Van kleur naar grijs en weer terug

Wat gebeurt er als u uw laatste kleur presentatie naar een collega te sturen per fax? Hij krijgt een zwart-wit kopiëren en al je mooie graphics plotseling een groot deel van hun informatie waarde verloren. Maar nu, de onderzoekers van Xerox Corporation hebben een manier gevonden om de oorspronkelijke kleuren te herstellen van een afdruk gemaakt op een zwart-wit printer, fax of kopieermachine gevonden. In plaats van het omzetten van kleuren om verschillende tinten grijs, hebben de Xerox onderzoekers een methode om elke kleur te veranderen in een andere structuur of een patroon in een afbeelding ontwikkeld. Theoretisch kan deze algoritmen worden geïntegreerd in de software van een zwart-wit printer, maar het zal zeker even duren voordat een dergelijke werkwijze van concurrenten van Xerox is goedgekeurd.

Hier is de invoering van het document van Xerox.

Karen Braun werkte samen met Ricardo L. deQueiroz, van de Universidade de Brasilia in Brazilië, om een ​​nieuwe methode om kleuren te converteren voordat een verzending per fax te ontwikkelen.

Dus hoe deze technologie zal worden gebruikt voor?

Het onderzoek is onlangs beschreven aan het IS & T / SID’s Color Imaging Conference (CIC), die op 07-11 november werd gehouden in Scottsdale, Arizona. De onderzoekers bespraken een paper met de naam “Kleur om Gray en Back:. Kleur integreren Geweven Gray Images”

Hier is een link naar de samenvatting van deze paper, die meer details over de methode biedt.

Voor meer informatie over deze technologie, heeft Xerox diende het patent # 20050069197, die op 31 maart 2005 werd gepubliceerd Hier is een directe link naar deze octrooiaanvrage. Als de link is gebroken, ga dan naar de United States Patent and Trademark Office website, klik op de link “Qick Search” op het juiste onderdeel op het scherm, en voer “20050069197” als uw query op het volgende scherm (zonder de aanhalingstekens ).

Zal deze technologie worden geïntegreerd in commerciële producten op elk moment snel? Xerox zegt niets over zeggen. Maar ik vermoed dat andere fabrikanten ook zou hebben om deze technologie te gebruiken voor het op grote schaal kunnen worden ingezet. Dus betwijfel ik dat u uw zwart-wit fax zou kunnen uitmonden in een mooi gekleurde hardcopy voor een tijdje.

Graphics, innovatie, Software, Visie en Visualisatie

Je zult verwante verhalen door de onderstaande links.

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten

Bioprinting botten en spieren: De inkjet printers cel vormgeven van de toekomst van transplantaties

Printers; Ricoh verhoogt de investering in Brazilië, hardware, HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; 3D Printing, Bioprinting botten en spieren: De inkjet mobiele printers vormgeven van de toekomst van de transplantaties, hardware, Samsung lanceert SDK voor B2B-printer UX

? Samsung lanceert SDK voor B2B-printer UX