Chip designer MIPS overgenomen voor $ 60 miljoen, octrooien verkocht voor $ 350m

US-chip designer MIPS zal door het Britse gebaseerde communicatietechnologie maker Imagination Tech worden verworven. voor $ 60.000.000 in contanten, het veiligstellen van de toekomst van de microprocessor als een concurrent van de Britse ontworpen ARM-chips.

MIPS ook zei vandaag het in een afzonderlijke overeenkomst met AST, een technologie patent collectief dat technologie rechten verkoopt aan geïnteresseerde partijen heeft gesloten – zoals HP, Motorola, Intel en IBM, die allen AST leden – tot 498 patenten van verkopen de totale 580 patent activa bruto-opbrengst van $ 350.000.000.

Verbeelding, door middel van de MIPS buy-out, behoudt de resterende 82 patenten die essentieel blijven voor de MIPS architectuur, terwijl het een royalty-vrije, eeuwigdurende licentie onder alle van het octrooi eigenschappen verkocht aan AST geniet.

Imagination zal 160 ingenieurs ontvangen als onderdeel van de deal, zodat het aanhoudende succes van de architectuur.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Na te zijn unaniem door de MIPS raad van bestuur is goedgekeurd, moeten de aandeelhouders van het bedrijf nu de twee transacties goed te keuren.

MIPS chief executive Sandeep Vij zei in voorbereide opmerkingen

Door het combineren van de technologieën en vaardigheden van MIPS en Verbeelding, een toonaangevende multimedia, communicatie en embedded processor technologie bedrijf, geloven we dat we samen kunnen zorgen voor een krachtige, goed gedifferentieerde en zeer invloedrijke alternatief voor bestaande CPU’s in de markt. De verhuizing is zeer strategisch en biedt duidelijke voordelen voor MIPS ‘klanten, medewerkers en partners.

Sunnyvale, CA-gebaseerde MIPS, welke processor architecturen en kernen voor netwerken, mobiele apparaten en home entertainment, bevoegdheden meer dan 700 miljoen eenheden ontwerpt, aldus het bedrijf. Het bedrijf licenseert zijn ontwerpen aan andere bedrijven voor de ontwikkeling. MIPS blijft een van de weinige architecturen die Android ondersteunt, op dit moment leidt de wereldwijde marktaandeel smartphone-platform markt.

Verbeelding creëert en licenties processors zijn ontworpen voor een veelheid aan taken, zoals afbeeldingen, video, vertoning verwerking en connectiviteit. Met een Britse basis, het bedrijf heeft onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten over de hele wereld.

Imagination chief executive Hossein Yassaie ook commentaar

We hebben nauw samengewerkt met MIPS voor meerdere jaren en hebben een aantal gemeenschappelijke klanten en partners. Ik ben van mening dat deze transactie zal worden verwelkomd door beide bedrijven, klanten en de elektronica-industrie in het algemeen.

De deal zal naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen