Dan Farber: Een van de eerste tech journalisten

Ik ingehaald met Dan Farber vorige week bij CBS / deze website kantoren op de 2e Street. Hij is terug in San Francisco geweest voor ongeveer een jaar na het werken als Editor-in-Chief bij CBSNews.com in New York voor meerdere jaren.

Dan was één van de allereerste tech journalisten, en met meer dan drie decennia in deze business, hij is ook een van de meest succesvolle tech journalisten rond.

Hij heeft geleid grote redacties op vele nieuwsbladen en hij miste nooit een stap toen de explosie bloggen begon journalisten duwen om harder te werken, sneller en beter, door het leren van nieuwe vaardigheden in audio, video en fotografie.

Toen ik op de Financial Times ik vaak liep Dan, en toen ik wegging in 2004 te worden wat ik hoorde later was de eerste journalist die een belangrijke krant te verlaten om een ​​professional te worden “blogger journalist:” Ik zag Dan nog meer – helemaal de avond gebeurtenissen die overdag journalisten zelden zou dekken.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Ik zou Dan overal zien, overal was ik op zoek naar verhalen: op congressen, drukt u op evenementen, media salons, en partijen.

In de bus…

Een van mijn favoriete momenten met Dan was toen we op John bontwerkerij Bloghous Bus, krengen door de regen en de Salinas heuvels, geleid naar Las Vegas en de 2008 Consumer Electronics Show. Het was een zeer surrealistische ervaring.

Marc Cantor staat naast me, zingen prachtige opera; Robert Scoble heeft zijn baby op de ene arm terwijl hij mokken voor Rocky Barbanica’s videocamera, met Loic Le Meur. De andere bloggers lopen rond gelijktijdig elkaar voor elkaars podcasts en blog sites interviewen – het is alle media, alle van de tijd.

Onze enige Internet-verbinding is mijn Verizon modem, die een of andere manier, te midden van de heuvels, houdt zijn signaal betrouwbaarder dan onze bus houdt de regen glad bochten.

Te midden van al dit tumult zwaaien en G-kracht, vang ik Dan’s eye en ik realiseer me dat we allebei dezelfde glimlach van verbijstering en plezier bij het zien van al deze blogger media chaos om ons heen. Onopgesmukte, onbeschaamd en pretentieloos.

Een spirituele tocht …

Na bijna net zo veel tijd in de media business as Dan, de opkomst van bloggen en zijn open formaten, was een enorm welkom en verfrissend ontwikkeling. Net als Dan heb ik enorm genoten van de “blogger” Naast mijn journalistieke inspanningen, en de nieuwe vaardigheden die ik nodig had om te leren in de video productie en fotografie.

Ik hou van de creatieve vrijheid, de onmiddellijke publicatie, en de kans om te innoveren binnen een vers medium. Hoewel ik voel me erg zelfbewust als ik dit zeg, is bloggen ook een ongelooflijke spirituele reis geweest.

Altijd een verslaggever …

Om dit te overleven lang als journalist en redacteur, in deze krengen media-industrie, moet je zo sterk een nieuws-instinct en rijden als Dan’s. Hij zegt dat hij houdt echt van het dynamische aspect van het nieuws, dat always-on, altijd klaar om te dienen, altijd warm op het verhaal wat keer dat het gebeurt.

De eisen van de moderne newsroom is doorgebrand veel journalisten maar sneller werken, beter en harder nooit leek een probleem voor Dan zijn. Van wat ik kon zien van zijn wonderbaarlijke output, hij deed het allemaal zonder te zweten, alsof hij nu eindelijk vrij om al zijn newsman superkrachten te gebruiken was.

Er is niet langer een technische of productie-barrière in de weg van de meest gekoesterde eerste principe van een verslaggever om te staan: Ben eerste. Toen de eigenaar van het verhaal als het zich ontwikkelt door de dag en de volgende, door middel van uw expertise en de industrie contacten.

Original rapportage is de sleutel tot het bouwen van de beste nieuws organisaties. “Je kunt alleen maar hier” – is het credo dat de oorspronkelijke rapportage drijft. En het is wat veel van het nieuws van vandaag sites moeten herontdekken voordat het te laat is.

Keuzes …

“Ik ben niet zo snel als ik vroeger,” zegt Dan met een glimlach die zegt dat hij nog steeds verdomd snel. Zijn anciënniteit bij CBS geeft hem de vrijheid om te werken aan wat hij wil, langere artikelen, en een boek project.

Hoewel hij niet hoeft te worden betrokken bij de drukte van de redactie is er een rusteloze pacing in zijn ogen als hij vertelt over de deze website News.com team, en de noodzaak om op de top van het nieuws, en alles wat volgt : de eerste scherpe hit van het laatste nieuws, meerdere updates, nieuws analyse, misschien een functie, plus het produceren van alle foto’s, video en audio die is vereist.

Een onrustige industrie …

Ik heb het schrijven over de media-industrie die in de problemen sinds ik verliet de Financial Times in 2004 – nog voor de media-industrie wist dat het in de problemen. De problemen zijn niet verdwenen en ze versnellen.

Ik heb met Dan vele malen gesproken over dit onderwerp omdat ik geobsedeerd ben geworden en ik vind het eindeloos fascinerend.

Dan zegt dat hij is ervan overtuigd dat mediabedrijven zullen overleven door zich te richten op kennis, dat mensen zich aangetrokken voelen tot de media gemaakt door vertrouwde experts. Maar hij is het ermee eens dat de grote uitdaging van hoe om te betalen voor het niet is opgelost.

Ik heb het wel de grootste mislukking van het internet. En ik dacht dat het zou worden opgelost lang voordat nu – 10 jaar nadat ik voor het eerst begonnen met de rapportage over deze kwestie.

De verleiding …

We spraken veel over wat ons beiden houdt doen wat we doen, als zo velen in ons vak hebben gekozen om te vertrekken naar zachter, en zeker meer genereus weilanden.

Ik vertelde Dan dat ik heb de laatste tijd in de verleiding gekomen om hetzelfde te doen, om de financiële druk van de uitgeverij SVW ontsnappen. Mijn huisbaas heeft een ongezonde obsessie met geld, vooral mijn geld. Ik ben op zoek naar de arme man te helpen en dat zou kunnen betekenen dat de toetreding tot een grotere organisatie, met grotere middelen. Misschien zelfs het veranderen van baan volledig.

Ik hou van om te doen wat ik doe, dat uit gaat en praten met mensen, dan terug te komen en het schrijven van verhalen van betekenis en de moeite waard. Ik wil zo veel originele rapportage, origineel analyse, originele inzichten te publiceren – als ik me kan opbrengen en express.It vaak niet voelt als werk.

Als een journalist is bevredigend en moeilijk om te vertrekken. Ik begrijp volkomen waarom Dan is nog steeds op CBS en nog steeds doen wat hij doet.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval