EPIC-bestanden FOIA verzoek op zoek naar volledige rapport FCC op Google

Niet tevreden met de geredigeerde versie van het verslag van de FCC over de Google Street View onderzoek, het Electronic Privacy Information Center donderdag diende een Freedom of Information Act (FOIA) verzoek om de volledige 25-pagina’s tellende document te zien.

In een brief aan FOIA officer van de Federal Communications Commission, EPIC zei dat het strekt tot ongeredigeerde over de acties van Google tijdens de FCC onderzoek naar mogelijke schendingen van aftappen wetten. Het rapport FCC werd vorige week gepubliceerd. EPIC is ook vragen om alle bijbehorende documenten.

We waren allemaal zeer verrast door het rapport FCC, “zei Marc Rotenberg, directeur EPIC’s.” De FOIA verzoek kan helpen tot op de bodem van het verhaal.

EPIC heeft ook gevraagd dat de verwerking van de FOIA verzoek worden bespoedigd.

De groep was niet de enige die verrast door het rapport. Het Amerikaanse Rep. Edward Markey (D-Mass.), Een vooraanstaand lid van het Energy and Commerce Committee House en voormalig voorzitter van de Communications, Technology and Internet Subcommissie, de boete heeft een genaamd “tik op de vingers.”

Tal van verkooppunten hebben gemeld dat Google moet gewoon 68 seconden nodig om voldoende winst te verdienen om de boete te dekken.

In het rapport, de FCC voorgesteld het $ 25.000 boete op Google naar belemmeren haar onderzoek met betrekking tot Google’s Street mapping service en het verzamelen van persoonsgegevens uit ongecodeerde Wi-Fi-netwerken.

De FCC heeft niet vastgesteld dat het bedrijf geschonden aftappen wetten. Deze vaststelling is in tegenstelling tot de uitspraak van een federale rechter vorig jaar dat Google aansprakelijk kan worden gesteld voor het overtreden van de federale wetten.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Google heeft toegegeven dat tussen 2008-2010 deze namen, adressen, telefoonnummers, URL’s, wachtwoorden, e-mail, sms-berichten, medische dossiers, video en audio-bestanden, en andere informatie van open Wi-Fi-hotspots verzameld. Google gekenmerkt de collectie als een “vergissing.”

In het rapport, de FCC zegt: “voor vele maanden, Google opzettelijk gehinderd en vertraagd het onderzoek van het Bureau.” Het rapport FCC zegt dat de actie gecompromitteerd onderzoek van het agentschap zoals het was niet in staat om voldoende bewijsmateriaal te verzamelen om te beoordelen of Google was in strijd met de federale Wiretap Act.

De details van het gedrag van Google en het onderzoek van de FCC werden geredigeerd in het rapport en EPIC zegt dat de vragen over de reikwijdte van het onderzoek van de FCC verhoogt.

Twee dagen geleden, EPIC een brief gestuurd aan procureur-generaal Eric Holder vraagt ​​het ministerie van Justitie om Google’s collectie van Wi-Fi-gegevens te onderzoeken. EPIC zei dat het echte probleem is de FCC onthulling dat haar onderzoek ontoereikend was. EPIC aldus het rapport FCC niet Google’s acties aan te pakken met betrekking tot het afluisteren kosten.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer