Google lanceert Chromecast in het Verenigd Koninkrijk, Europa, pakt Spotify in Nordics

Google’s apparaat-naar-TV casting dongle Chromecast is aangekomen in Europa, samen met lokale content deals en de Google Play Music en Films in de Nordics.

Beschikbaar voor £ 30 ($ 50) in het Verenigd Koninkrijk of € 35 elders, zoals gebruikelijk de Chromecast is nog duurder in Europa dan in de VS, waar het te koop voor $ 35. Toch zal de Google dongle nog steeds aanzienlijk goedkoper dan Apple’s £ 99 Apple TV en, misschien nog belangrijker, het komt met de lokale inhoudelijke ondersteuning.

Als u HDMI-kabels een hekel aan, een in Kopenhagen gevestigde startup heeft een draadloze HDMI prototype apparaat dat weg zou kunnen doen met de noodzaak van draden.

De Chromecast dongle wordt aangesloten op de HDMI-poort, een televisie en wordt aangedreven door het apparaat aan met een USB-kabel. Het kan worden gebruikt om inhoud gegoten door middel van een inrichting van het web, YouTube en een paar inhoud van derden diensten. In de Verenigde Staten diensten van derden bevatten Netflix, Hulu Plus, Pandora Radio en HBO GO.

Als Chromecast in de VS gelanceerd ongeveer acht maanden geleden, sommige popelen Europeanen meenam naar Amazon om de dongle te kopen en hoewel het maakte het mogelijk om websites of YouTube casten naar TV vanaf een smartphone, tablet of laptop, het ontbrak inhoud van derden support voor het continent.

Dat alle veranderingen met de huidige officiële Chromecast lancering in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen.

In het Verenigd Koninkrijk, Chromecast gelanceerd met ondersteuning voor de BBC iPlayer. In Zweden bijvoorbeeld, het is gelanceerd met Netflix, en kon ook starten in de toekomst met HBO Nordics. In Frankrijk zijn er tevreden deals in plaats met TV Pluzz en SFR tv met CANALPLAY binnenkort, terwijl Duitsland Watchever zal hebben Maxdome toetreden in de toekomst.

Google lanceerde ook Play Music en Movies (maar niet TV) over de Nordics vandaag, die de inhoud ervan op zijn minst vergelijkbaar is met de App Store, die ook traag om nieuwe video-inhoud vrij in de regio is geweest moet brengen.

De uitgebreide beschikbaarheid van Chromecast volgt Google’s, internationale lancering van een van de Cast-SDK, waarmee ontwikkelaars om steun op te bouwen voor de technologie in hun eigen apps, websites.

De SDK kunnen ontwikkelaars Cast bouwen in bestaande Android, iOS en Chrome-apps gehouden definiëren wat te streamen.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Google neemt Chromecast SDK van voorbeeld; Google neemt nog een gooi naar de woonkamer met Chromecast; Vijf geweldige dingen die je kunt doen met een Google Chromecast

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

de Chromecast