Dell, HP winst: Kan enterprise offset consumenten-pc zwakte?

Dell en Hewlett-Packard zal de financiƫle resultaten rapporteert dinsdag en analisten hopen op een PC health check en enig inzicht op de corporate hardware upgrade cyclus.

Voor HP, de druk acuter. eerste kwartaal van HP’s was solide, maar de vooruitzichten teleurgesteld analisten en CEO Leo Apotheker heeft op het bord te komen met een opwaartse verrassing en wat kleur op het grote plan. Analisten verwachten dat het tweede kwartaal de winst van $ 1,21 per aandeel op een omzet van $ 31530000000.

Gelukkig, voor HP en Apotheker verwachtingen laag zijn. Analisten zijn grotendeels af te schrijven van de pc-business. Collins Stewart analist Louis Miscioscia zei in een onderzoek noot.

Met de verwachtingen voor HP als geheel vrij laag, en positieve rugwind van het brede enterprise refresh cyclus, moet HP een fatsoenlijk kwart te leveren na een zwak januari.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Het resultaat is dat HP een boost van servers moeten krijgen. “De twee belangrijkste vragen zullen de prestaties van de Services zijn en of de beleggers het gevoel dat het management rond draait dingen en resultaten zijn bodem bereikt,” zei Miscioscia.

Echter, Apotheker al gewaarschuwd voor een moeilijk kwartaal vooruit in een uitgelekt memo. HP verhuisde de winst vrij te geven als gevolg.

Het verhaal van Dell is een beetje anders. Dell zal naar verwachting het eerste kwartaal de winst van 44 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 15400000000 melden na een sterk vierde kwartaal.

Zoals HP, de verwachtingen zijn relatief laag zijn voor kwartaal van Dell, maar enterprise kracht is waarschijnlijk PC zwakte te compenseren. “We denken dat het vrij duidelijk zwakke consumenten-pc resultaten zullen worden gecompenseerd door een gezonde ontwikkeling van de vraag in servers, storage en wisselkoerswinsten,” aldus Wells Fargo analist Jason Maynard.

Andere analisten er rekening mee dat de brutomarges Dell nauw zal worden bekeken. Dell’s vooruitzichten zal naar verwachting sterk.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld