Ad waakhond gegeven tanden voor online marketing

De Advertising Standards Authority heeft nieuwe bevoegdheden verleend om uitspraak te doen in marketing materiaal dat op de eigen websites van bedrijven en online social networking sites zoals Twitter en Facebook wordt weergegeven.

In aanvulling op de huidige sancties van de autoriteit, vanaf 1 maart 2011 wordt de ASA in staat zijn om betaalde search advertenties die verwijzen naar leugenachtige reclame communicatie, die kan onder meer traditionele online advertenties, virale video’s en andere marketing materiaal te verwijderen. Toch zou zoekmachines hebben akkoord te gaan met het verwijderen van links die aanwezig zijn op hun aanbiedingen zijn.

Financiering van de nieuwe bevoegdheden zal komen van de toepassing van een heffing van 0,1 procent, betaalde advertenties die op het internet via de media en search verschijnen; bureaus. In eerste instantie zal de financiering worden aangevuld met startkapitaal, van Google, de ASA zei in een verklaring op woensdag.

Naast het verwijderen van advertenties en links naar advertenties, kunnen maatregelen die genomen kunnen worden tegen ongepaste advertenties ASA omvatten het plaatsen van haar eigen advertenties nadruk bleef niet-naleving, of zelfs het verstrekken van gegevens van de niet-conforme materiaal op een ASA micro-site, waartoe het “bijzondere inspanning om de publieke aandacht te trekken” kunnen maken.

Het nieuwe mandaat, dat een uitbreiding van het huidige Comité van Advertising Practice (CAP) code staat, kwam tot stand na de ASA ontving meer dan 4.500 klachten over online reclame sinds 2008, volgens ASA voorzitter, Lord Chris Smith.

“Deze aanzienlijke uitbreiding van de bevoegdheden van de ASA’s heeft de bescherming van kinderen en de consument bij zijn hart,” zei Smith in de verklaring .; “Vanaf 1 maart iedereen die een bezorgdheid over een marketing communicatie moet online kunnen wenden tot de ASA zal zijn.

De code is onderworpen aan dezelfde bestaande uitsluitingen die redactionele en politieke inhoud te dekken, maar categorieën zoals ‘advergames’ – games die worden gebruikt om een ​​product of organisatie te bevorderen – die al in het betaalde arena waren bedekt zal nu ook advergames op een vennootschap van eigen website of op sociale netwerksites. Sommige user-generated content zal ook vallen onder de nieuwe ASA mandaat als het door een eigenaar van deze website wordt goedgekeurd en opgenomen in marketing communicatie, ongeacht of de indiening van de inhoud werd gevraagd en ongevraagd.

Een zes maanden raam van genade, wat leidt tot 1 maart volgend jaar, is verleend, zodat bedrijven om op snelheid te komen aan de nieuwe eisen van het GLB code. Het zal ook mogelijk maken het GLB en de ASA opleiding werk te verrichten en het bewustzijn van de nieuwe maatregelen te verhogen, met name voor online bedrijven die niet eerder onder toezicht zijn geweest.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen