Google reageert op Java pak Oracle’s; citeert hypocrisie

bijgewerkt met Oracle onderstaande verklaring

Google heeft gerechtelijke documenten ontkent alle aantijgingen Oracle’s in een Java octrooi-inbreuk aanklacht in augustus ingediend. Maar Google heeft niet alleen te ontkennen de beschuldigingen en vragen voor de volledige verwerping van het pak.

Google wezen riep Oracle om zijn hypocrisie op Java, en merkt op dat Oracle nam een ​​standpunt over de open-inkoop van Java toen het werd behoorde tot Sun. Maar nu dat Oracle Sun heeft verworven, heeft de onderneming haar tune veranderd, Google zei in de rechtbank indienen. (PDF)

Van het indienen van Google

Zon kwam onder grote kritiek van leden van de open source gemeenschap, waaronder Oracle Corp., voor zijn weigering om volledig open source Java. Bijvoorbeeld, in augustus 2006, de Apache Software Foundation ( “ASF”), een not-for-profit bedrijf dat organisatorische, juridische en financiële steun voor open source software projecten biedt, geprobeerd een TCK verkrijgen van Sun om te controleren of Apache compatibiliteit harmonie met Java. Hoewel de zon uiteindelijk aangeboden aan de bron van de TCK voor Java SE openen, Zon onder het toepassingsgebied ( “FOU”) beperkingen die de omstandigheden waaronder Apache Harmony-gebruikers de software die de ASF gemaakt zou kunnen gebruiken, zoals het voorkomen van de TCK van wordt uitgevoerd beperkt op mobiele apparaten. In april 2007 heeft de ASF schreef een open brief aan de zon te vragen voor zowel een TCK licentie zonder FOU beperkingen, of een uitleg waarom de zon was te beschermen “[ing] delen van Sun’s commerciële Java bedrijf ten koste van de ASF open software” en het overtreden van “openbare belofte van Sun’s dat Sun-led-specificatie [zoals Java] volledig uitvoerbaar zou zijn en uitkeerbaar als open source / vrije software.” Maar, zo vervolgde de verzoeken van de ASF weigeren.

Oracle Corp., als lid van het Uitvoerend Comité ( “EG”) van het Java Community Process ( “JCP”), de organisatie belast met het beheer van Java standaarden, uitte dezelfde bezorgdheid over de weigering van Sun om volledig open source het Java-platform. Later dat jaar, in december 2007, tijdens een JCP EG vergadering, Oracle Corp. voorgesteld dat de JCP “een nieuwe, vereenvoudigde IER [intellectuele eigendomsrechten] Beleid dat de breedste aantal implementaties mogelijk maakt.” Dient te voorzien Op dezelfde vergadering, BEA Systems – die op dat moment was in de onderhandelingen die resulteerden in Oracle Corp. aankoop van BEA – een voorstel voor een resolutie die TCK licenties zouden worden “aangeboden, zonder beperkingen ten aanzien van het gebruik … zodat de TCK te worden gebruikt door organisaties, waaronder Apache.” Oracle Corp. stemden voor de resolutie.

Iets meer dan een jaar later, in februari 2009, Oracle Corp. herhaalde zijn positie op de open-source gemeenschap verwachting van een volledig open Java-platform als het steun verleend aan een beweging die “TCK licenties niet mag worden gebruikt voor het discrimineren of compatibele implementaties te beperken van Java specificaties inclusief gebied van het gebruik beperkingen op de geteste implementaties of anderszins. Licenties die dergelijke beperkingen niet voldoen aan de eisen van de JSPA, de overeenkomst op grond waarvan de JCP actief is en in strijd met de verwachtingen van de Java-gemeenschap die JCP specs openlijk kunnen worden uitgevoerd. ”

Slechts een paar maanden later, in april 2009, Oracle Corp. aangekondigd dat het zou zijn het verwerven van Zon (omgedoopt tot Oracle-Amerika na de overname in januari 2010 werd afgerond). Sinds die tijd, en rechtstreeks in strijd met de openbare acties en uitspraken van Oracle Corp.’s, evenals zijn eigen voorstellen als uitvoerend lid van de JCP, Oracle Corp. en Sun (nu Oracle Amerika) hebben de verzoeken van de open source gemeenschap genegeerd om volledig open-source Java-platform.

bijgewerkt

Oracle verstuurd over de volgende verklaring van woordvoerder Deborah Hellinger

Bij de ontwikkeling van Android, Google koos ervoor om Java-code te gebruiken zonder het verkrijgen van een licentie. Bovendien, het wijzigde de technologie, zodat het niet voldoet aan de centrale ontwerp principe van Java naar “write once en lopen overal.” Google’s inbreuk en versnippering van Java-code niet alleen schade Oracle, het schaadt duidelijk consumenten, ontwikkelaars en fabrikanten van apparaten.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip