Google Play zou kunnen betekenen Google eindelijk serieus over Mobile Enterprises

mul-ti-plexer-er. zelfstandig naamwoord. Inrichting, in de elektronica, die synthetiseert uiteenlopende datasignalen in één uniform output. de website multiplexer fuseert verschillende perspectieven, mediatypen en gegevensbronnen en synthetiseert ze in een duidelijke boodschap, via een gesponsorde blog.

de website multiplexer stelt marketeers in staat om direct verbinding met de website van de gemeenschap door hen in staat om te bloggen op de website publishing platform. Inhoud op de website multiplexer blogs wordt geproduceerd in samenwerking met de sponsor en is geen onderdeel van de redactionele inhoud van de website.

Google’s aankondiging van vandaag dat het de Android Market van Google Play zou een andere naam is het equivalent van Target hernoemen zelf Toys R ‘Us. Wat was ooit een algemeen doel warenhuis open voor de consument en de ondernemer gelijk is nu 100% alles over het plezier.

Ondanks de ex-CEO, de huidige Google uitvoerend voorzitter Eric Schmidt’s achtergrond met enterprise-leveranciers zoals Sun Microsystems en Novell, Google heeft nog nooit echt zetten een ton van de focus op bedrijven, zeker niet meer dan Apple heeft.

De voor de hand liggende interpretatie van het veranderen van de naam van zijn Android storefront om Google Play is dat Google is het verminderen van de inspanningen van marketing en catering aan bedrijven.

Ik denk echter, kon het eigenlijk een nieuwe duw in de richting van bedrijven door Google signaleren.

Hier is mijn denken, dat is niet het gevolg van enige voorkennis: de Android Market was al enorm, met 450.000 apps. Die apps worden nu vermengd met films, muziek, e-books, etc.

De Android Market is niet gebouwd met enterprise in het achterhoofd. Noch de flexibele betaling, prijzen en high-touch gewenst door enterprise app makers marketing opties, noch de veiligheid en app-beheer mogelijkheden die IT-managers willen.

Sterker nog, terwijl de algemene doeleinden van de productiviteit apps zoals communicatie-instrumenten en document-viewers waren populair genoeg aan de oppervlakte in de Android Market, waar enterprise apps – uw CRM dashboards, je analytics kijkers, uw HR-applets – de neiging om te verdrinken in die oceaan van de inhoud. Dat probleem wordt alleen maar erger in Google Play.

De vermenging met meer inhoud consument betekent ook dat veel CIO’s, al zenuwachtig over “crapplications” of-malware besmette apps op de Android Market, nog meer twijfels over het leiden van hun werknemers om hun werk apps zijn te downloaden kunnen worden.

Maar … Ik denk dat het onmogelijk is dat Google van plan is een belangrijk toevluchtsoord van de zakelijke markt. Het is gewoon te groot en te slim voor. Ook denk ik dat Google is van mening dat de Consumerization van IT-trend zo groot dat het alle traditionele IT zal omvallen zal zijn.

Dus ik moet geloven – en nogmaals, dit is niet gebaseerd op enige voorkennis – dat zelfs als Google scheidt van zijn consumentgerichte inhoud, zal het een onderneming reboot te maken, door het doen van één, enkele of alle van de volgende zaken

1) de opstelling van haar eigen Enterprise App Store, waarschijnlijk een aggregator of gemeenschappelijke cloud-gebaseerde opslag op maat voor de presentatie en demo van deze high-end apps

2) openstelling Android API’s meer om het gemakkelijker maken voor Mobile Device Management (MDM) software, zoals Sybase Afaria tot volwaardige interne Enterprise App Stores te bouwen

3) samen met ISV’s gebouw Enterprise App Stores die meer op maat gesneden zakelijke kopers dan Android Market ooit was of zou kunnen zijn. Deze omvatten SAP met zijn nieuwe SAP Store voor mobiele apps. Ik heb niet nagedacht over hoe een dergelijk partnerschap zou beste werk.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Dus in tegenstelling tot de schijn, ik vermoed dat Google heeft iets in petto voor het bedrijfsleven. En ik ga dood om erachter te komen wat het is.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september