Cosmic communicatie: Afrikaanse telco wenden tot satellieten om de connectiviteit te overbruggen

Satellieten, zoals NASA’s multi-nationale Aqua (hierboven afgebeeld), kunnen stimuleren de economische ontwikkeling van een land en te helpen met alles van navigatie naar de noodmaatregelen;. Elena Duvernay; Wanneer buren Chis Nsamba’s vond hem weg te hameren op een kleine metalen bal die hij een ” ruimte waarnemer “in de achtertuin van zijn moeder in Kampala, Oeganda, de meesten van hen dachten dat hij gek was. Maar ze konden niet meer verkeerd zijn.

Nsamba is de man achter de Afrikaanse Space Research Program, Oeganda ontluikende poging om lid worden van de ruimte ras, en in de afgelopen jaren heeft hij meer dan zijn deel van de sceptici te maken naar beneden.

Hij is niet de eerste Afrikaanse met schijnbaar excentrieke dromen van de kosmos, zo vroeg als de jaren 1960 een Zambiaanse leraar wetenschappen droomde van het zetten van een Zambiaanse op de maan, het simuleren van zero gravity door steken mensen in een vat en rollen ze naar beneden een heuvel. Maar sindsdien Afrikaanse ruimteprogramma’s aanzienlijk zijn gegroeid, zowel in aantal en legitimiteit.

Facebook’s plan om ‘gratis internet’ to underserved regio’s te brengen is controverse onder zowel netneutraliteit voorstanders en telco’s aangewakkerd.

Wedden op Bitcoin:? Kan Afrika het antwoord voor de verguisde cryptogeld; Matatus 1, Google 0: Een ontnuchterende les over digitale betalingen uit Afrika; Microsoft-backed TV spaties proef gaat commercieel in Ghana

Vandaag de dag ten minste zes Afrikaanse landen – Algerije, Egypte, Marokko, Nigeria, Zuid-Afrika, en Tunesië – kan bogen nationale ruimtevaartorganisaties van hun eigen, variërend van Tunesië ‘remote sensing center’ voor de Zuid-Afrikaanse National Space Agency, die bijna $ 10 ontvangt m aan overheidsfinanciering per jaar. Kenia is in het proces van de oprichting van een nationale ruimtevaartorganisatie ook. Verschillende pan-Afrikaanse plannen zijn gedreven, met inbegrip van een agentschap genaamd AfriSpace in 2012 voorgesteld door de Soedanese president Omar al-Bashir, en een Afrikaanse ruimtevaartbeleid en Space strategie onlangs opgesteld door de Afrikaanse Unie Werkgroep Space.

“Het ontwikkelen van de ruimte-mogelijkheden blijft een aantrekkelijke strategische doel voor elke natie”, zegt het VN-Bureau voor Outer Space Affairs (UNOOSA), de internationale organisatie belast met het bevorderen van vreedzaam gebruik van de ruimte. Maar de meeste van deze programma’s zijn niet gericht op een Afrikaans op de maan of het sturen van een missie naar Mars te zetten, althans niet op elk moment snel. De ruimte technologie van belang zijn voor de meeste Afrikaanse regeringen is dat wat het meeste potentieel voor de economische ontwikkeling van een land te stimuleren heeft, namelijk satellieten.

Nigeria National Space Research and Development Agency lanceerde zijn eerste satelliet in 2003. Meer recente lanceringen zijn onder andere Egypte remote-sensing satelliet, EgyptSat-2, en Zuid-Afrika’s Kondor-E radar satelliet. De Democratische Republiek Congo is van plan haar eerste satelliet, CongoSat1, later dit jaar uit te zenden.

Volgens UNOOSA, zijn er een aantal redenen een land zou zijn eigen ruimtevaartprogramma willen. Satellieten worden gebruikt voor navigatie, het toezicht op de klimaatverandering, beheer van natuurlijke hulpbronnen, onderzoek en redding, milieu-monitoring, weersvoorspellingen, en telecommunicatie. Ze kunnen nuttige tools in emergency response ook; satellieten werden gebruikt om de recente Ebola-uitbraak in West-Afrika tegen te gaan, wanneer hun foto’s hielp de gezondheid van werknemers te creëren kaarten. Plus, de VN opmerkt, ruimtevaartprogramma’s maken gebruik van een groot aantal mensen en zet de knapste koppen van de lokale universiteiten om te werken.

Maar een van de meest urgente economische impulsen voor satelliet-technologie is het potentieel om de telecommunicatie te versterken. Zelfs landen als Zimbabwe, die geen nationale ruimtevaartprogramma’s van hun eigen hebben, zijn erop gebrand om te profiteren van satelliet-capaciteiten, in april de nationale telco, TelOne, heeft aangekondigd dat het zou worden met behulp van up-gewogen capaciteit vanuit een satelliet die door Avanti Communications, een Britse satelliet operator.

Ons contract heeft ons in staat om Zimbabwe gapende digitale kloof aan tempo, “TelOne managing director, Chipo Mtasa, gezegd.” Satellite blijft een grote rol spelen in het brengen van gemeenten, bedrijven en organisaties uit de publieke sector online.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Apple, Leuk of niet, Apple echt heeft de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Avanti is nauw betrokken bij inval Afrika in satelliettechnologie. Volgens het bedrijf chief operating officer Matthew O’Connor, het continent nu goed voor meer dan 80 procent van de capaciteit van Avanti’s.

De meeste satellieten worden gebouwd en gelanceerd door de grote Europese en Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijven, “zegt hij.” De enorme kosten van het bouwen en lanceren van satellieten, samen met de expertise die nodig is om ze te beheren en om de lange doorlooptijd van een project aan de gang te krijgen, betekent dat de meeste overheden vinden dat het is goedkoper, sneller en beter in termen van de dienstverlening naar een commerciële provider te kiezen, zoals Avanti.

Samen met TelOne, wordt Avanti werkt met een aantal andere Afrika telco’s, met inbegrip van Orange Kenia en Tanzania Telecom, evenals internet service providers zoals Wanachi en Internet Solutions, de grootste pan-Afrikaanse ISP. “Onze eigen software maakt een dienstverlener voor het opzetten en beheren van een internationaal netwerk zonder capex en zeer weinig training”, zegt O’Connor.

Maar Avanti is niet de enige buitenlandse satelliet operator bekeek de Afrikaanse markt. Vorig jaar Airtel Afrika aangekondigd dat het samen met de in Dubai gevestigde Thuraya Telecommunications Company, een satelliet service operator om mobiele satellietdiensten leveren in 12 Afrikaanse landen. Airtel zei dat dit zou meer afgelegen klanten een niveau van mobiele dienst die voorheen was gereserveerd voor stedelingen geven.

Een project ter bescherming van Zuid-Afrikaanse neushoorns is met behulp van crowdfunding te helpen financieren de aankoop van drones gebruikt om stropers te verslaan.

China is ook intensivering in. Congolese satelliet, CongoSat1, wordt ontwikkeld en geproduceerd in China en gelanceerd door een Chinees bedrijf, China Great Wall Industry Corp Hetzelfde bedrijf lanceerde een soortgelijke satelliet voor Nigeria in 2007.

Maar dergelijke projecten niet per se spreken om de capaciteit van Afrika om de ontwikkeling, lancering, of het bedienen van zijn eigen satellieten. Zuid-Afrika heeft het vermogen om zijn eigen satellieten te bouwen, maar geen Afrikaanse staat nog staat gebleken een onafhankelijke lancering. “Vaak zegt contract met andere staten te produceren en te lanceren satellieten. De staat waarin de satelliet inkoopt en de lancering wordt vaak beschouwd als de start staat,” zegt UNOOSA. “Bijvoorbeeld, Nigeria’s eerste satelliet, Nigeria za-1, werd gebouwd in het Verenigd Koninkrijk en gelanceerd vanaf Rusland.

De betrokkenheid van buitenlandse bedrijven of overheden, betekent niet dat de Afrikaanse landen zijn minder in staat om te profiteren van de mogelijkheden van hun satellieten ‘, UNOOSA wijst.

Maar in een essay 2008 in het tijdschrift Nature, de Nigeriaanse oud-minister van wetenschap en technologie Turner Isoun schreef dat zijn land had plannen om een ​​Nigeriaanse in de ruimte gebracht in 2015 en in staat om een ​​Nigeriaanse gemaakte satelliet te lanceren in 2018. Voor veel Afrikanen zou zijn , het verlangen te wagen in de kosmos op hun eigen is echt.

Lees meer uit Afrika

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen