Dragon NaturallySpeaking Preferred 9 Beoordeling

Dragon NaturallySpeaking 9 is de meest complete van de consument software voor het dicteren op uw computer. Dragon typen terwijl je praat, zodat u kunt uw vingers rusten tijdens het schrijven, en het laat je surfen op het net met uw stem. Voor de eerste keer, Dragon kunt u beginnen met het gebruik van dit programma zonder wandelen door dicteren setup, en het werkt in de Firefox-browser in aanvulling op Internet Explorer. Deze applicatie kan een hand-saver voor iedereen die types veel, onder wie journalisten, advocaten, en iedereen met RSI, zoals carpaal tunnel syndroom.

Dragon 9 draait alleen op Windows XP of 2000 SP4 of hoger, zodat Mac-gebruikers hebben pech, en het vereist 512 MB RAM en 1 GB vrije ruimte op de harde schijf. (Proberen Dragon draaien met minder RAM-geheugen zal resulteren in een traag systeem, zoals we ontdekten in onze tests op meerdere computers.) We testten de AU $ 399,95 Dragon NaturallySpeaking Preferred 9. Thuisgebruikers die geen ondersteuning voor mobiele apparaten kunnen kiezen voor nodig hebben de AU $ 199,95 Standard. Kantoren die willen Dragon draaien op een netwerk moet kiezen voor Professional. Juridische en medische edities zijn ook beschikbaar via Voice Perfect Systems.

Als u Typische / Complete installatie in plaats van Custom kiest, kunt u het dictaat training overslaan en afscheren zoveel als een half uur van het installatieproces. Het installeren van Dragon NaturallySpeaking 9 van zijn twee schijven duurde ongeveer 15 minuten in onze tests, met een ander paar minuten besteed aan het opzetten van de opgenomen lijn microfoon en headset. Je moet een ondersteunde USB of Bluetooth headset apart aan te schaffen als je pc niet line-in aansluitingen.

Tijdens de installatie, zorg ervoor dat u het selectievakje waarmee u dictaat setup omzeilen kiezen; we willen deze werden geselecteerd door standaard, maar het is niet. Anders zul je gedwongen worden om een ​​lange passage van de tekst te lezen zoals vereist in eerdere versies van Dragon. Toen we kozen voor Aangepaste installatie om Dragon NaturallySpeaking 9 op een andere pc te laden, hadden we nog aan het dictaat training te doen. We konden niet stoppen met het dictee en bespaar ons werk tot op dat moment, ofwel; enige onderbreking zou betekenen opnieuw te beginnen vanaf nul. Echter, als je niet duidelijk spreken, is het misschien een goed idee om de training script toch lezen. Zo niet, dan kan je jezelf constant corrigeren Dragon te helpen bij het aanpassen aan uw lisp of Texas twang.

Zorg ervoor dat niet met aanmatigend nadruk te praten, zoals C-3PO uit Star Wars, als je Dragon te gebruiken, omdat het is gebouwd om uw natuurlijke patronen van spreken te begrijpen. Mensen hebben voice schade door schreeuwen naar spraak-naar-tekst software veroorzaakte, geen grap als je al last van RSI. We raden u wandelen door de tutorial, die ons liet zien, bijvoorbeeld hoe je Dragon vertellen om “gaan slapen,” en dan zeggen: “Word wakker,” om te beginnen opnieuw te dicteren zonder het toetsenbord te raken, net als in Dragon 8.

Voordat u Dragon NaturallySpeaking 9 voor de eerste keer, moet je lopen door de nieuwe gebruiker wizard om uw woordenschat te selecteren – hetzij General, Commando’s Only, of Tieners – en om tijd te geven voor Dragon te vissen door de bestanden op uw harde schijf voor woorden en zinnen die u vaak gebruikt. Dragon scant het schrijven van monsters van Outlook, Outlook Express, Lotus Notes, Microsoft Word, Corel WordPerfect, en tekstbestanden, die ongeveer vijf minuten aan onze goed gedragen persoonlijke laptop nam.

Zodra Dragon NaturallySpeaking 9 wordt uitgevoerd, toont het als een slanke werkbalk op de top van het scherm, kleiner dan in versie 8. Dragon 9 werkt in combinatie met andere software die u uitvoert, zodat u kunt dicteren in vrijwel elke tekstverwerker, waaronder Microsoft Word en Corel WordPerfect naast Lotus Notes, Outlook, Outlook Express, en America Online. We waren zelfs in staat om de geselecteerde tekst vet in Google Docs & Spreadsheets beta te maken zonder de muis of het toetsenbord aan te raken. U kunt dicteren e-mails, ook. Daarnaast spraakopdrachten kunt u surfen op het net met uw stem. Dragon labels handig Web verbindingen door nummer, gewoon zeggen dat het nummer “klik” van de link.

Dragon types sneller dan de meeste vingers kan, met snelheden tot 160 woorden per minuut. Tijdens het dictee, waren we blij met de prestaties van Dragon’s met multisyllabic woorden. In een flits, zelfs gespeld “Supercalifragilisticexpialidocious.” Dragon zou waarschijnlijk beter presteren dan de meeste hoge scholieren in een spelling bee, behalve dat het homophones kan verwarren. Dragon’s intelligentie helpt het vaak om de context waarin u spreekt te bepalen, zodat het niet zal typen, zeggen: “Ik wil graag chocolade te eten, en ik schreeuw,” als je “genoemd ijs.

Toch moet u zo duidelijk te spreken mogelijk om het gewenste effect te bereiken. Dragon vaak verward onze voorzetsels en liet de “ed” uitgangen van onze werkwoorden. Dragon vergt wel enige moeite om onder de knie. Als de microfoon te dicht bij de mond, Dragon soms gespeld “het”, toen we ademde. En als je het niet te beoordelen Dragon’s commando woorden voor gebruik van het programma, kunt u per ongeluk geopend software menu’s, zoals wij deden toen we het woord “systeem”, of markeer woorden sprak als je dicteren “select”.

Nuance Software zegt dat Dragon Naturally Speaking 9 bereikt tot 99 procent nauwkeurigheid. In onze tests, waren we onder de indruk van capaciteiten Dragon’s aan te geven wat we snel zeiden. Maar de nauwkeurigheid onze soms mumbling stem niet zo stellar zoals geadverteerd – misschien meer als 70 tot 80 procent. Toen we zeiden “diverse,” Dragon getypt “gebieden.” “Dictation” kwam over als “om les te geven in.” Dragon’s fouten kunnen grappig zijn. Bijvoorbeeld, terwijl het gebruik van Dragon om deze recensie schrijven, we gedicteerd “op onze persoonlijke laptop”, en Dragon getypt “een uur per signaal laptop”.

Gelukkig kun je commando Dragon te selecteren en woorden te vervangen, de lijst van alternatieve spellingen uit zijn 300.000 woord woordenschat vaak laten zien wat we echt wilden. En u kunt nieuwe woorden eenvoudig toevoegen. Hoe meer we gecorrigeerde Dragon gedurende een aantal weken, hoe beter het leek ons ​​spreken, een kracht die we gevonden ontbreekt in ViaVoice, evenals in Windows XP ingebouwde spraak-naar-tekst gereedschap te interpreteren.

U kunt meerdere profielen van je eigen stem aan Dragon toe te voegen om het te gebruiken thuis of op het werk met verschillende microfoons en lawaai omstandigheden, maar de single-user licentie is niet gebouwd om van meerdere mensen stemmen te behandelen. Wij wensen Dragon 9 zou toestaan ​​iemand anders om te gaan zitten en dicteren op onze computer of dat het zou kunnen groepsgesprekken transcriberen. Op dit moment kun je niet zomaar voeden Dragon een MP3-podcast en verwachten dat het om nauwkeurig te transcriberen wat een talkshow host en de gasten worden gabbing over. Een vage opname van de lezing van professor zal je niet veel goed doen, hetzij.

Toch zijn we blij dat Dragon ondersteunt MP3, WAV en WMA-audiobestanden. U kunt een profiel van uw stem voor een mobiele opname-apparaat, maken zoals een Pocket PC handheld. Nadat je je gedachten op de weg te nemen, kunt u voeden Dragon die klinken bestand later voor transcriptie.

Dragon NaturallySpeaking Preferred 9’s ondersteuning aanbod is grondig, met een online kennisbank en gebruikersforums, in aanvulling op de essentiële, ingebouwde tutorial en prestaties assistent.

Als u een eerdere versie van Dragon NaturallySpeaking bezit, kan de dure upgrade naar versie 9 overbodig. Nuance heeft een aantal gemak van het gebruik tweaks toegevoegd, en het zegt dat Dragon 9 verbetert de nauwkeurigheid met 20 procent. Toch vonden we de laatste verbetering moeilijk te meten in onze tests, onze oude versie 8 leek net zo nuttig voor het typen en surfen. Over het algemeen, Dragon is de beste consument tool beschikbaar voor digitaal dicteren, en we raden het over ViaVoice. Ondanks leercurve Dragon’s, geen andere software kunt u het toetsenbord zo veel te negeren, zowel om te typen terwijl je praat als u uw webbrowser opdracht.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop