FCC en transporteurs akkoord met het gemakkelijker maken om een ​​telefoon te ontgrendelen

De Federal Communications Commission (FCC) en de grote Amerikaanse telefoon carriers, AT & T, Sprint, T-Mobile, US Cellular en Verizon Wireless, leden van de CITA Wireless Association, kondigde zes nieuwe principes om het gemakkelijker maken voor gebruikers om hun mobiele telefoons te ontsluiten ) en andere 3G / 4G uitgeruste apparaten.

Hier zijn de nieuwe principes ontgrendeling (PDF verwijzing). Ze zullen beginnen met effect in de komende drie maanden en zal volledig op zijn plaats binnen 12 maanden.

1) Disclosure: Elke luchtvaartmaatschappij moet op zijn website een duidelijk beleid over hoe en wanneer pre- en post-paid draadloze apparaten kan worden ontgrendeld.

2) Postpaid Unlocking Beleid: Carriers moet ofwel ontgrendelen apparaten of gebruikers te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om ze te ontgrendelen nadat hun contract is voldaan.

3) Prepaid Unlocking Beleid: Als u een drager te vragen, zullen ze prepaid apparaten niet later dan een jaar te openen na de eerste activering, op voorwaarde dat u hebt ontmoet de betaling, de tijd en gebruikseisen.

4) Klant Opmerking: Carriers dat apparaten op slot moeten gebruikers te waarschuwen wanneer hun apparaten komen in aanmerking om te worden ontgrendeld, zonder extra kosten.

5) Reactietijd: Vervoerders moeten in aanmerking komende apparaten te ontgrendelen, of het initiatief een OEM verzoek om het te openen, binnen twee werkdagen na een verzoek van een klant.

6) Ingezet Militair Personeel Unlocking: Als je ingezet bent in het leger, moeten de vervoerders de apparaten als uw verzoek te ontgrendelen als je een klant met een goede reputatie bent.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Klinkt goed toch? Nou, het is nog niet een ding zeker.

In een verklaring, Derek Khanna, een Yale Law Fellow, die volgt en opmerkingen over het telecommunicatie-, schreef: “Dit is geweldig nieuws. Het is geweldig voor de consument en voor de concurrentie in de draadloze markt. Echter, terwijl dit ontsluiten meer beschikbaar zal maken de consument, zal het nog steeds de technologie zelf als illegaal. ”

Kahnna voegde eraan toe dat “als een consument ervoor kiest om zijn of haar eigen toestel te ontgrendelen, laten we zeggen dat als ze naar het buitenland reizen, is het nog steeds een misdrijf strafbaar met vijf jaar in de gevangenis. Dat is de reden waarom deze eenzijdige beslissing van bedrijven moet worden gekoppeld aan het Congres actie aan het onderliggende probleem dat het Congres geschapen op te lossen. ”

Kahanna merkte ook op dat dit niet de eerste keer dat de CITA is mooi over het inschakelen van telefoons om ontgrendeld gemaakt, maar dan niet goed te maken op hun beloften. De “brief CTIA’s beweert dat ze al ‘concurrerend en robuuste ontsluiting beleid’, dat was een soortgelijke vordering als ze vorig jaar gemaakt. Dat verzoek werd aangetoond dat het een leugen door NTIA [National Telecommunications and Information Association] zijn wanneer zij onderzochten het vermogen van de consument om hun telefoons te ontgrendelen. Daarom, gezien de aangetoonde dubbelhartigheid van deze organisaties en bedrijven die we zullen moeten nagaan of dit beleid daadwerkelijk worden vastgesteld en daadwerkelijk beschikbaar zijn voor de consument in plaats van het creëren van hoepels voor hun klanten door te gaan. Als deze vrijwillige principes wordt telefoon bedrijven ‘verklaarde beleid, maar dan ze eigenlijk niet volgen hun beleid (zoals werd gedaan in het verleden) dan zijn we niet dichter bij het helpen van consumenten.

FCC: Wireless vervoerders moeten het eens over de telefoon ontgrendelen regels

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Hij vervolgde: “In het bijzonder van belang, het voorgestelde beleid merkt op dat ze kunnen klanten en ex-klanten om hun telefoon te ontgrendelen wanneer hun contract afloopt. In het verleden, telefoon bedrijven hebben vereiste documentatie dat veel klanten niet hebben zelfs al is de telefoon bedrijf wist precies wie de telefoon voor het enige doel van het maken het moeilijker om het toestel te ontgrendelen had gekocht. dit soort games zijn onaanvaardbaar, en we verwachten dat de FCC om ervoor te zorgen dat vrijwillige principes CTIA’s daadwerkelijk worden vastgesteld en ontgrendelen is goedkoop en gemakkelijk beschikbaar zijn voor de consument. ”

Dus, is dit echt het begin van de vervoerder vrijheid voor smartphone en tablet-eigenaren, of is dit gewoon een truc? We zullen moeten afwachten.

 verhalen

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test