf zeer succesvol te groeien met Oracle migraties. Onze Oracle compatibiliteit technologie, nu zijn 7de generatie met de lancering van Postgres Plus Advanced Server 9.0 deze maand, is maar een van de vele belangrijke functies in de database die ons een levensvatbaar alternatief voor dure proprietary RDBMSs maken. En omdat Postgres Plus Advanced Server is gebouwd op PostgreSQL, kunnen we deze enterprise-class-databank voor ongeveer een vijfde van de kosten van andere eigen databases.

Uw blog doet er sprake van een grote vraag die Oracle in te duwen klanten: welke investeringen en partnerschap een klant moet beschermen, hun softwareleverancier (Oracle) of hun hardware leverancier (HP)? Oracle prijsstelling en de klant controle hebben velen die bij ons als een alternatief gefrustreerd. En, met de overname van Sun en hun intrede in hardware, het wordt steeds duidelijker dat Oracle is de toepassing van veel van dezelfde keiharde business tactieken om hun zon server bedrijf te laten groeien. Dumping ondersteuning voor Itanium is een perfect bewijs punt. Dit verandert de manier waarop klanten zullen nog verder te reageren op Oracle dominantie en zal waarschijnlijk meer van hen leiden tot alternatieven zoals EnterpriseDB vinden. Het feit dat we hebben Oracle-compatibiliteit maakt het gewoon dat veel gemakkelijker en minder riskant voor klanten om een ​​migratie te overwegen.

Eerlijk gezegd, ik denk niet dat het zal er uiteindelijk, kijk maar naar positie van Oracle’s met Linux en in het bijzonder het gebrek aan ondersteuning voor RHEL 6 en nu 6.1, en hun grotere impuls voor Oracle Linux aan hun klanten. Iedereen die denkt dat ze niet proberen om zelf de hele stack is niet te kijken nauw genoeg.

Wij een oplossing voor klanten bedoeld om het gebruik van Oracle, waarbij Oracle niet nodig vergroten. Dat doen we op een manier die de klant geeft een weloverwogen, voorspelbaar en veilig migratiepad van Oracle naar Postgres Plus Advanced Server, en dit zijn de stappen die we nemen

Je ziet Dan, het is niet alleen het hebben van Oracle compatibiliteit. Het geeft de klant een echte pad om van punt A naar punt B. Wij bieden hen dat pad, en nu zijn we er trots op om samen te werken met HP om dat pad naar HP’s klanten. Tot slot, heb je gemerkt de afgelopen tien jaar de prijs van de hardware (zelfs grote hardware) heeft in principe in een wet van Moore tempo afgenomen? Ik zou uw lezers hoeveel hun Oracle kosten zijn gedaald in de afgelopen tien jaar vragen – vooral de laatste paar zoals we hebben genavigeerd door middel van een financiële crisis niet gezien in meer dan 70 jaar. Er zijn alternatieven, en we zijn enthousiast over onze toekomst.

Identificeer de beste migratie kandidaten. Onze Oracle Migration Assessment is een tool die we gebruiken om de beste kandidaat applicaties te identificeren voor de migratie. De beste kandidaten zijn typisch ‘home-grown’ toepassingen, applicaties met behulp van Java of C (Pro * C of OCI) of ODBC. Zodra we de aanvraag te analyseren, scoren wij het (1-10, waarbij 10 het gemakkelijkst te migreren), en het creëren van een uitgebreid rapport voor de klant waarin wordt uitgelegd wat onze volgende stappen zullen zijn;. Maak een plan en beginnen migratie. Onze Oracle Migration Factory is waar we de migratie van applicaties op afstand kan doen voor onze klanten. We scope elke opdracht op basis van het aantal databases gemigreerd en wat hun scores in de Oracle Migration Assessment. Dit is waar, in uw artikel kunt u de work-arounds genoemd wanneer er geen compatibiliteit, we eventuele lacunes vast te stellen in compatibiliteit voor bepaalde toepassingen, en dan leveren de gemigreerde applicatie aan de klant;. Herhalen. Net zoals we zagen met Unix naar Linux migratie in de afgelopen tien jaar, het is een proces dat de klanten comfortabel met te krijgen, en als hun comfort groeit zullen ze meer migreren. Linux werd voor het eerst gebruikt om Unix te vervangen voor file en print servers en webservers. Vervolgens klanten vervangen databaseservers. Comfort groeide, verhuisde ze naar het datacenter en bedrijfskritische workloads. Deze zelfde migratie evolutie gebeurt met database. Klanten beginnen meestal met nieuwe toepassingen, dan migreren niet mission-critical, departementale applicaties. Als hun zelfvertrouwen groeit, ze migreren meer.

Als Oracle neemt de tijd om te reageren, zal ik hun opmerkingen hier te publiceren.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s