Google Play Store updates met nieuwe look, broodnodige Android Wear pictogrammen

Als het niet reeds, de Google Play Store op je Android toestel zal een beetje anders uitzien dankzij visuele updates. De software heeft een lichte redesign om het gemakkelijker te maken bij het vinden van apps in verschillende categorieƫn merkt Phonescoop.

Nog beter is echter de toevoeging van een pictogram voor apps die een Android Wear equivalent, gespot door Android Police.This is een grote verbetering ten opzichte van de oude manier van het vinden van Android Wear apps in de Play Store.

Google’s Android Wear wil smartwatches meer bruikbaar en aantrekkelijk voor de massa’s te maken. Hier is wat je moet weten.

In tegenstelling tot Apple, die een speciale opslag voor Apple Watch apps heeft – bij het vinden en installeren via de horloge companion app op je iPhone – Google tot nu toe heeft de Android Wear compatibiliteitinformatie overgelaten aan ontwikkelaars, ze gewoon toegevoegd de informatie in de app beschrijving of “wat is nieuw” sectie.

Deze benadering is verre van ideaal, want er was geen makkelijk manier om erachter te komen of een Android-app had een Wear component, althans niet zonder een bos van het zoeken en lezen.

Merk op dat zelfs met de nieuwe Google Play Store, de Wear compatibiliteit icoon Android is niet vooraan in het midden, het is beneden op de bodem van de link “Lees meer”.

Ik zou graag zien dat Google maken het meer prominent in een toekomstige Play Store-update, maar zelfs deze implementatie is veel beter dan het begraven van de informatie in de beschrijving van een app.

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Google een website als onveilig tag? Nu krijg je meer informatie over het probleem

Android Wear: Wat u moet weten

Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface gaat langer mee, veiligheid, Google hebben een website als onveilig? Nu krijg je meer informatie over het probleem