Citrix en Xen niet versus Xen

Simon Crosby, CTO van Citrix ‘s Virtualization Management groep, contact met me na het lezen van de post, Citrix Xen ten opzichte van de gemeenschap, voor het opruimen van een aantal misvattingen dat hij dacht dat de basis van mijn bericht. Na het lezen van zijn boodschap, het is duidelijk dat wat hij te zeggen had was zeer overtuigend. Bedankt Simon voor het nemen van de tijd om me te laten vallen een notitie.

We zijn helemaal comfortabel concurreren met andere leveranciers om de Xen hypervisor, maar op hetzelfde moment, zal ik (en vaak doen) bevorderen * succes of winsten elke * Xen leverancier van het marktaandeel ten koste van VMware. Inderdaad bij verschillende gelegenheden heb ik Virtual Iron het product aan te raden om klanten die een implementatie methode die we niet ondersteunen in XenServer wilde. Ik ben blij om te zeggen dat ik nog nooit aanbevolen dat iedereen kopen VMware.

Echter, toen ik in het bijzonder ben vroeg waarom XenServer is beter dan andere Xen product implementaties, ik ben zeer comfortabel maken van de zaak de vraag waarom ons product is beter dan anderen die er zijn. Ik hartstochtelijk geloof dat XenServer is de toonaangevende virtualisatieplatform in gebruiksgemak, prijs en prestatie. Tegelijkertijd erkennen ik ook dat er talrijke legitieme implementaties van de Xen hypervisor daarbuiten. Xen is een motor. Er zullen tal van auto’s. XenServer wil een Lexus zijn. Er zullen Rolls Royces en Skoda’s ook.

Voor alle duidelijkheid, je impliciet dat er een vreemde Citrix Xen vs ding er aan de hand is oneerlijk. We investeren meer dan $ 10 miljoen per jaar in de open source Xen, waarschijnlijk honderd keer wat Virtual Iron doet, en waarschijnlijk meer dan welke andere leverancier in de gemeenschap.

Wolk, VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven; Cloud, IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM, Data Centers, VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft; Cloud; Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke punten, zwakheden, big picture

Het is duidelijk uit wat ik lees dat Citrix’s focus op coöpetitie is gebaseerd op een poging om de envelop te duwen en de Xen technologie die iedereen gebruikt te verbeteren. De focus ligt niet op anderen uit de markt te duwen. Hoewel het mogelijk is om te kijken naar de Xen open source repository die bepalen zou zijn is de meest actieve, die de meeste modules of waarvan de modules een deel van de software die wordt gebruikt vandaag de dag zijn geworden heeft gemaakt, heb ik niet gedaan. Het lijkt echter dat Citrix zwaar geïnvesteerd in het verbeteren van de code.

Het is goed om te horen dat Simon het werk van anderen heeft aanbevolen als de situatie vereist is. Dat is een goede lid van de gemeenschap. Het is ook goed om te lezen hoe enthousiast hij is over zijn team, de producten die hij op de markt brengen en hoe Citrix probeert solide technologische oplossingen op de markt te bieden.

Ik ben dankbaar om te worden gezien de andere kant van het verhaal. Heeft deze informatie van gedachten verandert over de dynamiek van de Xen gemeenschap? Het hielp me dingen te zien in een nieuw licht.

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM

VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft

Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke en zwakke punten, big picture