Dreamforce: ontwikkelaars vooraan in het midden

Ik ben een laatste dag om te zetten in het idee dat de ontwikkelaars zijn de ‘nieuwe kingmakers.’ Terwijl ik kijk naar het verhaal ontvouwen is het duidelijk dat de meest bloeiende gemeenschappen zijn degenen die open in de breedste zin van het woord zijn. Code, de toegang, de middelen en de gemeenschap zijn allemaal nodig in gelijke mate. Maar als ik denk aan Salesforce.com ik de neiging om te denken Heroku en CloudSpokes maar niet veel anders. Domme Ik. Om dit misverstand Ik ging met Adam Seligman, chief Salesforce.com developer wrangler corrigeren. Enkele van de statistieken hij gooide zijn geest waait

Onder de indruk? Ik was en het is deze laatste twee items die me intrigeren.

Seligman zei dat terwijl het aantal professionele ontwikkelaars in de wereld is vrij veel statisch, het aantal apps in ontwikkeling is torenhoge. Een deel van die afkomstig moet zijn van de efficiëntie en het gemak van de code de schepping. Echter, Seligman gesuggereerd dat een belangrijk onderdeel van die moet komen van wat hij noemt ‘burger ontwikkelaars.’ Dit zijn mensen die waarschijnlijk business analisten die moeten een bescheiden stukje functionaliteit die aangepaste objecten met elkaar verbindt bouwen. Dat maakt intuïtief gevoel. Belangrijker, het betekent de lange staande geek v pak probleem begint om weg te gaan. Ingram Micro bevestigd dat zegt niets wordt gecodeerd op Salesforce.com, tenzij er een te kopen in en bijdragen van eindgebruikers.

Maar het is de laatste verklaring die echt boeit. Ik ontmoette met CloudApps, een Britse leverancier die zich ontwikkelt op het Force.com-platform. Ze hebben een interessant duurzame oplossing die game mechanics gebruikt om invoering en het gebruik te stimuleren. Ze zeiden dat de kopers niet nodig om elke Salesforce.com in hun landschap. Ze hoeven alleen maar een Force.com licentie. Hoe cool is dat?

De voordelen liggen voor de hand. Salesforce.com krijgt sommige inkomsten, terwijl kopers krijgen een kans te zien wat het platform kan leveren zonder na te denken over het aanraken van hun belangrijkste bedrijfssystemen. Het is een slimme manier voor Salesforce.com op de langere termijn de markt te zaaien want er is de verwachting dat op een gegeven moment op zijn minst een aantal van deze klanten zullen willen verkopen Salesforce.com’s en service cloud-aanbod te overwegen. Als ze al zijn blootgesteld aan wat de Force.com biedt dan is dat een bewijs punt de klant niet hoeft te overwegen.

Wat is er niet leuk aan? Er zijn grote lessen hier voor andere ontwikkelaars community managers om te leren. Het zal interessant zijn om te volgen hoe deze gemeenschap groeit.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

800.000 ontwikkelaars in de gemeenschap; Op een goede dag 1.000 nieuwe ontwikkelaars aanmelden; Niemand krijgt om evenementen bij te wonen, tenzij zij code te brengen; 290 developer sessies op Dreamforce, ontwikkelaars dragen bij aan de Salesforce.com kern; 2,5 miljoen apps op de AppExcahnge ; Standing kamer alleen bij de opening sessie met vuur marshalls dreigen om ze neer te sluiten;. ontwikkelen in welke code je wilt (bijna); Alle code middelen zijn vrij om te ontwikkelen; Opensource wordt actief gestimuleerd; Citizen ontwikkelaars bouwen van meer apps dan professionele ontwikkelaars ; Geen behoefte om een ​​Salesforce.com klant om code te bouwen

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis