Cisco waarschuwt voor meer router kwetsbaarheden

De kwetsbaarheden invloed op deze versies van Internetwork Operating System van Cisco (IOS), die beginnen met “12,3” en “12.4”. Bijna alle Cisco-routers draaien een versie van IOS. De gebreken toestaan ​​dat een hacker de IPS bescherming ingebouwd in de getroffen routers te omzeilen en ook leiden tot routers te crashen.

IPS is een inspectie functie gevonden in vele netwerkproducten, waaronder die van Cisco, dat tot doel heeft om onbevoegde toegang tot het netwerk en kwaadaardige code in real time te blokkeren.

In een security advisory, Cisco zei dat er twee kwetsbaarheden: een die kan leiden tot de IPS worden omzeild, en de andere die een denial-of-service conditie kan veroorzaken. Exploitatie van de eerste zwakheid “kan leiden tot een aanvaller in staat om detectie te vermijden door een IOS-IPS-apparaat. Dit kan leiden tot beveiligde systemen heimelijk te worden aangevallen,” Cisco waarschuwde. Een hacker het benutten van de tweede kwetsbaarheid “kan leiden tot een IOS-IPS-apparaat om te crashen.

Cisco drong er bij IT-managers die betrokken routers aan de IOS patch uit te voeren.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Vorige maand, Cisco vond twee andere kwetsbaarheden in IOS. De eerste zwakte kan leiden tot een denial-of-service-aanval, terwijl de tweede laat hackers om kwaadaardige code uit te voeren op het apparaat in kwestie. Naar aanleiding van het nieuws van de kwetsbaarheden, Cisco heeft patches.

Cisco routers zijn de populairste onderneming routers ter wereld. Als zodanig, IOS is het netwerk besturingssysteem dat veel hackers proberen te benutten.

Richard Thurston van de website UK gemeld uit Londen.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport