CIO’s, maatschappelijke organisaties moeten evolueren met consumerization, BYOD

CIO’s en maatschappelijke organisaties moeten nog evolueren om beter om te gaan met de lopende trends enterprise zoals IT consumerization en bring-your-own-device (BYOD), wat resulteert in onvoldoende beveiligde backend systemen die ook de productiviteit van werknemers belemmeren.

Kurt Roemer, chief security strateeg bij Citrix, zei dat het een “grote zorg” hoe CIO’s en CSO’s zijn het beheer van hun IT-omgevingen, gezien het feit dat velen zijn nog steeds vast op de oude modellen en mentaliteit met betrekking tot architectuur en management. Zij begrijpen niet hoe apps, data en netwerken door werknemers worden gebruikt om productief te zijn en het verbeteren van de manier waarop bedrijven kunnen worden uitgevoerd, zei hij.

In een interview met de website Asia woensdag Roemer zei dat deze C-level executives dan proberen om controle te houden over hun IT-architectuur, want het heeft gewerkt voor de afgelopen tien jaar en niet erkennen dat het veiligstellen van de toegang tot bedrijfsgegevens is nu belangrijker.

Deze verschuiving van prioriteiten komen doordat medewerkers; geherdefinieerd bedrijven IT-architecturen en omgevingen, door het gebruik van hun persoonlijke apparaten en apps voor werk doeleinden, uitgewerkt hij.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Echter, veel organisaties nog steeds toestaan ​​dat werknemers toegang hebben tot een grote hoeveelheid bedrijfsgegevens zonder de uitvoering van de juiste beveiligingsmaatregelen hebben, wees hij erop. Bijvoorbeeld, wanneer een nieuwe werknemer treedt toe tot het bedrijf, hij of zij kan eenvoudig inloggen en toegang tot alle interne en externe applicaties te krijgen, ongeacht iemands positie of job scope.

“Als CIO’s en CSO’s doorgaan met hun bestaande architectuur en is van plan om absoluut geen updates, dan consumerization te maken en BYOD wordt een enorme bedreiging voor de veiligheid”, aldus Roemer, het toevoegen van deze kaderleden zullen al snel hun rollen worden steeds minder relevant.

Beyond BYOD en consumerization, cloud computing is een andere ontwikkeling die dwingt veranderingen van de kant van de CIO’s en maatschappelijke organisaties, de executive zei. Cloud-diensten worden vaak niet geïntroduceerd door tech-afdelingen van bedrijven, maar door de business units en eindgebruikers die zijn gefrustreerd door de bestaande IT-systemen.

In dit gebied, hoewel, de CIO’s en maatschappelijke organisaties zijn tekenen dat ze erkennen de noodzaak om de productiviteit in evenwicht te brengen met de beveiliging om te concurreren in de huidige omgeving, merkte hij op.

Granular architectuur, flexibele naleving nodig; Met deze trends op de werkvloer, Roemer beroep op bedrijven om een ​​nieuw business model dat zowel de consument technologieën en een mobiele werkstijl omarmt ontwikkelen.

Een dergelijke IT-architectuur moet granulaire genoeg zijn om controles zorgen voor meer dan bedrijfskritische applicaties en data, wat betekent dat beheerders kunnen bepalen welke medewerkers toegang hebben tot deze programma’s terwijl de rest, stelde hij.

Virtualisatie, is bijvoorbeeld handig voor het controleren van gevoelige gegevens als het brengt een “container” rond de datasets, zodat alleen geautoriseerde gebruikers toegang te krijgen. Het laat vervolgens de rest van de niet-gevoelige informatie open voor andere werknemers, dus een goede balans opvallend, zei hij.

Andere technologieën omvatten authenticatie en toegang tot multi-factor, in plaats van het gebruik van wachtwoorden naar de meer gevoelige informatie te beschermen, Roemer toegevoegd.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond