Vijf manieren om uw IT-project te krijgen afgetekend

Hier is de situatie: Je moet de chief executive krijgen om uw nieuwe project het groene licht te geven.

Hoe werk je met collega’s en demonstreren van de potentiële business voordelen van uw initiatief in de best mogelijke licht?

Vijf experts geven hun best practice tips.

Snelheid van de inzet is van cruciaal belang

De manier waarop bedrijven te kopen, te bouwen en te gebruiken technologie verandert snel, waardoor de teams die het te bouwen en uit te voeren het zal moeten ook veranderen betekent.

“IT-mensen houden van niets meer dan een goed project om opwinding toe te voegen aan hun leven en hun loopbaan te verbeteren”, zegt David Allison, hoofd van bedrijfssystemen bij Aggregate Industries. Die passie, kan echter leiden tot problemen voor de business – en IT-managers kunnen soms bereid zijn aanhangers van projectaanvragen, zelfs als de business case is slecht gedefinieerd en de eisen die zijn verdacht.

De behandeling vraag proces moet een cultuur van op zoek te verscheuren van een business case en garanderen dat alleen de robuuste tanden te krijgen door middel van, “zegt Allison.” Dus in de veronderstelling dat het project een goede één, de CEO moet worden gepresenteerd met een project verzoek legt het probleem wordt opgelost, de opties, de voordelen, de risico’s en de termijnen.

Allison zegt dat de ideale project verzoek is nauw verbonden met bredere organisatorische strategieën en waarden. Het ‘model’ verzoek, voegt hij eraan toe, heeft een senior sponsor die verantwoordelijk is voor de voordelen, en wie blijft verantwoordelijk tijdens het hele traject, en voor een periode daarna.

Big data: Vijf manieren om uw project tot een succes te maken; vijf winnende strategieën van succesvolle CIO’s; Het vreemde leven, dood en wedergeboorte van de CIO en wat het betekent voor de toekomst van IT

“Het is duidelijk, hoe lager de investering, hoe hoger het rendement en de meer minimale risico’s, hoe meer kans je hebt om het groene licht te krijgen. Bij veel projecten die digitale initiatieven, de snelheid van implementatie en concurrent differentiatie is de sleutel”, zegt Allison .

Praat over zakelijke voordelen, niet ijdelheid projecten

Sarah Leslie, CIO bij Iglo Foods Group, zegt dat de beste manier om te ondertekenen-off is om de leidinggevenden aan de top van de organisatie te waarborgen begrijpen de waarde van het initiatief. “Senior mensen moeten geloven dat de functionaliteit van het project dat u leveren de moeite waard is,” zegt ze.

Voor Leslie, de link tussen business en IT is een gegeven. Terwijl sommige organisaties een budget om te experimenteren zal hebben, de magere aanpak op Iglo betekent dat business managers die willen IT-gedreven verandering moet geld te vinden voor nieuwe initiatieven vanuit hun eigen financiële middelen.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

“Ik heb geen budget voor IT-projecten Er is geen ruimte voor ijdelheid ontwikkelingen -. IT-projecten noodzaak om een ​​specifieke functie te helpen, zoals financiën Wij hebben een bedrijf stuurgroep die zal beslissen of een bepaalde IT-investeringen gelijk heeft. voor de organisatie “, zegt Leslie, die zegt dat grote beslissingen over de onderliggende IT-architectuur moet duidelijk worden gearticuleerd en begrepen.

Als het een grootschalige implementatie, zoals netwerken, infrastructuur of enterprise architectuur, moet u uitleggen aan de business waarom uw core IT-systemen moeten worden gehandhaafd en vernieuwd. Identificeren waar problemen bestaan ​​en hoe investeringen in nieuwe onderliggende IT zal helpen nieuwe zakelijke kansen. Iedereen begrijpt technologie is nu van cruciaal belang voor het succes, dus uit te leggen hoe het bedrijf zal profiteren van uw ideeën in de tijd.

Tonen hoe u de plus-punten zal meten

Moderne IT-managers nodig heeft om zich in veel verschillende rollen zijn, van manager tot adviseur en van operator tot innovator. David Reed, hoofd van de informatie-diensten en infrastructuur op de Press Association, zegt CIO’s moeten zoeken naar projecten die meetbaar rendement.

“Heading up Het vereist met een talent voor het jagen baanbrekende innovaties en procesverbeteringen die een reële impact op de bottom line kan maken”, zegt hij.

Een goede investering is er een die een concrete, meetbare impact op de huidige systemen en processen binnen een aanvaardbare termijn zal hebben.

Reed zegt ten minste de helft van het werk van zijn hoofd IT is stakeholder management. CIO’s op zoek om te ondertekenen-off moeten ervoor zorgen dat ze laten zien hoe hun idee voor de verandering op lange termijn rendement zal produceren.

“Het helpen van de business begrijpen de voordelen die een nieuwe technologie of een nieuw project op de onderneming in reële, kwantificeerbare termen zal hebben, is ongetwijfeld de beste manier om een ​​groen licht te krijgen,” zegt hij.

Geef duidelijke aanwijzingen hoe je succes kunt meten, die zal helpen rijden zowel het project en het bedrijfsleven naar voren.

Zoek een senior sponsor voor uw creatieve ideeën

Jonathan Pilbrow, financial controller bij autodealer netwerk TrustFord, zegt iedereen die denkt aan de verkoop van een idee voor een technologie-project heeft een plan.

“Je moet erop kunnen vertrouwen, en hebben een goed begrip van wie je praat en waarom. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je het raken van de juiste doelgroep”, zegt hij.

Zodra de juiste doelgroep is gevestigd, Pilbrow moedigt zijn collega’s na te denken over nieuwe manieren van de verkoop van een idee. “Wees creatief,” zegt hij, verwijzend naar zijn eigen pogingen om dieper analytics te introduceren in de organisatie.

Toen we wilden investeringen van het bedrijfsleven, gingen we de extra mijl om te laten zien hoe de veranderingen die we naar op zoek waren in te voeren zou echt ten goede aan de business.

Pilbrow rapporteert aan de TrustFord’s financieel directeur en heeft regelmatig gesprekken om ervoor te zorgen zijn plannen voor IT zijn op de goede weg. Het FD, zegt Pilbrow, werkt een project sponsor en laat hem en zijn collega’s om hun lange termijn plannen om het bedrijf te presenteren.

We hebben geluk, want dit is een informatie-hongerige zaken en het team is altijd op zoek naar iets beters te leveren “, zegt Pilbrow, eraan toevoegend dat hij momenteel op zoek naar hoe je dashboard-stijl analytics te introduceren.” Kijkend om te helpen het bedrijf te verbeteren zijn besluitvormingsprocessen heeft om de weg voorwaarts zijn.

Bouwen nauwe relaties met de mensen die er toe doen

Working Links CIO Omid Shiraji zegt dat hij is meer geluk dan sommige IT-leiders, omdat hij rapporteert rechtstreeks aan de chief executive.

Shiraji is in zijn rol voor iets meer dan een jaar en de nauwe relatie met de CEO heeft voordelen gebracht. “Hij is de belangrijkste reden dat ik toegetreden tot de organisatie en ik heb sponsoring gehad voor mijn plannen vanaf het allereerste begin,” zegt hij.

Niet alle IT-managers zijn in zo’n toevallige positie als het gaat om het melden van lijnen. Voor CIO’s die worstelen om het oor van de senior team te krijgen, Shiraji heeft een aantal eenvoudige adviezen. “Zorg ervoor dat het executive team betrokken is zoveel mogelijk zo vroeg mogelijk,” zegt hij.

De sleutel tot succes, zegt Shiraji, is om het even welke vermelding van de term “IT-project ‘uit te dagen. In plaats van de uitvoering van de technologie, Shiraji moedigt zijn team om technologie te zien als een middel om tot betere resultaten te creëren.

Je zou nooit praten over het bouwen van projecten, je van het creëren van wegen, kantoren of winkels zou praten, “zegt hij.” Ik voel hetzelfde over. Dus, bijvoorbeeld, je hoeft niet een outsourcing-project – wat je hebt is een business verandering initiatief voor een bepaald deel van de organisatie. Als je denkt dat in zakelijke termen, kun je gedrag en percepties te veranderen.

Lees nu dit

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen