Gartner: Bestaande opties voor het migreren van IE 6 zijn te duur, riskant

Gartner analisten hebben een research note voor hun cliënten die nog steeds vast op Internet Explorer 6 gepubliceerd, het aanbieden van begeleiding rond “Het oplossen van de IE 6 Dilemma.” Maar geen van de opties inbegrepen zijn zeer smakelijk – althans niet volgens Gartner.

Gartner merkt op dat een aantal organisaties nog steeds ondersteunen en / of te standaardiseren op IE 6 – negen jaar na de introductie – omdat t hey’ve opgebouwd aanzienlijke geïnstalleerde basis van line-of-business applicaties die IE 6-afhankelijke ( onder andere redenen). Deze organisaties zijn niet gemakkelijk in staat om te verhuizen naar IE 8 of Windows 7 als gevolg van deze afhankelijkheden, zeiden ze.

Gartner schat dat “organisaties die IE6 rapport dat tot 40% van eigen bodem browser applicaties niet goed draaien met IE8.”

Verder veel ISV toepassingen, waaronder complexe ERP en CRM toepassingen met langdurige en dure migratie voorwaarden moeten worden gesaneerd voordat IE8 kan worden gebruikt, “aldus Gartner ambtenaren Onderzoeksnota.” Met 2014 wordt IE8 compatibiliteitsproblemen tenminste 20 leiden % van de organisaties om overwerk of Overbudget draaien op hun Windows 7-migratie projecten, “Gartner geschat.

Het onderzoek outfit adviseert deze klanten aan “blijven vast te stellen of de getroffen toepassingen te vervangen door degenen die zich aan Internet normen april 2014” (de datum XP SP3 ondersteuning uiteinden). Maar de vaststelling van apps is moeilijk en tijdrovend, vooral voor degenen met honderden of duizenden van intern ontwikkelde programma’s, Gartner erkend.

Er zijn een aantal tijdelijke oplossingen die IE6-belaste organisaties van toepassing kan zijn, maar geen van hen zijn zonder problemen, aldus Gartner. Microsoft biedt klanten een aantal mogelijke oplossingen, met inbegrip van terminal services en MED-V, het besturingssysteem virtualisatietechnologie. Diverse andere leveranciers, waaronder VMware, bieden ook virtualisatie technologieën die kunnen worden gebruikt om IE werking 6 toepassingen op Windows 7, de onderzoekers opgemerkt.

Het probleem? Microsoft’s aanbod zijn prijzig (MED-V is alleen beschikbaar voor klanten die Microsoft’s Software Assurance-licentie kopen), aldus Gartner. En de derde-aanbod zijn potentieel beladen met juridische complicaties, de Gartner-analisten toegevoegd.

Bedrijven zoals InstallFree, VMware, Symantec en Spoon.Net bieden instrumenten die specifiek voor het virtualiseren van oudere versies van IE voor gebruik op Windows 7, aldus Gartner. “Ze insluiten bepaalde OS componenten met de IE ‘bubbles’ om IE6 of IE7 te lopen en zorgen voor compatibiliteit. Maar dit soort virtualisatie kan afoul van Microsoft licenties lopen, Gartner waarschuwt haar klanten.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dus wat is een klant vast op IE 6 te doen?

Een reeks van (IE 6 migratie) gereedschappen van Microsoft zou mooi zijn “, zegt Gartner-analist Michael Silver,” Maar Microsoft lijkt te hebben besloten niet te helpen verlengen de levensduur van IE 6 apps. “(Een besluit toegejuicht door velen, maar niet alles, ontwikkelaars, partners en klanten, ik zou wijzen.)

Gartner suggereert haar klanten te vragen schadevergoeding clausules worden toegevoegd aan hun contracten. Uit de lijst van aanbevelingen in Gartner’s research note

Vraag Microsoft specifieke contractuele wijzigingen toe te staan ​​waarbij je IE6 virtualiseren als een Windows 7-compatibiliteit oplossing zonder angst voor represailles (maar zijn van mening dat Microsoft nog zou kunnen streven uw applicatievirtualisatie leverancier met juridische stappen). Organisaties die behoefte hebben aan IE6 compatibiliteit oplossingen die niet voldoende licenties voor Terminal Services gebruiken hebben en willen voldoen aan de aanbeveling van Microsoft om IE6 applicatievirtualisatie te voorkomen moet een verzoekschrift van Microsoft voor het gebruik van Windows 2003 Server-software en bijbehorende Remote Desktop Services (RDS) client access licenties (CAL’s) voor het exclusieve gebruik van de toegang IE6 kosteloos tot 8 april 2014.

Als Microsoft heeft een hekel aan deze (van derden) oplossingen, misschien moeten ze terminal diensten te verbeteren of aan te bieden iets lichtere dan MED-V, “Silver meende.

Ik vroeg Microsoft ambtenaren voor commentaar op het rapport van Gartner en werd verwezen naar een recente Microsoft-blog posts over hoe de verschillende Microsoft-virtualisatie-licentie-opties te zetten als onderdeel van een migratie naar Windows 7. Microsoft execs niets specifiek te zeggen over Gartner IE 6-gerichte aanbevelingen had .

UPDATE: Ik kreeg een bijgewerkte verklaring van Microsoft, echter, na dit bericht werd gepubliceerd. De Softies benadrukte andere onderzoekers hebben gezegd dat de meerderheid van de zakelijke gebruikers zijn van plan om te verhuizen naar Windows 7 en IE 8 in de komende 24 maanden. Uit een woordvoerder

Om klanten te helpen te profiteren van de moderne desktop Microsoft ter beschikking stelt een groot aantal middelen om organisaties te helpen bij hun migraties naar Windows 7 en Internet Explorer 8, waaronder: Webcasts, Voorschrijvende begeleiding, whitepapers, tools, en tijdelijke virtualisatie-oplossingen.

Uitgebreide informatie over al deze middelen is beschikbaar voor klanten op onze Springplank, MSDN en Windows 7 Enterprise sites.

Elke zakelijke klanten buiten hebben er ook andere opties die ze overweegt of de uitvoering van uw organisatie te spenen van IE 6?

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen