Gartner zegt CIO’s om wat te groeien

Bij Gartner Symposium opening keynote, Gartner research director Robin Simpson zei dat CIO’s moeten stoppen met kijken voordat ze sprong op IT-implementaties, in plaats daarvan het nemen van beslissingen in het belang van de onderneming en vervolgens handelen op hen.

Gartner research director, Robin Simpson, bij Gartner Symposium 2010. (Credit: Luke Hopewell / de website Australia)

“Dit nieuwe type CIO zal niet eerst vragen wat de implementatie kosten zijn, of dat er iets aan de architectuur, maar of het is goed voor de onderneming”, aldus Simpson.

Zij zullen hun teams trainen om te denken als een zakenman, met de vraag voor het eerst ‘is dit [de uitvoering] waardevol?’, En dan pas vragen hoe kunnen we dit werk, in plaats van andersom.

Hij moedigde CIO’s om te denken als ondernemers binnen hun bedrijf, in plaats van alleen techneuten ten dienste van de onderneming met IT.

“Uiteindelijk zal ondernemende CIO’s zijn mensen uit het bedrijfsleven. Zelfs vandaag de dag, ondernemende CIO’s beginnen om de grenzen van hun rol te duwen,” zei hij.

Simpson zei dat als een CIO liep een innovatieve, moedige afdeling, hogere productiviteit zou niet het enige voordeel.

Deze nieuwe IT-afdeling zal een leuke plek om te werken! Stelt u zich het meer als een onderzoek en ontwikkeling lab dan een traditionele IT-winkel. Er zullen mensen experimenteren met nieuwe ideeën … om te komen met manieren om het leveren van meer waarde, rechtstreeks naar de externe klant.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

De directeur onderzoek voegde daaraan toe dat bedrijven ontvankelijk zijn voor CIO’s uit te breiden hun rol om deze ondernemende kenmerken omvatten.

Gartner senior vice president, onderzoek, Peter Sondergaard, bij Gartner Symposium 2010. (Credit: Luke Hopewell / de website Australia)

Ons onderzoek toont aan dat 50 procent momenteel het nemen van nieuwe verantwoordelijkheden zoals innovatie [en] corporate development. Het bedrijf weet dat de nieuwe technologie is van cruciaal belang … en dat IT heeft de vaardigheden om het te leveren.

De keynote zag ook senior vice-president van onderzoek van Gartner, Peter Sondergaard, een overzicht van de vier grootste trends afgevaardigden zou de komende vijf jaar worden geconfronteerd.

Sondergaard raakte op wolk, sociale en omgevingsbewuste (of location-based) computing en-patroon-based strategie ontwikkeling trends om op te letten in de toekomst waar bedrijven op trends zou springen voordat ze gebeuren door het analyseren van klantgegevens.

“De samenloop van deze vier trends zullen enorme verandering [IT] ontketenen. Informatie zal de olie van de 21ste eeuw”, voegde hij eraan toe.

De 2010 Gartner Symposium ITxpo begint vandaag en is ingesteld om door te lopen tot en met donderdag.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen