Cloud gastheer Linode resetten van wachtwoorden van gebruikers na een vermoede hack

Virtual private hosting bedrijf Linode is het hebben van een ruwe start van het jaar.

De Galloway, New Jersey gevestigde bedrijf zei dinsdag dat het resetten van de wachtwoorden van de gehele user base, na het vermoeden van een inbreuk op de gegevensbeveiliging.

In een verklaring op de status blog, het bedrijf zei dat het vond twee Linode gebruikersgegevens op een “externe machine,” implicerend dat gebruikersnamen en wachtwoorden “had kunnen worden gelezen uit onze database, off line of op, op een bepaald punt.

De database bevat gebruikersnamen, e-mailadressen en veilig hashed wachtwoorden en versleutelde twee-factor zaden, maar geen verdere details werden gegeven.

LEES DIT

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Het bedrijf werft Creative Commons, satirische nieuwssite The Onion, en het weer app Dark Sky als klanten.

Linode zei dat het niet weten wie er achter de aanvallen op haar systemen was, maar het was “niet benaderd door iedereen die verantwoording of het maken van eisen.”

Het bericht op de statuspagina kwam slechts een paar uur na een enorme distributed denial-of-service (DDoS) aanval tegen haar systemen op zondag. Linode zei dat het werd veroorzaakt door een “slechte acteur”, die een grote hoeveelheid botnet capaciteit gekocht. Naar aanleiding van de aankondiging, een aparte posting bevestigde zijn blog werd ervaren van een denial-of-service-aanval.

Maar Linode zei dat het niet zeker of de recente aanvallen op zijn systemen waren gerelateerd.

Is uw gegevens gestolen door hackers? (Hint: het waarschijnlijk was.)

Gebruikers wordt gevraagd om hun wachtwoorden te veranderen wanneer ze de volgende log in, die zal “ongeldig” de oude referenties.

Het bedrijf, opgericht in 2003, onderging een soortgelijke wachtwoord opnieuw twee jaar geleden naar aanleiding van een “gecoördineerde poging om toegang te krijgen tot één van onze klanten,” zei hij in een e-mail aan haar gebruikers. Er werd gezegd dat een hacker groep was in staat om een ​​fout in ColdFusion te exploiteren, waardoor onbevoegde toegang tot de Linode manager domein.

Sommige gebruikers waren er snel bij om het bedrijf, dat op het moment van schrijven niet had gemaild klanten met de gegevens die werden geplaatst op de statuspagina te bekritiseren.

“Als een aanvaller mijn oude, gelekt wachtwoord hadden konden ze net zijn gegaan door de reset-proces voor mijn rekening zichzelf”, zei een klant, die eraan toevoegde dat hij erachter kwam uit het nieuws-sharing site Reddit.

We hebben een handreiking gedaan aan Linode voor meer informatie, en zal dit stuk te werken als we terug horen.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond