. Apple v Samsung: De wettelijke naschokken

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat, Apple gekraakt Samsung als een ei in hun Amerikaanse patent rechtbank overwinning. Advocaten zien het niet zo is dat duidelijk.

Naast vragen over het; haast jury het oordeel, – ze niet eens de moeite om hun hof instructies te lezen – en het simpele feit dat het; geval zal in beroep worden gegaan voor de komende jaren, zijn er zorgen dat de jury was in over zijn hoofd vanaf het begin.

In een AP verhaal, Robin Feldman, een intellectueel eigendomsrecht professor aan de University of California Hastings Law School zei: “Deze zaak is onhandelbaar voor een jury. Er zijn meer dan 100 pagina’s van de jury instructies. Ik geef niet zo veel lezen aan mijn rechtenstudenten. Ze kunnen niet mogelijk verteren. ”

Daniel Ravicher, uitvoerend directeur van de Public Patent Foundation (PUBPAT) vindt dat “Apple probeerde de ‘aanrecht” -strategie en het gooien van alles in Samsung ze konden, in de hoop iets zou vasthouden. Ze kreeg alleen 1B van de 2.5B ze vroegen. Het is een win in zekere zin, maar niet een blow out zoals sommigen hebben gezegd, vooral omdat Apple had thuis rechtbank voordeel. ik heb eigenlijk dacht dat ze een sterkere overwinning te krijgen. ”

De home-stad jury en de enorme massa van beschuldigingen opzij, Thomas Carey, partner bij Sunstein, een belangrijke intellectuele eigendom (IP) advocatenkantoor en voorzitter van de Business Practice Group, zei: “Het is duidelijk dat er een beroep op de Federal worden Circuit. Onder andere dingen, zal de uitdaging waarschijnlijk ook de vraag of de “look and feel” patenten te betrekken in aanmerking onderwerp, of dat ze te veel lijkt op een wiskundig algoritme om octrooieerbaarheid rechtvaardigen. De belangrijkste patent beweert alles te betrekken ‘een computer geïmplementeerde werkwijze,’ waarmee sommige mensen dwaalt over de lijn in octrooieerbaar materiaal. ”

Samsung smartphones / tablets oordeelde in strijd met Apple patenten (foto’s)

Andrew ‘Andy’ Updegrove, founding partner van Gesmer Updegrove, een toptechnologie advocatenkantoor, overeengekomen. “Ik denk dat het een gegeven dat Samsung zal aanspreken. Gezien de toegekende schadevergoeding en de duidelijke bepaling van Apple om zijn patenten te verdedigen, Samsung heeft weinig andere keus dan om naar uit te drukken waar het kan in de rechtbank. ”

Maar, Updegrove vervolgde: “Dit betekent niet noodzakelijk dat het uiteindelijke doel is om te zegevieren door middel van rechtszaken, omdat het voortdurend zal worden uitgevoerd in bestaande en nieuwe Apple patenten voor zolang zij concurrenten blijven in de markt. Uiteindelijk, wat moet de beste zin te maken voor Samsung is om de meest uitgebreide patent cross-licentie te onderhandelen met Apple dat het kan, en het behoud van een volledige rechtbank pers hele juridische podia van de wereld is de beste manier om ervoor te zorgen dat zij de beste voorwaarden mogelijk te krijgen in een dergelijke licentie. ”

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Helaas heeft Apple aangetoond dat er geen tekenen van te willen om een ​​aantal van zijn technologieën in licentie geven aan potentiële rivalen tegen elke prijs.

Updegrove zei: “Apple is anders, omdat Apple (in tegenstelling tot de meeste bedrijven) niet bereid om de meest innovatieve functies vergunning kan worden. Sterker nog, als Steve Jobs nog steeds aan het roer, Ik denk dat er weinig twijfel over bestaan ​​dat dit het geval zou zijn zou zijn. Vermoedelijk, zou dit de juiste beslissing voor Tim Cook net zo goed, want het is Apple’s innovatie en stijlgevoel dat zijn premium prijzen rechtvaardigt. Plus, het heeft scheepsladingen van contant geld in de bank, en het aantal apparaten gieten in de markt zou meer dan genoeg te genereren om de juridische kosten te herstellen als Apple succesvol is slechts een deel van de tijd.

Updegrove voegt toe: “Gooi de iOS vs Android aspect in de mix, en het is moeilijk om te zien hoe dit zal niet in de rechtbank voor een tijdje te komen. Sterker nog, Samsung heeft weinig keuze, omdat bijna elke prijs aan juridische kosten minder dan het hebben van zijn bestaande producten uitgesloten van de markt zou zijn. Hoe langer het kan dat resultaat te voorkomen, hoe beter de bottom line, zelfs als uiteindelijk het moet betalen op de schadevergoeding. Sterker nog, het indienen van een beroep is als het dwingen Apple om zijn patenten in licentie als het resultaat is een bar op de verkoop van Samsung’s inbreukmakende producten te blijven. Al met al, het is een zeer cynisch, maar pragmatisch spel. ”

Zoals Carey wijst er echter “Het is mogelijk dat de Federal Circuit zal omkeren. Als ze dat niet doen, is er een goede kans dat de Hoge Raad een belang in dit gaat duren. SCOTUS [Supreme Court van de Verenigde Staten] is geweest over de hele kaart de laatste tijd met betrekking tot wat wel en niet vatbaar voor bescherming,. En dit een kans kunnen zijn voor hen te verduidelijken (of verder verwarren) het onderwerp “Als dat het geval is, Apple waren kon uiteindelijk verliezen groot.

In de tussentijd echter Updegrove opgemerkt dat terwijl “De laatste tijd, we hebben allemaal gewend aan analogizing patenten kernwapens, en neerkomt octrooistrategieën aan degenen die zou hebben geleid tot; Mutual Assured Destruction. Maar in het geval van de huidige patent oorlogen gericht op mobiele apparaten, kan loopgravenoorlog een treffende metafoor te bieden ”

“Waarom? Hij vervolgde: “Omdat de meeste juridische procedures zo langzaam bewegen, en op zulke hoge kosten. Het lijkt alsof er altijd een andere beweging en een ander beroep, met geen van beide partijen vaak het houden van een terrein gewonnen voor zeer lang. Tegen de tijd dat alle rechtsmiddelen zijn uitgeput, kan de technologie in kwestie zijn leapfrogged door nieuwe innovaties – en wellicht nieuwe juridische acties ook. In de tussentijd, golf na golf van advocaten en aandeelhouder eigen vermogen worden gegooid in de bres, terwijl elk bedrijf anders gaat verder met het bedrijfsleven, en de verkoop, zoals gewoonlijk. ”

Apple kan nog aan haar huidige overwinning wel spijt van. Ravicher wees erop dat “Deze uitspraak kan terugkomen op achtervolgen Apple, want het is veel vaker een verdachte in octrooi-inbreuk gevallen, dan een aanklager. Nu, de niet-beoefenen van entiteiten die hen aanklagen in 0De US District Court in] Oost-Texas kan troef uit eigen verdict van Apple zo te laten zien dat $ 1B in schadevergoeding is een veel bedrag voor octrooien met betrekking tot de iPhone / iPad. Bedrijven die VirnetX, die een inbreuk op het octrooi rechtszaak tegen Apple in november heeft, kan zelfs in staat zijn om Apple’s overwinning te gebruiken tegen het. ”

Met andere woorden, terwijl een Apple en Samsung kan strijden met elkaar en ga verder met bedrijven zoals gebruikelijk, het patent trolls, wier enige bedrijf schudt neer bedrijven en hun voorraad houders voor uitbetalingen, kan uiteindelijk de enige lange termijn winnaars .

Sterker nog, dagen voor Apple’s “winnen”; VimetX refiled haar octrooi-inbreuk zaak tegen Apple. VimetX was al succesvol in 2010 in het schudden Microsoft naar beneden voor miljoen 200 $. Misschien zullen ze vragen voor $ 2 miljard dollar dit keer van Apple.

 verhalen

patent overwinning van Apple op Samsung: Wat de analisten zeggen

Apple overwinning nasleep: Samsung voorraad slips en deskundigen twijfelen jury snelheid

Samsung Apple patent verlies: De financiële hit is beheersbaar

Apple vs Samsung verdict: Het maakt niet uit

De uitspraak is in: Samsung vs Apple

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken