Global tablet zendingen zal verdubbelen in Q2: rapport

Global tablet zendingen zal groeien met 47,5 procent in Q2 van het voorgaande jaar tot 21.580.000 eenheden, DigiTimes meldt.

Gartner zei vorige maand dat de wereldwijde tablet omzet (zendingen) zal verdubbelen tot 119 miljoen stuks dit jaar, een stijging van 60 miljoen in 2011. Apple zal naar verwachting de tablet ruimte met meer dan 60 procent marktaandeel domineren.

Andere interessante stukjes uit het rapport DigiTimes suggereren Apple’s processor kan oplopen tot 70 procent van alle tablet zendingen, wat wijst op een sterke vraag naar de iPad, die in maart van start.

Tussen DigiTimes en Gartner, de cijfers verschillen, maar niet door een enorme hoeveelheid.

Apple zal ongetwijfeld behouden de kroon als ‘s werelds meest populaire tablet markt, verduisteren van Android-tablets. Samsung blijft op de tweede plaats met zijn Galaxy line-up van de tabletten. Asustek kon stijgen naar de derde plaats plek in de top-tablet, maar Lenovo is waarschijnlijk uit de top vijf te laten vallen helemaal.

Een eerder DigiTimes rapport (mirror) suggereerde Amazon kon schotel uit twee tabletten in 2012 — en de mogelijkheid van dat cijfer stijgt tot vier tabletten — onder vermelding van bronnen in de industrie. Een 10,1-inch touchscreen tablet kan worden geprijsd op $ 249–299 mark, terwijl een eerder verwachte 8,9-inch model terug kunnen worden gehouden als gevolg van “bezorgdheid leverancier op de prijsstelling.”

Amazon heeft nog steeds de e-reader markt ook. Apple zou haar rechten verliezen aan de iBookstore, in afwachting van de uitkomst van de EU en het Amerikaanse antitrust onderzoek naar vermeende e-book prijsafspraken. Amazon zou enorm profiteren van het verliezen van haar belangrijkste rivaal in de e-book ruimte, maar is geen garantie voor een automatische boost in de verkoop tablet.

Nvidia zou uiteindelijk moeten vertrouwen op Amazon uitdelen van een tablet, in het verslag opgemerkt, omdat het waarschijnlijk Samsung zal verliezen als zijn klant in de tweede helft van dit jaar.

Asus:? Kan ‘Happiness 2.0’ strategie rijden groei; Apple bereidt zich voor goedkopere iPad 2 enterprise push; Nokia “werken aan” tablet, verwachten dat Windows 8 ondersteuning; niet-Apple-tablet zendingen zal naar verwachting stijging in 2012

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet