Analisten twijfelen aan de punt van de dot-mobi

De top-level domein, met live ging op dinsdag, is bedoeld om on-the-go surfers sites te vinden die goed wordt weergegeven op handheld apparaten met kleine schermen. Maar, zeggen experts, het initiatief is niet de juiste aanpak in de richting van het oplossen van de ongelijkheid in Web ervaringen tussen de pc en de mobiele telefoon.

Het is PR spin “Windsor Holden, een senior analist bij telecommunicatie adviesbureau Analysys, woensdag gezegd.” Het gaat niet om het makkelijker om toegang tot de inhoud – in feite een paar toetsaanslagen toe te voegen aan wat je doet.

Holden zei dat het creëren van een dot-mobi-versie van de website was “niet de alfa en end-all” manier te richten op de mobiele markt. Hij stelde dat, gezien de trend naar convergentie tussen vaste en mobiele communicatie, website ontwerpers “moeten beseffen (hun) inhoud zal toegankelijk zijn via een groot scala aan apparaten.

James Enck, een analist bij Daiwa Securities, herhaalde dit standpunt.

Het is echt over web design in plaats van domeinen, “zei hij. Verwijzend naar het voorbeeld van Google Mail, die zich automatisch schalen naar een mobiel apparaat, Enck zei de presentatie van de site was” ideaal.

U hoeft niet een apart domein nodig hebt om dat te doen “, voegde hij eraan toe, terwijl suggereert dat de dot-mobi-initiatief zou kunnen worden” een andere mobiele industrie poging om iets dat oncontroleerbare onder controle – een andere quasi-ommuurde tuin.

Registrars zijn echter meer upbeat, beweren “very good belang” in de domeinextensie gedurende de voorinschrijving periode. “Dot-mobi is onze meest populaire domein sinds landrush, gemakkelijk overtreft de wil van de dot-co-dot-uk, dot-com en dot-net”, een vertegenwoordiger van registrar Fasthosts woensdag gezegd.

Fasthosts vertegenwoordiger van de initiële registranten werden grotendeels samengesteld uit “Veel mobiele en telecombedrijven en merkbescherming,” toe te voegen: “Er is zeker een stuk van de naam-beveiligen aan de hand, maar er is ook volop gelegenheid voor gespecialiseerde mobiele websites zijn toegepast.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Neil Barton van Hostway beschreef ook een “significant belang in dot-mobi over de laatste paar weken als de preregistratie periode kwam tot een einde en de afgelopen paar dagen als het gelanceerd.”

Holden gespeculeerd dat de eerste golf van registranten kan zijn “mensen dompelen hun teen in het water, omdat ze niet willen missen,” het argument dat een grotere nadruk op “het waarborgen is er een plezierige gebruikerservaring op de mobiele dus dit moet worden geplaatst echte kans om het internet buiten de vaste ervaring op te doen wordt niet genegeerd.

“Je hebt applicaties zoals de Opera-browser, die het toch te doen. Maar kijk uit, de sleutel is niet ineens zeggen: ‘We gaan een speciale kleine categorie te maken,’ de sleutel is om de eerste toegang een te maken stuk makkelijker, “voegde hij eraan toe.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal