Gartner’s top 10 voorspellingen over IT futures

Gartner onderzoekers hebben 10 gebieden die IT-professionals moeten aandacht besteden aan dit jaar geïdentificeerd.

Gartner: In 2011, Apple zal zijn Amerikaanse en West-Europa unit marktaandeel verdubbelen in computers.

Onze nemen: Gartner beoordeelt juist dat Apple’s winst zijn een weerspiegeling van het falen van de concurrenten om een ​​meer aantrekkelijke gebruikerservaring te creëren. Het is niet het gewoon gelikte hardware, zoals de Macbook Air, maar de software. Het is gewoon minder belastend te gebruiken dan Windows of Linux desktop software. Daarnaast Apple loopt voorop met mobiele software via de iPhone.

Gartner: In 2012, 50 procent van de reizende werknemers zullen hun notebooks thuis te laten ten gunste van andere apparaten.

Onze nemen: Inderdaad, smartphones worden steeds slimmer en groeien tot ultramobiele computers die zal blijven sneller, goedkoper, kleiner en krachtiger geworden.

Gartner: In 2012, 80 procent van alle commerciële software zal bevatten elementen van open-source technologie.

Onze nemen: Dat is een veilige gok. Open source-bits zijn overal in de commerciële arena, en in de komende jaren meer van de software stacks en applicaties die worden gebruikt in het bedrijfsleven make-up.

Gartner: In 2012, ten minste een derde van de zakelijke software-uitgaven zullen zijn als abonnement in plaats van als product licentie.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Onze nemen: Gartner kan een beetje agressief in haar prognose, maar het schrijven in op de muur. Steeds meer software-as-a-service wordt zo’n overtuigende business propositie dat alleen de meest paranoïde het voor mainstream toepassingen te voorkomen. De mogelijkheid om te betalen met de drank en gemakkelijk te verplaatsen van de ene enterprise-class cloud naar de andere zal de verwachting in de komende tien jaar zijn.

Gartner: Tegen 2011 zal begin technologie adopters afzien van investeringen en in plaats daarvan de aankoop van 40 procent van hun IT-infrastructuur als een service.

Onze nemen: Het belangrijkste term hier is “early adopters technologie.” Voor starters en nieuwe projecten, de aankoop van infrastructuur als een dienst, zoals van Amazon, Joyent, HP, Zon of salesforce.com, zal gemeenschappelijk zijn. Zoals voor de Big Switch uit individuele data centers voor de meeste infrastructuur geleverd aan bedrijven zoals elektriciteit, zal de helling veel langer zijn.

Gartner: In 2009, meer dan een derde van de IT-organisaties een of meer milieucriteria in hun top zes te kopen criteria voor IT-gerelateerde goederen.

In 2010 zal 75 procent van de organisaties volledige levenscyclus energie en CO2-footprint als verplichte pc-hardware kopen criteria te gebruiken.

Tegen 2011 zal de leveranciers tot grote internationale ondernemingen nodig hebben om hun groene geloofsbrieven te bewijzen via een gecontroleerde proces om de status van preferred supplier te behouden.

Onze nemen: bewaren van de planeet en de verhoging van de winst niet in de oppositie. Minder energie verbruikt en het verminderen van de CO2-footprints zijn goed voor de zaken helemaal rond.

Gartner: In 2010 zal end-voorkeuren van de gebruiker te beslissen maar liefst de helft van alle software, hardware en diensten aankopen van IT.

Onze nemen: De lijn tussen persoonlijke en professionele digitale leven vervaagt. Het is logisch dat productiviteitswinst direct kan worden gecorreleerd met de kwaliteit van de gebruikerservaring. Hierdoor zal tech leveranciers moeten producten die voldoen aan de behoeften van de feitelijke gebruikers, niet de ingenieurs en kopen agentia. Software moet speciaal gebouwd voor mensen, geen machines.

Gartner: tot en met 2011, het aantal 3D-printers in woningen en bedrijven zullen 100-voudig groeien ten opzichte van 2006 niveaus.

Onze nemen: Gartner spreekt over printers die de ontwerpen kunnen carve out hars blokken. Gezien de opname laag is nu, groeien 100-voudig moet niet een stuk te zijn.

Gartner doet geen melding van “social networking” in zijn voorspellingen. Ik zal een toe te voegen – tegen 2012 social networking gewoon deel uitmaken van het web weefsel, net als de index van de documenten.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen