Cloud analytics: Zes tips voor succes

De wolk beweging die meer dan tien jaar geleden begonnen is veranderd in een stormloop in bijna elke categorie van enterprise software. Het is niet anders in business intelligence en analytics, zoals ik vorige maand gemeten, maar er is geen één set pad of benadering van het brengen van data-exploratie en analyse naar de cloud.

Een argument is dat de data-analyse is verhuizen naar de cloud, omdat steeds meer gegevens daar woont. Google Analytics en sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, bijvoorbeeld, houden het genereren van meer gegevens. En opslag-en-analyse opties zoals Amazon Redshift behoren tot de snelst groeiende cloud-diensten. In feite is de gegevens afkomstig en worden verspreid over de cloud, volgens Adam Hall, hoofd van de technische product marketing bij Google Cloud Platform, zodat bedrijven zijn weddenschappen te plaatsen op meerdere platformen.

Google’s case voor het verplaatsen van (groot) analyse van gegevens in de cloud is beknopt: “Focus op inzicht, geen infrastructuur.”

Google’s case voor het verplaatsen van (groot) analyse van gegevens in de cloud is beknopt: “Focus op inzicht, geen infrastructuur.”

1. Begin met een duidelijke use case

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

“We zijn klanten het opzetten van [virtuele] containers die ze overal kunt lopen, en de meeste gaan ervan uit dat ze zullen worden uitgevoerd in verschillende clouds, met inbegrip van openbare en particuliere het zien”, zei Hall, een van de vele managers op een paneldiscussie I onlangs had het genoegen van matigende in San Francisco.

Een ander panellid, Brad Peters, voorzitter en chief product officer bij cloud BI-leverancier Birst, bood een zes-punts recept voor cloud analytics succes, dat ik deel hieronder, samen met andere opmerkingen van het evenement

Tor Stahl of Practice Fusion, de beoefenaar op ons panel, nam deze aanpak, toen hij in de cloud-gebaseerde analyse waadde. Practice Fusion is een web-gebaseerde elektronische medische dossiers platform voor artsen en patiënten. Vanwege HIPPA naleving betreft, het is, tot voor kort, wist alle gegevens in on-premises bedrijf datacenters.

Sinds 2006, Stahl heeft het bedrijf de data services en business intelligence program manager, gebruik heeft gemaakt van Tableau Desktop Practice Fusion HIPPA-gereguleerde data en Tableau Server analyseren om geaggregeerde (sans persoonlijke medische informatie) gegevens te analyseren. Eerder dit jaar, Practice Fusion koos cloud-gebaseerde Tableau Online als platform voor een nieuwe online dienst voor farmaceutische bedrijven.

De nieuwe dienst geeft inzicht in het gebruik en de doelmatigheid van concurrerende geneesmiddelen in een cohort van patiënten met een specifieke diagnose. Vóór de lancering van de dienst, Stahl zegt Practice Fusion gezorgd dat een derde onderneming kon de-identificeren en te verklaren dat de datasets gebruikt, niet omgekeerd kan worden gemanipuleerd om de identiteit te onthullen.

nieuwe dienst Practice Fusion was een goede pasvorm voor de cloud, omdat het bestemd was buiten de firewall van het bedrijf om te worden geconsumeerd. Sterker nog, de meest voorkomende goedkeuring patroon voor Tableau Online is “organisaties die behoefte om te delen en samen te werken met data buiten de firewall of wanneer ze willen mobiele medewerkers, zoals verkopers ondersteunen”, zegt Ellie Fields, vice-president van product marketing bij Tableau.

Te midden van al de hype over big data en de volgende generatie technologieën, is het gemakkelijk om te dromen over state-of-the-art mogelijkheden. Maar Arsalan Tavakoli, VP van customer engagement bij Databricks, het commerciële bedrijf achter Apache Spark, doorgegeven een waarschuwend anekdote over een handelaar die informeerde over de Spark Streaming motor. “Toen ik hem vroeg naar de behoefte aan real-time data [bij bestellingen], bleek dat ze de verzending van gegevens slechts eenmaal per week bijgewerkt,” zei Tavakoli, opmerkend dat het bedrijf weinig kans om op te treden op de real-time inzicht zou hebben .

