Dell’s Esser: Green tech gaat niet alleen over het datacenter (P.S. Het hoeft niet veel meer kosten.)

Ik sprak met Dell’s groene goeroe (aka Albert Esser, vice-president van de macht en infrastructuur) ongeveer twee weken geleden, vlak voordat ik verdween op vakantie. Ik had niet rond gekregen om nog te schrijven over dat gesprek, maar vandaag lijkt een vrij goede dag om dat te doen, wat met het bedrijf het bereiken van een pretty cool mijlpaal in de vormgeving van voedingen.

Het lijkt, in feite, dat Dell is de eerste high-tech verkoper aan de Silver-niveau onder de 80 Plus voeding aanwijzing te bereiken. (Esser schrijft over die ontwikkeling in een blog dat hij geplaatst op de Direct2Dell website.) Dat betekent dat Dell is erin geslaagd om een ​​aantal stroomvoorziening kwalificaties uiteengezet door het Climate Savers Computing Initiative meer dan een jaar eerder dan gepland te ontmoeten.

Hier is de officiële “definitie” van wat het betekent om een ​​80 Plus benaming krijgen: “De 80 PLUS prestaties specificatie vereist multi-output voedingen in computers en servers tot 80% of meer energie-efficiënte bij 20%, 50% en 100% bedragen van de nominale belasting met een echte power factor van 0,9 of hoger.

In het Engels, betekent dit dat computers die 80 Plus levert gebruiken gebruiken minder watt aan elektriciteit tijdens piekgebruik (16 watt op een desktop of 34 watt op een server), plus ze verminderen de loting op een circuit, wat betekent dat u meer computers zetten op hetzelfde merk circuit.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Je hoort Dell blijven praten tot groene technologie over zijn productlijn, maar een ding dat Esser gaat over het communiceren passie is het feit dat meer dan 40 procent van de uitstoot van koolstof hebben bijgedragen aan de sfeer van de informatietechnologie producten is toe te schrijven aan client-systemen ( zoals desktops en notebooks en waarschijnlijk printers, ook) in tegenstelling tot die ondergebracht in het datacentrum (waarvan ca. 23 procent van de techniek gegenereerde carbon uitstoot draagt).

Als je kijkt naar alle activiteit rond datacenters, zijn ze echt de uitgaven veel inspanning, tijd en geld om 23 procent van het probleem aan te pakken, “merkt Esser. Stroomverbruik is een andere zaak volledig, natuurlijk, maar zelfs in dat ruimte, kunnen client-systemen een enorme impact hebben Power Management softwareleverancier 1E cijfers van de eenvoudige handeling van het schakelen van een desktop-off ‘s nachts konden $ 40 per computer op te slaan, per jaar;.. in de Verenigde Staten, zou dit vertalen in $ 1.72B besparingen en bijna 15 miljoen ton CO2-uitstoot afgeleid uit de atmosfeer.

Zo Dell proclamatie dat het zal het energieverbruik voor zijn desktops en notebooks met 25 procent tussen nu en 2010.

Het is ook bezig met iets wat het heeft gekost zal groenste computerfabrikant ter wereld, een apparaat dat ongeveer 80 procent kleiner dan een traditionele pc zal zijn, gemaakt van recyclebare materialen, die 70 procent minder stroom verbruikt zijn.

Esser zal niet praten prijs voor de nog-niet nader genoemde product, maar er is een ander ding waarover hij gepassioneerd: Green IT mag niet onbetaalbaar kosten zijn. In feite moet het ongeveer simpelweg het maken van de juiste zakelijke keuzes voor energie-efficiëntie. “Van wat ik kan zien, kunnen we onze doelen met een lichte prijsstijging te bereiken, maar dit is niet iets dat de bank zal breken. In feite zal de energie-efficiëntie terug te betalen in maanden of zelfs sneller”, voorspelt hij.

Ik denk dat we zullen moeten afwachten en zien, maar de stroomvoorziening verhuizing betekent dat we nodig hebben om een ​​ander krijt voor Dell in de strijd om de groene tech innovatie.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s