Een natie van sociale netwerken

Het is gemakkelijk om deze claim te maken, maar ik heb geen twijfel in mijn gedachten dat de Filippijnen is de meest snuggere land in de wereld in het gebruik van web-gebaseerde sociale netwerken. Weg te gaan voordat Facebook en MySpace populair werd zelfs in de Verenigde Staten, zijn Filippino’s al met behulp van Friendster – misschien wel de grootmoeder van alle sociale netwerken.

Het is vrij gebruikelijk om een ​​stel tieners of studenten die elkaar vanwege hun Friendster rekeningen in plaats van e-mailadressen zou vragen tegenkomen. Voor sommigen is het de perfecte manier om nieuwe vrienden te verdienen of opnieuw te verbinden met verloren gewaande familieleden en klasgenoten.

Friendster cijfers bewijzen dat Filippino’s zijn inderdaad bij uitstek sociale dieren op het internet. Volgens een rapport geschreven door Ike Suarez van The Manila Times, zijn er ongeveer 30 miljoen Filippino’s die gebruik maken van Friendster – het grootste aantal van alle nationaliteiten.

Suarez genoteerde Friendster’s PR en marketing director Jeff Roberto, die zei dat 85 miljoen mensen over de hele wereld had met het sociale netwerk geregistreerd en dat 60 miljoen van hen waren afkomstig uit Azië. Dit maakt Friendster the top “online sociale netwerk in Azië en nummer drie wereldwijd”.

Onder verwijzing naar Roberto, Suarez schreef dat het dichtst landen naar de Filippijnen, in termen van het aantal abonnees, waren Indonesië op 11 miljoen, Maleisië op 6,1 miljoen, en Singapore op 1,8 miljoen.

Maar helaas voor Friendster, lijkt het erop dat het alleen in dit deel van de wereld waar de vlag is nog steeds hoog vliegen. Zoals we allemaal weten, zijn MySpace en Facebook machtig greep de leiding met hun marketing dapperheid en sommige stukjes van innovatie. Sterker nog, ik heb mijn Friendster Rekening afgesloten ongeveer vijf jaar geleden, toen ik voelde dat er niets nieuws meer te doen, behalve tel het aantal vrienden die ik heb. Ik weet zeker dat veel rekeninghouders voelde hetzelfde.

Het zien van een kans, MySpace, en later op Facebook, kwam in en introduceerde verbeteringen in de vorm van diverse applicaties die user experience verrijkt. Het was ook tijdens deze periode dat Multiply.com opdook en bood een eenvoudig te gebruiken foto-uploaden applicatie die direct klikte met de camera liefhebbende Pinoys.

Sinds de lancering in 2004, heeft Multiply.com ongeveer 2,2 miljoen abonnees ingeschreven in de Filippijnen. Naast de royale ruimte voor foto’s, de site maakt het ook mogelijk zijn gebruikers in staat om video’s te uploaden en het creëren van blogs.

Tech industrie; Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers, veiligheid, Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tikken; Start-Ups; Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië, Cloud, APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud

Multiply heeft een of andere manier werd een sterke aanhang hier, zozeer zelfs dat de lokale omroep gigantische ABS-CBN zelfs een 5 procent belang in de social networking site heeft gekocht. Volgens rapporten, de aankoop was ter waarde van US $ 5.000.000, met ABS-CBN op zoek naar haar belang in de komende twee tot drie jaar te verhogen tot 10 procent ter waarde van US $ 10 miljoen.

Ik weet niet zeker of die investering was goed of slecht geadviseerd, maar ik hoop dat een Filipijns-gefokt en die eigendom zijn social networking site snel te voorschijn zou komen.

Wireless uitvaartcentra; Op een aparte opmerking, wil ik de lezers van deze blog, dat de echtgenoot van Gerilyn Baltan, communicatie en marketing manager van APC Filippijnen, is overleden aan een hartaanval op jonge leeftijd van 40 op de hoogte.

Zijn stoffelijk overschot liggen aan de Arlington Uitvaartcentra in Araneta Ave. in de grens van Manilla en Quezon City. Dit is dezelfde begrafenis huis waar de nasleep van mijn overleden grootmoeder twee weken geleden werd gehouden. Helaas, hebben ze geen Wi-Fi hebben in het gebouw, dus ik moest mijn telefoon gebruiken om verbinding te maken met het internet, zodat mijn neven in het buitenland kan het kielzog bekijken.

Misschien is het tijd dat alle uitvaartcentra maken Wi-Fi-connectiviteit een vast onderdeel van hun dienstenaanbod, gezien het feit dat het bijna elke Filippijnse familie heeft een familielid werken of in het buitenland wonen.

Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers

Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik

Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië

APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud