Dropbox nabs cloudgebaseerde fotobibliotheek Snapjoy

Dropbox blijft haar belang in het krijgen in het online delen van foto’s de ruimte te geven. Het laatste stukje bewijs is het verwerven van Snapjoy, een startup die een cloud-gebaseerde fotobibliotheek biedt.

Ter referentie, kan Snapjoy’s platform worden gebruikt om foto’s van een multiude van online en offline bronnen (bijvoorbeeld Flickr, desktops, een iPhone, etc.) te worden opgeslagen in een cloud-based account te verzamelen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om sommige of alle foto’s te delen, hetzij via uitnodigen om vrienden of op sociale netwerken te selecteren.

Een van de verschillen die Snapjoy gericht over te brengen is dat de elegante foto stroom toont foto’s in de volgorde waarin de gebruiker “leefde hen” – vermoedelijk op basis van wanneer de originele foto werd gegenereerd.

Snapjoy executives bevestigde het nieuws in een blog post op woensdag. Hier is een fragment uit hun verklaring

Als een collega-Y Combinator bedrijf, hebben we altijd bewonderd Dropbox en hielden van hun product. Vanaf het moment dat we de oprichters ontmoetten, was het duidelijk dat we deelden een gemeenschappelijk doel. Door de krachten te bundelen met hun geweldige team, kunnen we de technologie en de omvang van hun platform te benutten en zich richten op waar het om gaat – het leveren van een ongelooflijke foto ervaring om meer dan 100 miljoen mensen.

De Snapjoy team voegde eraan toe dat, terwijl ze de deur aan nieuwe aanmeldingen sluiten, kunnen bestaande gebruikers blijven Snapjoy gebruiken net zoals ze nu doen. Meer details worden beloofd aan beschikbaar voor leden in de komende weken te worden.

Eerder deze week, Dropbox uitgerold; een vernieuwde editie van de iOS-app, die vooral gericht is op de foto’s te beheren en het delen van functies. Deze nieuwe functies omvatten een tijdlijn stroom automatisch geüploade foto’s, alsmede een spetterende nieuwe kijkervaring feature voor de iPad-versie.

Dus, met de Instagram kerfuffle, deze week, is het misschien een perfecte timing voor Dropbox (niet met andere concurrenten te noemen) aan zet het vuur in het delen van foto’s ruimte.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. TechCrunch meldde dat de Boulder, Colo.-gebaseerde team zal verhuizen naar de basis Dropbox in San Francisco.

Screenshot via Snapjoy

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie