Dell krijgt vingers getikt via tv advertentie

Een tv-spot voor Dell-computer is gevonden misleidend door de Advertising Standards Authority (ASA) te zijn.

De advertentie, die niet opnieuw kan worden uitgezonden, beweerde de consument zou een Dell Inspiron notebook met een Intel Celeron-processor kopen voor £ 299. On-screen gaf tekst een webadres en een telefoonnummer.

Echter, de ASA ontving 23 klachten dat de laptop was niet beschikbaar op de website voor die prijs. De klachten zei dat de Inspiron werd vermeld, maar geprijsd op £ 349. Twee klagers zei dat de laptop was voor £ 299 op de website aangeboden, maar de prijs steeg toen ze gekozen het.

Dell stelde dat wanneer klanten gekozen voor de laptop op de website dat ze kregen een prijs voor een “opgewaardeerd dienstenpakket” dat de pre-geselecteerde opties inbegrepen. Tekst op de hoogte klanten dat ze de geadverteerde prijs kon bereiken door indeling van bepaalde elementen van het pakket.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Dell aangedrongen werd aanvaard industriële praktijk om automatisch te upgraden componenten zoals grafische kaarten, harde schijven en monitoren.

De ASA niet mee eens, en bevestigde de klachten op woensdag. Het zei dat omdat de advertentie gekenmerkt zowel een telefoonnummer en adres van een website, zou de kijkers verwachten dat de laptop ter beschikking te kopen tegen de geadverteerde prijs te zijn door zowel betekent dat wanneer de advertentie werd voor het eerst uitgezonden.

De laptop was in eerste instantie niet beschikbaar op de website op de geadverteerde prijs, zodat de ASA beschouwd als de advertentie misleidend.

“Op dit punt is de advertentie overtreden GLB (Broadcast) TV Advertising Standards Code regels 5.1 (Misleidende reclame), 5.2.1 (Evidence), 5.2.3 (kwalificaties) en 5.3.1 (Accurate pricing),” zei de ASA in een verklaring.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen