Facebook gebruikersprofielen niet meer uit de zoekresultaten uitgesloten

Facebook-gebruikers kunnen hun profielen van anderen die hun namen zoeken op de social media netwerk niet langer verbergen.

In een nota uitgegeven donderdag, het bedrijf Chief Privacy Officer Michael Richter zei een privacy-instelling die gecontroleerd “Wie kan opzoeken tijdlijn op naam” was verwijderd. Dit effectief betekende het profiel van iedereen met een account op de site kan nu openbaar worden bekeken door anderen die de naam van de gebruiker typt in de Facebook-zoekbalk.

Deze instelling werd vorig jaar verwijderd als een optie voor iedereen die niet werden gebruikt, zodat donderdag de aankondiging van degenen die over deze functie had zich in hun privacy-instellingen van invloed zou zijn – een nummer, dat Richter zei, was “een klein percentage” onder zijn 1,15 miljard actieve gebruikers per maand.

Getroffen gebruikers zouden herinneringen in de komende weken over de verwijdering te ontvangen, zei hij, erop wijzend dat de gebruikers elk afzonderlijk bericht dat ze gedeeld op Facebook te beheren wat anderen waren in staat om te bekijken over hen op de site zou moeten controleren.

Richter zei dat de verhuizing was onderdeel van de inspanningen van het bedrijf om haar te verbeteren; Graph Search, en de algemene zoekfunctie, die door de “gebroken” voelde “Wie kan opzoeken tijdlijn op naam” setting. “De mensen vertelden ons dat ze vond het verwarrend toen ze probeerden op zoek naar iemand die ze persoonlijk kende en kon ze niet vinden in de zoekresultaten, of wanneer twee mensen waren in een Facebook-groep en dan niet kon vinden elkaar via search,” hij zei.

Met het verwijderen van deze privacy-instelling, kunnen sollicitanten willen beter beheren wat ze delen op de site, vooral omdat 56 procent van de werkgevers controleerde de profielen van de kandidaten op sociale netwerksites zoals Facebook, LinkedIn en Twitter.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond