Amazon wil dat je Windows 7 draaien op de wolk met werkruimten

Amazon maakte het publiek Infrastructure-as-a-Service (IaaS) cloud een belangrijke kracht in business IT dankzij de Amazon Web Services (AWS). Nu is de retailgigant wedden dat het hetzelfde kan doen met zijn nieuwe virtuele desktop aanbod: Amazon werkruimten.

Amazon is verre van de eerste om het idee van de Desktop-as-a-Service in de cloud te onderzoeken;. Toshiba, Dell, en, VMware, zijn allen het eens te proberen. Geen, hebben echter Amazon’s cloud karbonades.

Hier is hoe Amazon werkruimten zal werken. De service biedt u een keuze van de desktop dienst bundels die verschillende hardware- en software-opties aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen. Elke bundel biedt een Windows 7 als desktop op basis van de Windows Server 2008R2 met behulp van de Destkop Experience Role. Deze, op hun beurt, vandoor AWS.

Bij elke bundel, Amazon biedt de volgende programma’s: Adobe Reader, Internet Explorer 9, de nieuwste versie van Firefox, 7-Zip, Adobe Flash en Java Runtime Environment (JRE). Om deze basis software pakket, kunt u ook uw eigen software van uw keuze toe te voegen.

Twee van de bundels, Standard Plus en Performance Plus, komen ook met Microsoft Office Professional 2010 en Trend Micro Anti-Virus.

Je zult in staat zijn om deze virtuele desktops met de Amazon werkruimten client op zowel Windows als Mac-computers draaien. Amazon zal ook het verstrekken van klanten voor de iPad, Kindle Fire, en Android-tablets. Amazon beweert dat de werkruimten Windows- en Mac-client-gebruikers te voorzien van volledige toegang tot hun desktop en bevat ondersteuning voor meerdere monitoren, audio en video. Met een Kindle Fire, of Android-tablet, maar niet Apple’s iPad, kunnen gebruikers een toetsenbord of touchpad aan te sluiten op een laptop ervaring met hun tablet werkplekken te hebben.

Om deze desktops te beveiligen, Amazon is het gebruik van gepatenteerde PC Teradici ‘s over IP (PCoIP) protocol. Op de wolk, PCoIP comprimeert, versleutelt en snel vervoert afbeelding pixels naar PCoIP end-user devices. De klant dan decomprimeert, decodeert en geeft het beeld op een scherm.

Dat klinkt goed, maar in mijn ervaring, volledige grafische streaming virtuele desktops heeft de neiging om te eten bandbreedte tegen een verbazingwekkende snelheid. Amazon’s data-center leidingen in staat zijn om de belasting te verwerken, maar u zult willen zorgvuldig te controleren hoe de bandbreedte van uw bedrijf doet met de belasting alvorens te investeren in de technologie.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Teradici beweert dat “Omdat alleen het protocol transfers beelden, in de vorm van een pixel locatie-informatie, geen zakelijke informatie ooit verlaat het datacenter. Bovendien, omdat alle software veilig ligt binnen centrale systemen, niemand kan knoeien met kwaliteit van de dienstverlening of de invoering van malware op basis van toepassing infiltratie. de PCoIP beveiligingsmodule maakt gebruik van de AES 256 en NSA Suite B cyphers, die voldoen aan de hoogste niveau van beveiliging vereist door overheden. ‘

Om deze desktops te beheren, Amazon stelt u in staat om uw bestaande Active Directory (AD) te gebruiken. Om dit te realiseren, moet u het opzetten van een Amazon Virtual Private Cloud (VPC) met een hardware virtual private network (VPN) verbinding met uw lokale omgeving, of verstrekking van een speciale verbinding met AWS Direct Connect. Eenmaal gekoppeld, de AWS Management Console gebruiken om de gebruikers in uw Active Directory die een WorkSpace zal ontvangen. Dat gedaan, je workspaces gebruikers te beheren met dezelfde tools die u gebruikt om het even welke andere desktop beheren in uw organisatie, met volledige administratieve controle. Zo kunt u software implementeren en AD Group Policies van toepassing op uw workspaces gebruikers.

Amazon beweert dat hun aanpak is meer betaalbaar dan de traditionele virtuele desktop infrastructuur (VD), zoals die door Citrix en VMware. In een total cost of ownership scenario met duizend gebruikers, schat dat Amazon een werkruimten klant 59 procent zou besparen over een oude-stijl VDI.

Wil je het proberen? Steve O’Grady, analist en mede-oprichter van de RedMonk zwaartepunt analistenbureau, tweeted “VDI heeft in principe de Linux-desktop van IT geweest. Ik zal geïnteresseerd zijn om te zien of Amazon dat kan veranderen.” Met andere woorden, het is een oplossing die ziet er geweldig uit financieel en technisch, maar nooit krijgt echte markt tractie op het bureaublad.

Amazon Web Services targets ‘legacy’ tech reuzen met werkruimten; VMware neemt Desktone:? Is uw volgende desktop gaan in de cloud te leven; Toshiba komt virtuele desktop dienstenmarkt; Tablets, smartphones, BYOD toe te voegen een nieuwe impuls aan virtuele desktop projecten; Dell teams met VMware op vooraf geconfigureerde virtuele desktop pool

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Dus, denk je dat met Amazon’s machtige cloud datacenters achter de rug, VDI zal uiteindelijk winnen gebruikers? Of zal dit gewoon een andere niche VDI aanbieden?

 verhalen

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics