China pinnen hoop op zelfgemaakte Supercomp CPU

China heeft een schema waarbij drie supercomputer organisaties van het land om te beginnen met lokaal ontwikkelde central processing unit (CPU) aan het eind van het jaar in te stellen, op basis van een Chinese nieuwsbericht.

Staatsbedrijf People’s Daily Online schreef maandag dat het Institute of Computing Technology van de Chinese Academie van Wetenschappen (CAS), Jiangnan Institute of Computing Technology en National University of Defense Technology (NUDT), die allemaal hun eigen supercomputer projecten lopen moet in eigen land gebruiken ontwikkelde CPU’s door de eind 2011 deadline.

Hu Weiwu, adjunct van de wetgevende het huis van China, het Nationale Volkscongres, werd geciteerd om te zeggen:. “Onze informatie-industrie is het gebruik van buitenlandse technologie Echter, net als de industrie van een land kan niet altijd afhankelijk van buitenlandse staal en olie, China’s informatie-industrie heeft zijn eigen CPU.”

Hu merkte ook op dat zelfgemaakte CPU’s een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst werden geproduceerd in 2002 zijn gekomen “Het moet nog een decennium voordat China gemaakte chips voldoen aan de behoeften van de binnenlandse markt. Hopelijk na twee decennia, zullen we in staat zijn om te verkopen onze China-made CPU’s aan de Verenigde Staten, net zoals we de verkoop van kleding en schoenen, “zei hij.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Hu is ook de belangrijkste ontwikkelaar van Loongson CPU’s, een lokaal ontwikkelde familie van MIPS-gebaseerde chips, bij het CAS. Een nieuwe supercomputer, Dawning 6000 – wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar – zal Loongson chips gebruiken als haar core component.

Een gezamenlijke ontwikkeling tussen het CAS en de Dawning Information Industry Company (DIIC), Dawning wordt aangeprezen om meer energie-efficiĆ«nt te zijn en een rekensnelheid van meer dan 1.000 biljoen bewerkingen per seconde hebben – gelijk aan een petaflop per seconde.

China herbergt momenteel ‘s werelds snelste supercomputer Tianhe-1A, met een kloksnelheid in een prestatieniveau van 2,67 petaflop per seconde (quadriljoenen berekeningen per seconde). Daarna volgen de Jaguar in U.S. waarbij 1,75 petaflops tweede bereikt.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s