Denk na over de resultaten die gewenst zijn ten opzichte van degenen die uitvoerbaar zijn. Tenzij deze nieuwste beste functies, zoals streaming-analyse, kan echt een verschil maken in uw bedrijf, misschien is het beter om zich te vestigen voor meer routine prestaties specs.

Als u verhuist naar de cloud de wegen van de cloud te nemen door te kiezen voor agile, iteratief ontwikkelen. Als on-premises beoefenaars weten maar al te goed, als je te veel tijd besteden aan het definiëren van eisen en het krijgen van alles goed, zijn de gebruikers geneigd zijn om hun schouders ophalen en zeggen dat hun behoeften zijn veranderd door de tijd dat je nieuwe functionaliteit te leveren. Begin klein met een enkele analyse. Dan voeg diepte en breedte stapsgewijs trog cycli snelle afgifte, het verzamelen van feedback van gebruikers tijdens elke stap langs de weg.

Peters van Birst adviseert dat je een sterke project kampioen die de business case en de beschikbare gegevens, evenals een staat “ninja” die beschikt over de technische vaardigheden te verfijnen en de gegevens te combineren en de analyses te ontwikkelen begrijpen nodig.

Middelen omvatten tijd, talent en schat, en ze zijn van essentieel belang, niet alleen tijdens de initiële implementatie, maar ook op een permanente basis. Projecten en programma’s die worden uitgehongerd voor deze middelen zijn gedoemd te mislukken.

Hoe hoger niveau en meer zichtbaar van de sponsor, hoe beter.

De meeste van de bovengenoemde punten van toepassing zijn op ruimten projecten evenals die in de cloud. Als er één thema hoorde ik van elk panellid, is het dat behendigheid en eisen verminderde middelen zijn de cloud verschil makers.

Coud computergebruik heeft overspoeld veel IT, maar een van de onontgonnen gebieden van de tech en zakelijke wereld is de industrie cloud, met de nadruk op verticale markten en meer gespecialiseerde toepassingen.

Heeft u een use case u wilt snel aan de slag te krijgen? Denk wolk. Wilt u een iteratieve aanpak? Spin up sandboxes en piloten in de cloud. Klaar voor productie? reken- en opslagcapaciteit toe te voegen aan de druk op een knop. Bezorgd over het bouwen van het juiste team? Heeft server- en storage-babysitters niet toe te voegen aan de lijst, ga wolk en zich richten op de gegevens en de analyse.

Behoefte om voldoende middelen te waarborgen? Hier is waar je moet ervoor zorgen dat uw executive sponsor voor de cloud in plaats van ondertekening berust bij lokale agenda’s. Naar mijn mening is de meeste bedrijven zijn het aangaan en in een hybride wereld zal blijven, maar ze zijn op een eenrichtingsweg naar de cloud. Zo veel leidinggevenden Ik praat met – met inbegrip van Stahl van Practice Fusion – zeggen dat ze cloud mandaten, zelfs als ze accepteren dat sommige dingen op het terrein blijven.

Gezondheidszorg bedrijven en banken behoren tot de meer conservatieve types tegenhouden op cloud-implementaties, maar dat is aan het veranderen. Toen ik erop gewezen dat Google, Birst en andere cloud-spelers zoals GoodData hebben bereikt HIPPA naleving, Stahl gaf toe dat hij zou graag meer (niet-PHI) gegevens te verplaatsen en analyses in de cloud. Voor nu, is Practice Fusion pas onlangs dat eerste cloud analytics use case. Vervolgens komt de gestage, iteratieve uitbreiding naar nieuwe gebieden.

Geavanceerde Analytics selectiecriteria

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

2. Focus op resultaten, niet features

3. Neem een ​​iteratieve aanpak

4. Bouw het juiste team

5. Zorg voor voldoende middelen

6. Een beroep doen op een zichtbare en ondersteunende executive sponsor

speciale feaure