Facebook, Google onder tech reuzen uit te breiden encryptie in het zog van Apple de strijd

()

Gezien het feit dat WhatsApp wordt gezegd dat de volgende in crosshairs van de Justice Dept’s te midden van de uitbarsting van een strijd over encryptie te zijn, zijn andere tech reuzen rustig te duwen om hun producten verder te beveiligen.

Facebook, Google, en Snapchat zal naar verluidt duwen om encryptie om hun diensten toe te voegen in een schijnbare pushback tegen de regering, die in de afgelopen weken een all-out aanval op Apple heeft geleid in een poging om het bedrijf te dwingen om effectief backdoor iPhone van een terrorist.

De FBI zou “ghost” iPhone updates die legitieme software van Apple te imiteren te creëren.

Google is “het verkennen van extra toepassingen voor de technologie” achter een versleutelde e-mail project, zegt lang te zijn geweest in de werken.

Snapchat, het beeld-aflopende sharing app werkt ook aan een veilige messaging-systeem met behulp van haar platform.

En WhatsApp, eigendom van Facebook, zal in de komende weken steun end-to-end encryptie voor zijn telefoongesprekken, een beweging die zal waarschijnlijk woede officieren van justitie die zijn momenteel op zoek naar een wiretap order voor versleutelde berichten.

Voor Facebook is het meer persoonlijk. Vorige week, werd het bedrijf in Latijns-Amerika directeur kort gevangen gezet wegens het niet voldoen aan een bevel in verband met een strafrechtelijk onderzoek in Brazilië. De social networking voerde aan dat het “niet kan informatie die wij niet hebben voorzien.”

FBI versus Apple zou kunnen maken of breken Silicon Valley; Backdoor “battle had voorkomen kunnen worden met de elementaire IT-beveiliging praktijken; FBI zegt de lokale politie het zal helpen ontsluiten iPhones indien mogelijk; FBI crack verkoop van de iPhone kon raken; FBI ontgrendelt gegrepen iPhone zonder hulp van Apple , eindigt rechtszaak

Het is de laatste draai in de encryptie strijd tussen tech reuzen en de federale regering na de Justice Dept bracht een zaak tegen Apple om het te dwingen om te helpen haar agenten breken in de iPhone van een van de San Bernardino terroristen.

Apple weigerde om de feds “achterdeur” zijn eigen product te helpen, met het argument dat zij de encryptie te kraken, en een formeel beroep ingesteld.

De iPhone-maker heeft een uitstorting van de steun van collega-tech bedrijven ontvangen, maar dit is de eerste keer dat de verslagen hebben gesuggereerd Silicon Valley bedrijven back-up van hun woorden met daden.

De Justice Dept heeft gesuggereerd dat het meer kan eisen dan alleen de gecodeerde inhoud, zoals de iPhone broncode en de ondertekening toetsen – die critici beweren zou de overheid de mogelijkheid om “ghost” software die legitieme Apple updates imiteren creëren geven.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Het is een angst die sommige bedrijven buiten het bereik van de handen van de Amerikaanse overheid kan rijden.

Gezien de onherbergzame juridische landschap in de VS, kunnen sommige kleinere, wendbaarder bedrijven een voorbeeld nemen van het boek Silent Circle, die beroemd deels verplaatst naar Zwitserland om de nieuwsgierige ogen van de Amerikaanse overheid te vermijden.

Maar tech reuzen met een gevestigde Amerikaanse basis hebben weinig keus dan om te voldoen aan de overheid eisen die de toegang tot de gegevens van de klant, of radicaal heroverwegen hoe ze benaderen product veiligheid.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond