Google sluizen in 10-jarige Zweedse wind deal voor de Finse datacenter

Google zal de volledige productie van een nieuwe 24-turbine windmolenpark te kopen in het noorden van Zweden zijn datacenter in Finland te drijven.

Google op dinsdag aangekondigd haar eerste Europese macht koopovereenkomst met de Zweedse windmolenpark bedrijf O2, waaronder het internet gigant heeft gegarandeerd om hele output van de 72MW capaciteit boerderij voor 10 jaar te kopen.

Duitse verzekeraar Allianz is bankrolling het project zal meer dan zijn eerste Zweedse windpark te nemen als het is gepland om operationeel te worden in 2015, met behoud van O2 om de faciliteit te handhaven.

Google’s Finse datacenter in Hamina (niet ver van Sint-Petersburg, Rusland) zal niet echt te verbruiken output van windpark, dat zich 800 kilometer verderop in het Noord-Zweedse stad Maevaara, waarin de Övertorneå en Pajala gemeenten straddles.

Net als bij de Amerikaanse 20-jarige overeenkomsten Google’s met windparken in Iowa en Oklahoma, zal de 72MW uitvoer die Google koopt in Zweden meer dan 10 jaar worden verkocht tegen lokale marktprijzen in de regionale netbeheerders via Nord Pool Spot – een vermogen handelsmarkt voor de Scandinavische en de Baltische regio. Google krijgt een certificaat van oorsprong uit de Zweedse boerderij die zij vervolgens kunnen gebruiken in Finland om een ​​gelijkwaardige hoeveelheid energie verbruikt.

Google verwacht dat een klein nettoverlies te maken in de korte termijn, omdat “generieke energie” is goedkoop. Echter, het verwacht dat de contracten om geld te verdienen als macht de prijzen stijgen. In de VS, het maakt gebruik van hernieuwbare energie credits (REC’s) voor zijn datacenter waarbij één studiepunt staat voor één megawatt-uur en helpt de faciliteit worden behandeld als koolstof vrij.

De overeenkomsten licht verschillen van de ene ondertekend voor een andere Oklahoma faciliteit in Mayes County vorig jaar, waar ze rechtstreeks met een hulpprogramma voor de levering van 48MW van windenergie uit het project Canadese Hills Wind in het westen van het centrum van Oklahoma.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren