10 dingen om te overwegen als u weg van Windows Server 2003 te verplaatsen

Ik weet hoe moeilijk het is om los te laten. Ik bleef mijn trouwe Windows XP gedurende ten minste drie jaar voorbij het punt waar ik aan iets nieuws zou zijn verhuisd. Ik eindelijk verhuisd naar Windows 7. En nu, zoals u wellicht weet van mijn reeks van berichten (zie Verhalen aan het einde van dit bericht), ben ik overgestapt naar een Mac mini als mijn primaire werkstation. Verandering is moeilijk. Ik ben een goed voorbeeld van een IT-man die zogenaamd houdt te veranderen, maar heeft een hekel aan om te veranderen.

Gek is het niet? U leest het goed. Ik hou van verandering, maar ik haat het om te veranderen.

Ik wil verandering zien. Ik wil graag een agent van verandering. Ik wil graag deelnemen aan verandering. Ik ben een grote voorstander van verandering.

Maar ik heb echt een hekel aan om te veranderen.

Je voelt waarschijnlijk op dezelfde manier.

De upgrade ‘Blue’ to Windows Server 2012 R2, lijkt veel op zijn voorganger, maar er zijn tal van veranderingen als je kijkt naar de fijne details.

Windows Server 2003 is een geweldig besturingssysteem. Geen argument daar. Windows XP was vrij ook geweldig.

Maar alle goede dingen komt een eind en XP is er bijna net als Windows Server 2003.

Nieuwe hardware, virtualisatie, consolidatie, nieuwe security modellen, Application migratie, nieuwe management tools, opleiding, Licensing, Time; Personnel

Het is tijd om los te laten en te upgraden naar Windows Server 2008 R2 of zelfs, zo gek als het klinkt, om Windows Server 2012.

Als u uw Windows Server 2003 upgrade migratie nu beginnen, wordt u klaar tegen de tijd dat Microsoft neemt het uit de lijst van bedreigde diersoorten en plaatst het in de mottenballen. Je hebt ongeveer 18 maanden voor het project, maar je moet onmiddellijk beginnen.

Hier zijn de tien dingen om te overwegen als u uw migratie te plannen

Hoewel ik niet de ruimte om elk van deze tien in detail hier te dekken, zal ik u mijn strategie voor dit project te geven.

Alsjeblieft, laat Windows XP sterven met waardigheid Windows 8:? Nee, ik ben uw OS UPGRADE; Wat zijn de goedkoopste en gemakkelijkste upgradepaden naar Windows 8.1, Windows 8 is de nieuwe XP

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Natuurlijk is er een addertje onder het gras om deze situatie die u moet zich bewust zijn van. Verhuizen van Windows Server 2003 naar Windows Server 2008 R2 of Windows Server 2012 vereist nieuwere hardware en meer van, of het nu virtueel of fysiek. Je kan niet wegkomen met het gebruik van een 20GB systeemschijf en je kunt niet piepen door met 4GB RAM. Zowel van de nieuwere besturingssystemen vereisen 4GB alleen maar om hun basisdiensten te voeren. Begin met 8 GB RAM en 50 GB van het systeem schijfruimte. Als voor een krachtige processor, stel ik voor een minimum van twee CPU’s.

Nogmaals, deze zijn net begonnen punten. Evalueer uw gebruik bedachtzaam. Een piek van 100 procent gebruik, zelfs voor een paar uur per dag niet noodzakelijk ook meer vCPUs. U wilt fatsoenlijke prestaties voor uw systemen, zodat je nodig hebt om de CPU, geheugen en disk I / O te controleren tijdens de migratiefase.

Maar de tijd is nu om te beginnen met de migratie uit de buurt van Windows Server 2003. Ik weet dat het veel gevraagd is als je ook af te stappen van Windows XP op het bureaublad, maar het moet gebeuren. Je hebt 18 maanden. Begin nu en je hoeft niet te gehaast of onder druk gezet. 14 juli 2015 is uw deadline en uw finish. En het maakt niet uit hoeveel je verandering haat of haat te veranderen, zal die datum komen nog steeds voor ons allemaal. Windows Server 2003’s dagen zijn geteld.

Ik heb je een kader dat u kunt bouwen voor uw eigen Windows Server 2003 zonsondergang project gegeven. Praat terug en laat me weten hoe de jouwe gaat.

* DBAN – Darik’s Boot and Nuke schijf.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties