Facebook IPO: Risicofactoren en dependance

Ik heb gekeken naar Facebook’s IPO indienen, en ik heb gemerkt dat de risicofactoren kunnen worden gegroepeerd in gebieden genoemd van mogelijke zorg voor beleggers. Gisteren sprak ik over risicofactoren en groei. In deze post, richt ik me op afhankelijkheid.

Uit de 35 eerste de risico’s van het depot, heb ik een aantal van de secties die soortgelijke thema’s opgesomd

2. We genereren van een grote meerderheid van onze inkomsten uit reclame. Het verlies van adverteerders, of vermindering van de uitgaven door adverteerders met Facebook, ernstig zou kunnen schaden ons bedrijf.

7. Het optreden van regeringen om de toegang tot Facebook in hun land te beperken aanzienlijk zou kunnen schaden onze zakelijke en financiële resultaten.

15. In 2011 en het eerste kwartaal van 2012, schatten we dat tot 19 procent en 15 procent van onze omzet, respectievelijk, werd afgeleid van betaling verwerking van vergoedingen van Zynga, directe reclame van Zynga, en de inkomsten van derden voor advertenties getoond op de pagina’s die door Zynga apps. Als Zynga het niveau van betrokkenheid met onze gebruikers of als we niet in staat zijn om onze relatie met Zynga succesvol te behouden niet handhaaft, konden onze financiële resultaten worden aangetast.

22. Onze CEO heeft controle over belangrijke besluitvorming als gevolg van zijn controle van een meerderheid van onze stemgerechtigde aandelen.

26. Ons bedrijf is afhankelijk van ons vermogen om te handhaven en de schaal van onze technische infrastructuur, en geen significante verstoring van onze service kan onze reputatie schaden, resulteren in een potentieel verlies van gebruikers en betrokkenheid, en een negatieve invloed hebben op onze financiële resultaten.

31. Het verlies van één of meer van onze belangrijkste personeel, of ons falen aan te trekken en te behouden andere hooggekwalificeerd personeel in de toekomst, kan ons bedrijf schaden.

Facebook IPO: Risicofactoren en groei; Facebook IPO: Risicofactoren en recht; Facebook’s IPO: De sociale zaken implicaties Facebook IPO te verhogen met 25% (gerucht); Zal Facebook te winnen van de e-commerce-race na de IPO; snel Draw Something? dalingen in populariteit na Zynga overname

Facebook is afhankelijk van reclame voor haar omzet. Mark Zuckerberg heeft altijd gezegd dat Facebook altijd vrij zou zijn. Maar met reclame te brengen in 85 procent van de jaarlijkse omzet in 2011 Facebook is nog afhankelijk van reclame dan CBS volgens Peter Lauria van Thomson Reuters.

Facebook is afhankelijk van de regeringen houden de toegang geopend voor gebruikers. Tijdens de Arabische Lente in 2011, Libië blokkeerde de toegang tot Facebook en andere sites om activisten opgeroepen tot politieke hervormingen in het land te voorkomen.

Facebook werd ook geblokkeerd in zowel Tunesië en Egypte, waar het werd gecrediteerd voor het helpen organiseren-regime eindigt protesten in beide landen. In Egypte toegang tot het hele internet werd stilgelegd voor een tijd.

Facebook is afhankelijk van Zynga. Zynga’s aanhoudende succes draagt ​​bij aan het succes van Facebook. Facebook Zynga rekent 30 procent op elke Facebook Credit gekocht tijdens het gamen te verlossen.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Met Zynga goed voor ongeveer 12 procent van de Facebook de omzet is het geen verrassing dat Facebook is bezorgd over het handhaven van een goede relatie met Zynga. Facebook diende een amendement op de SEC indienen waarin de voorwaarden van de overeenkomst met Zynga, exclusiviteit op Facebook en hoeveel de groei verwacht.

Mark Zuckerberg zal nog steeds de controle Facebook. Hij houdt het merendeel van de bestaande voorraad. Hij houdt momenteel 56,9 procent van de voorraad alvorens IPO. Zijn totale loonpakket was $ 1.490.000, maar na 1 januari 2013 zal zijn salaris per jaar dalen tot een dollar.

Facebook gebruikt om bogen op het feit dat de infrastructuur nooit ging naar beneden en dat Facebook zou altijd ter beschikking van zijn gebruikers. Echter, Facebook veranderde onlangs haar Data Access beleid waarin staat dat zij niet langer garanderen uptime. Deze wijziging zou te wijten zijn aan haar Europese grote uitval in maart.

Met meer dan 3.200 medewerkers, de waarde van het menselijk kapitaal is hoog bij Facebook. Het verliezen van toptalent naar een andere Silicon Valley bedrijf kan het verschil betekenen tussen succes en mislukking betekenen.

Facebook beloont zijn topmensen goed. Sheryl Sandberg, COO van Facebook verdiende een salaris van $ 30.900.000 in 2011 en de CFO, David Ebersman verdiende $ 18.650.000.

Deze bezorgdheid is niet meer of niet minder dan de zorgen die andere grote bedrijven hebben. Google is afhankelijk van reclame voor haar inkomsten net als vele andere bedrijven. Bedrijven waarderen hun sleutel personeel op de hoogste niveaus in de hele organisatie – ongeacht de organisatie gebeurt te zijn.

Organisaties veranderen, soms ten goede, soms niet. Mensen zijn een waardevolle aanwinst voor een bedrijf – maar ze zijn niet langer de grootste troef. Bill Gates stapte terug van Microsoft, Apple heeft niet langer Steve Jobs. Als Mark Zuckerberg Facebook links, dan Facebook zou blijven werken.

Het zou een andere Facebook, maar het zou nog steeds blijven gedijen.

 inhoud

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport