Chinese bezorgdheid over de veiligheid schrikt investeerders

Recente rapporten dat China is de bron van een groot aantal cyberaanvallen is af te schrikken buitenlandse investeerders, volgens de ambtenaren.

Verenigde Staten ambtenaren zijn van mening dat China’s geloofwaardigheid en aantrekkelijkheid als een plaats om te investeren worden geschaad door cybersecurity zorgen, zoals gerapporteerd door Reuters. Robert Hormats, US staatssecretaris voor economische groei, energie en milieu zei dinsdag bij een Amerikaans-Chinese Internet-industrie forum dat de omvang van het hacken activiteit naar verluidt afkomstig uit China is niet alleen fokken wantrouwen in de Amerikaanse regering, maar is ook waardoor bedrijven om investeringsmogelijkheden te heroverwegen.

Hormats commentaar

De cyber inbraken zijn vooral verontrustend omdat ze zoveel zichtbaarheid van de laatste tijd dat het toegenomen zichtbaarheid echt ondermijnt veel zaken vertrouwen van mensen die anders hier zou investeren heb gekregen. Dus het is gewond Chinese belangen. De Chinezen moeten echt een kijkje op deze te nemen en beslissen of het in hun belang is om dit beleid voort te zetten.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Hoewel China is al lange tijd verdacht als een belangrijke bron van hackers en cybercriminaliteit ringen, het was pas beveiligingsbedrijf Mandiant een rapport waarin staat dat een “overweldigend”, het aantal cyberaanvallen, kwam uit het land dat de Amerikaanse regering begon om echt te gaan zitten en kennis te nemen. Het onderzoek suggereerde dat cyberaanvallen leidde het team naar een militair gebouw in Shanghai, en dat hacking groepen betrokken kunnen door de staat gesponsorde zijn geweest.

Chinese ambtenaren hebben trouw; ontkende deze beweringen, en hebben verklaard dat het rapport had weinig technische basis om dergelijke conclusies te trekken over de overheid betrokkenheid bij cybercriminaliteit ringen te komen. Bovendien hebben ambtenaren herhaaldelijk verklaard dat de wetten van het land neemt een harde uitzicht op cybercriminelen, en de overheid biedt geen ondersteuning voor een dergelijke activiteit.

Het land heeft ook gezegd dat niet alleen heeft zij een slachtoffer van cyberaanvallen geweest, maar dat de Verenigde Staten is het voeren van een cyber campagne tegen China. In het forum, de Chinese vice-minister van de staat Internet Information Office vertelde luisteraars dat China leed meer dan 6.000 buitenlandse cyberaanvallen in januari en februari van dit jaar, en dat China het internet niet misbruiken – een gewoonte die andere landen zou moeten evenaren.

Gehoopt wordt dat het forum als een veld voor zowel de Verenigde Staten en China te strijken hun verschillen zou dienen, maar zoals Obama gelooft cybercrime is nu een “sleutel” onderwerp in gesprek met het land en; mogelijke handelsbeperkingen; op Chinese producten worden overwogen, beide landen hebben nog een lange weg te gaan.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond