Dell gaat privé, een goede zaak voor alle

De afgelopen dagen heeft gezien, market makers gaande noten, meer dan geruchten dat Dell is in het proces van de particuliere worden genomen. Het is allemaal onderdeel van de Wall Street casino spel. Ondanks de financiële games, moeten klanten en leveranciers worden verlicht.

Net als andere PC-hardware fabrikanten, heeft Dell de core business van geperst als tablets en mobiele apparaten zijn begonnen om op het toneel te nemen als het toestel van de keuze voor velen in zowel het bedrijfsleven en consumenten. Als iemand die een verscheidenheid van apparaat gebruikt, maar die vooral gebruik maakt van desktop machines u misschien vergeven afvragen wat de ophef over gaat. Immers, als de dag wordt besteed aan het schrijven van ‘stuff’, het creëren van multi-media-inhoud, het invoeren van facturen, het manipuleren van spreadsheets of andere CPU-intensieve activiteiten, dan is de desktop is echt de beste tool voor de job. In ieder geval voor het moment.

Maar dat kan niet verhullen de seculiere trends waarmee Dell is vechten tegen de laatste paar jaar. Als je kijkt naar de volgende analyse van de verkopen van de nieuwste cijfers een omzet van Dell (lezen van links naar rechts van kwartaal tot kwartaal)

Het is duidelijk dat terwijl de server en netwerken redelijk goed doen, alle andere bedrijven worstelen. Dell heeft gereageerd door te proberen om dicht kosten controle uit te oefenen, maar er is geen vermijden van de daling van de bruto-GAAP gerapporteerd marges van Q3 FY12 van $ 3500000000 tot $ 2900000000. Kortom, Dell is ernstig in verval over zijn traditionele markten en zelfs die het heeft geprobeerd te versterken.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Dell heeft ook belangrijke overnames in software, omdat het pogingen om de overgang van een hardware naar een services business. Maar toen de resultaten te onthullen, de voordelen van deze investeringen moeten brengen zijn (nog) niet komen door, het toevoegen van brandstof aan een brand die al brandt onder het bedrijf.

In zijn analyse; Zack Whittaker zegt

Het is misschien vreemd om te denken dat gezien we zijn heel erg voorbij de ergste van de wereldwijde financiële crisis – de zogenaamde “credit crunch” – en terwijl zowel veel startups en grote technologiebedrijven – met inbegrip van Facebook – openbare laatste ging jaar onder moeilijke economische tijden, sommige zijn te trekken uit de openbare handel uitwisseling en privé weer te gaan.

Het is niet vreemd helemaal. Het is volkomen logisch.

Er zijn vele mogelijke reacties op dosis van de vernieuwers dilemma van Dell. Een daarvan is om door toekijken hoe de markt en de koers van het aandeel verbrokkelt. Dat is wat er is gebeurd met RIM. HP is in een soortgelijke boot wel dat lijkt te zijn over verschrikkelijk directievergadering seculaire trends – een double whammy. Het netto resultaat is dat zowel RIM en HP hebben genadeloos werden gevild in de media en markten. Ik heb niet gehoord hetzelfde luide stemmen te praten in soortgelijke bewoordingen over Dell. Ze hadden in ieder geval de goede zin om formeel terug te brengen oprichter Michael Dell. Ik zeg goed gevoel omdat de geschiedenis is bezaaid met bedrijven die begon te mislukken zodra de oprichters dreef weg en hij toog over leiderschap om stewards in plaats van visionairs. Sommigen zullen beweren dat Larry Dignan’s prognose dat Dell een rendement op zijn best een stop gap heeft bewezen grotendeels correct te zijn. Mijn nemen is dat het veel erger had kunnen zijn. Dus waarom zou private gaan zijn goed nieuws?

Als een merk Dell is een van die bedrijven die, terwijl de commandant van de relatieve premium prijzen, biedt de vorm van het product garantie dat grote onderneming wil. Als manager, je echt niet wilt dat onbetrouwbare kit van een no-naam van de bron tegen elke prijs. Het doodt de productiviteit. En Dell maakt een aantal zeer goede apparatuur. Ik heb gestandaardiseerd op grote Dell monitoren zoals ik ze heb gevonden om de beste op de markt zijn voor mijn doeleinden. Maar ondanks de vele fans, Dell heeft om te transformeren als het is om de verwoestingen van de bredere markt en de overgang overwinnen om een ​​nieuw business model.

Mijn gok is Dell management heeft berekend dat de kosten van het bereiken van die transformatie en de stappen die het moet nemen om te komen zal er zo pijnlijk en duur dat elke poging tot het bereiken van hun doel, terwijl in de publieke financiële blik zal vrijwel zeker te zijn substantiële afleiding. Dat is een belangrijk onderdeel van HPs probleem. Elke keer is er de geringste fout, krijgt het management tijd omgeleid naar het bestrijden van de volgende PR vuur in plaats van het runnen van het bedrijf. Het is het soort ding dat leidt tot firesales en onaangenaam eindspelen. Ik ben er zeker van dat het bezit van 16% van een bedrijf met een mogelijke exit waardering tegen het midden van $ 20000000000 mark, Michael Dell heeft geen zin dat vooruitzicht een beetje. En hij heeft gelijk.

Het is veel beter om te gaan door de transformatie met de hulp van ervaren private equity, maar uit het zicht van de publieke controle. Voor al het slechte pers dat PE krijgt ze twee dingen doen die vaak ontbreken in beursgenoteerde bedrijven en in het bijzonder degenen die sterke entreprenmeurial DNA hebben: ze weten hoe sterk de fiscale controle uit te oefenen en ze weten hoe te knijpen afval dat zittende management worstelt om overwinnen.

Dat bevrijdt de ondernemende managers om te doen wat ze het beste doen: komen met businessmodellen die nieuw leven inblazen van de onderneming. Dat is wat er gebeurt bij Infor. Bij Infor, PE op voorwaarde dat het kapitaal voor roll up specialisten scheppen leveranciers die vochten en dan is hun prestaties te optimaliseren. Van de eindgebruiker perspectief dat meestal vertaalt in hogere onderhoudskosten, maar meer betrouwbare software. Infor beleggers waren wijzer. Zodra de belangrijkste roll up oefening voorbij was, brachten ze in Charles Phillips, die niet alleen een roll-up specialist uit zijn tijd bij Oracle, maar ook een visionair over wat er kan worden gedaan zodra u het bedrijf hebt geoptimaliseerd. Dat is een zeldzame combinatie. We beginnen om de vruchten van die transformatie zien en ik ben ervan overtuigd dat na verloop van tijd zullen we zien Infor gezien als een veel belangrijker speler dan het lijkt op dit moment te zijn. De basis is in de plaats voor een eventuele beursgang als goed, dat is de logische volgende stap en die Dell kan oog jaar onderaan het spoor.

Hoe zou het gaan private werk voor Dell? Het is veel te vroeg om te speculeren in elke diepte, maar ik denk dat een vervroegde uittreding uit de consument pc-markt moet iets om naar te kijken naar zijn. Hetzelfde dient te gaan voor een low-end randapparatuur. Als je Larry Dignan bent dan, dat is een no brainer,. Ik ben echter net zo intrerested om te zien hoe Dell zijn positie als een kwaliteit provider voor toepassingen die grote rekenkracht vereist ver in de toekomst zou kunnen benutten. Hier denk ik aan zowel de boekhouding en multi-media productie, waarbij de laatste een belangrijk enterprise-markt als meer bedrijven de waarde van multi-media-content creatie ze kunnen controleren herkennen. Kan het ook te consolideren op de langzame, maar gestage server markt spelen? Hoe zit het met re-engineering voor cloud storage en steeds de ‘pizza box’ provider in dat segment?

Maar wat van de diensten? Hier Dell heeft een assortiment van de activa zal moeten zowel vergroten en optimaliseren terwijl geconfronteerd met zware concurrentie. Dit is voor mij is waar de meest belangrijke uitdaging legt. Er zijn zo veel diensten beschikbaar voor bedrijven die Dell meer dan zijn merk zal nodig hebben als het is om succesvol opschalen en uit. Dit zou kunnen gaan in een aantal richtingen, dus ik zal niet speculeren ik bijna zeker verkeerd zal zijn.

Als u denkt dat de klok tikt voor Dell privé te gaan en zijn in te kopen mode dan zou ik niet per se tegenhouden. Tuurlijk, kan het een goede prijs ruilmiddel, maar het is belangrijk om te onthouden wat je koopt gaat verder dan het fysieke doos. Wat meer is, als de geschiedenis echo luid in deze omstandigheden dan kunnen we verwachten dat een verjongd Dell, terwijl de andere in de vorm van een vaste leverancier die een deel van ieders korte lijst zou moeten blijven.

Zoals altijd, zittend in de pinda galerie is eenvoudig. Maar wat denk je? Laat het me weten in de intercom.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren