Kunnen computers hebben ingevingen?

YORKTOWN HEIGHTS, NY-At gisteren IBM colloquium over cognitieve computing, Nobelprijswinnaar en Princeton professor Daniel Kahneman gericht het publiek als een minderheid figure-psycholoog bij een bijeenkomst van informatici. Maar in hun poging om na te denken machines technologen bouwen aan een behoefte om beter te begrijpen denken mensen hebben gerealiseerd. En in dat streven ze uitstel te Kahneman.

IBM Colloquium

Hoe om computers te leren om Facebook te gebruiken, ten goede; Kunnen computers hebben ingevingen;? Hoe kan ik echt blij met onze nieuwe computer overlords, IBM onderzoek stakes zijn toekomst op de cognitieve computer; Waarom big data is (tot nu toe) is mislukt geneeskunde

Hier zijn zijn woorden, bewerkt en gecondenseerd voor de duidelijkheid.

De mensen hier vandaag de dag zijn geïnteresseerd in hoe om rekenkracht te gebruiken voor menselijke cognitie. En zo de taak hebben om bepaalde bewerkingen identificeren die het menselijk brein slecht werkt en die doet fraai maar die kunnen worden verbeterd.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

[A onderscheid] verscheen een paar jaar geleden en het beschrijft twee vormen van denken, snel en langzaam. Systeem 1 is wat automatisch gebeurt en Systeem 2 is wat er gebeurt in een gecontroleerde wijze, het is traag en effortful. De twee systemen komen overeen met twee strengen in kunstmatige intelligentie. Er is het probleem oplossen streng, die dingen doet op een logische manier – de redenering systeem. En dan is er het onderdeel dat gaat met scene interpretatie.

Laat het me beginnen langzaam denken en System 2. Het is gekenmerkt met een beperkte hulpbron we aandacht of inspanning te bellen. Aandacht behoeft bepaalde taken en andere niet uitvoeren. Taken die de schakeltijd van de aandacht zijn betrokken, moet veel aandacht. Weerstand tegen afleiding vereist aandacht. Alleen System 2 voor zover wij weten kunnen beslissingen en keuzes te maken. Enkele voorbeelden van wat Systeem 2 doet zijn het lezen van een kaart of het maken van een keuze.

Het belangrijkste kenmerk van System 2 is dat het beperkingen. U kunt elke vorm van berekening niet uit te voeren in je hoofd, terwijl het maken van een bocht naar links in het verkeer. We zijn gedwongen om prioriteiten te stellen en te kiezen.

Als we denken aan onszelf denken, hebben we de neiging te denken van onszelf als System 2, zoals de controle over ons denken. Maar de echte held van ons denken vind ik System 1, het is wat er gebeurt moeiteloos.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

De lijst van automatische functies is vrij lang. Het begint met het begrijpen van de wereld, het verstaan ​​van spraak, en zelfs het uiten van spraak automatisch gebeurt. Associatief geheugen gebeurt automatisch. En het idee komt om moeiteloos erg. Het begrijpen van de taal is moeiteloos, bekwame gedrag tot op zekere hoogte is moeiteloos, zoals wanneer een meester schaker ziet een situatie twee of drie zetten automatisch zou gebeuren om hem of haar. Emoties en attitudes automatisch. Systeem 2 producten het gevoel dat we het eigendom van, terwijl alle van de dingen die we classificeren als System 1 zijn automatisch, ze ons overkomen.

Nu System 1, de regels ervan afwijken van normale logica. Ik zal beginnen met een voorbeeld. Jij een student, haar naam is Julie. Ze gaat dit jaar af te studeren. De ene feit Ik geef je is dat ze vlot lezen op de leeftijd van vier. Wat is haar GPA?

Nu zowat iedereen hier had een GPA in hun hoofd. En waarschijnlijk de GPA’s zijn vrij dicht. Hoe komt dat? Hoe het gebeurt is wanneer ik al gezegd dat Julie lezen vloeiend op de leeftijd van vier je een algemene indruk gehad. Ze is niet aan de top, maar ze is zeker in de buurt van de top. Nu vroeg ik haar wat is haar GPA? Je hebt ook de schaal voor de GPA. En de GPA die wordt gekozen heeft een zeer eenvoudige karakteristiek. Het is zo extreem als vroegrijpe hoe ze is.

We hebben een algemene intensiteit schaal. Ik kan je vragen wat is de hoogte van een gebouw dat is zo extreem als capaciteiten Julie’s. In dat geval leidt tot absurd statistische resultaten. De informatie die je krijgt van het feit dat ze te lezen op de leeftijd van vier is niet erg behulpzaam informatie. Maar wat je kunt vinden als gevolg van de regel van de matching is u volledig niet-regressief voorspellingen. Dat lijkt de manier waarop we beslissingen nemen, niet-regressief en door het afstemmen van zijn.

Het is statistisch gebrekkig en het is niet volledig willekeurig. Als ik je iets anders over Julie vertelde net als haar vliegvissen vermogen zou je niet maken dat gevolgtrekking. Maar wat we ook in het systeem hebben gebouwd 1 is kunnen we de kenmerken betrekking hebben. GPA en vroegrijpe vermogens worden associatief gerelateerd. Dit heeft veel gevolgen, veroorzaakt dit overmoed, maar het stelt ons ook om zeer snel te handelen, heb je de informatie die je krijgt en je er iets mee te doen.

Een ander voorbeeld van vrijwel dezelfde soort wordt in dit voorbeeld getoond. Steven wordt beschreven als zachtmoedig en netjes met een passie voor detail, en de mensen worden gevraagd, is hij meer kans op een boer of een bibliothecaris te zijn? En de meeste mensen zeggen bibliothecaris. Er zijn ongeveer 20 keer meer mannelijke boeren dan bibliothecarissen, maar het idee van het gebruik van de basisrente niet komen, het is een bijpassende operatie.

Uiteraard Systeem 1 is geen Bayesian systeem. Het is erg zwak in statistisch denken, maar het is gespecialiseerd in het causale denken.

Zo zijn er twee taxibedrijven in de stad, het groen bedrijf en de blauwe bedrijf. Het groene bedrijf heeft 85% van de cabines en de blauwe bedrijf de resterende 15%. Er was een ongeluk ‘s nachts, en een getuige zei dat hij al de cabine betrokken blauw was. Er werd vastgesteld dat de getuige heeft 80% betrouwbaarheid. Mensen zijn gevraagd wat is de kans dat de taxi blauw was? Mensen zeggen 80%. Ze gaan met de getuige, ook al weten ze de basisrente.

Laat me je een variant op deze, dezelfde taxibedrijven, hetzelfde verhaal. Maar weet je 85% van de ongevallen worden veroorzaakt door de groene bedrijf. Zoals Bayesian problemen de problemen zijn volledig identiek. Maar de basisrente wordt niet genegeerd in de tweede probleem, mensen zeggen ongeveer fifty-fifty. Ik heb de groene taxi’s gekenmerkt, ze zijn roekeloze gekken. Dat is een causaal eigenschap die iets te maken heeft met de zaak bij de hand heeft. We volgen het verhaal van een bepaalde cabine en er geen causaal verband, maar als de taxichauffeur waarschijnlijk roekeloos, als er een stereotype, dat informatie zal worden gebruikt. Het systeem is gespecialiseerd voor causale denken en zeer zwak voor statistische denken.

Ik geef u een voorbeeld. Er werden twee versies van een vragenlijst. Niemand vroeg, Wat is de kans dat in de komende tien jaar zal er een overstroming in de VS, waar ten minste 1000 mensen verdrinken zijn? De volgende was, Wat is de kans dat in de komende tien jaar zal er een aardbeving in Californië dat een overstroming veroorzaakt en ten minste 1000 mensen verdrinken zijn? De antwoorden op de tweede waren dat het was veel meer kans te gebeuren. Omdat het een veel beter verhaal.

Kans is gekoppeld aan plausibiliteit dat is hoe goed is het verhaal. Dit gaat over causale verbanden, matching, en tot op zekere hoogte door sociaal bewijs. Het meeste van wat ik denk dat ik weet dat ik denk dat ik weet dat omdat ik heb verteld door mensen die ik vertrouw en liefde. Dat is hoe mensen hun politieke opvattingen, en dat is waarom het zo moeilijk om de gedachten van mensen te veranderen. Onze overtuigingen zijn verankerd in sociale informatie. Als wij geloven, wij geloven in de argumenten die die overtuigingen ondersteunen.

In het algemeen karakteriseert Systeem 1 is ongevoeligheid voor de kwaliteit van het bewijs. Het lijkt te zijn ontworpen om de best mogelijke verhaal gebaseerd op de beschikbare gegevens te genereren. Tarwe je ziet is alles wat er is. System 1 lijkt op te treden als het ware onder tijdsdruk, en het zou niet weten wat te doen als het extra tijd kregen.

Zo kunt u denken aan het automatische systeem als een samenhangend verklaring. We denken aan een netwerk van ideeën en een aantal van de ideeën in dit netwerk worden geactiveerd en de activiteit in sommige remt anderen en dit systeem uiteindelijk vestigt zich in een soort evenwicht. En de interpretatie is gekoppeld aan het verleden zoekt uitleg in het verleden. Het bevat ook een voorbereid zijn op de meest waarschijnlijke toekomst – Systeem 1 maakt een keuze, en we zijn niet van bewust dat er een keuze is gemaakt.

Het volgende voorbeeld is een beetje gênant. Het is iets dat gebeurde voor mij en mijn vrouw. We hadden een diner met een paar mensen en we komen terug naar huis, en mijn vrouw zegt: “De man in het koppel, hij is sexy.” Alright. Dan is de volgende ding dat ze zegt is dat ze zegt iets absoluut bizar. Ze zegt: “Hij heeft niet uitkleden de meid zelf. ‘En ik zeg:” Wat bedoel je? “Het blijkt dat ze zei:” Hij ziet zichzelf niet onderschatten. ”

Het duurde een woord, en eventueel een dirty mind, om een ​​context te stellen en de interpretatie van deze verandering. Wat interessant is, is dat wat ik gehoord had een kans van nul, maar ik aanvaard dat ze had gezegd hebbende, ik was helemaal niet op de hoogte van elke dubbelzinnigheid.

De interpretatie van een gebeurtenis gaat om een ​​look-back naar oorzaken. U het vonnis te horen, “Jane bracht de dag in de drukke straten van New York te kijken naar de bezienswaardigheden, en toen ze terug naar het hotel kwam ze merkte dat haar portemonnee was verdwenen.” Nu zijn een paar uur later de mensen meer kans om te onthouden dat het woord ‘zakkenroller’ was er dan het woord “bezienswaardigheden.” Omdat we het genereren van een hypothese.

Wat is zeer interessant over de generalisaties die Systeem 1 genereert is dat ze de neiging om coherent te zijn. Associatief coherent en emotioneel coherent. Neem de zin dat “Hitler was erg leuk om de kinderen en hield van bloemen.” De mensen houden niet van dit waarnemingsvermogen, dit is emotionele coherentie geschonden.

Nu is een gevolg hiervan is dat we de neiging om te overmoedig want we onderdrukken ambiguïteit. Omdat vertrouwen afhankelijk van de kwaliteit van het verhaal plaats van de kwaliteit van het bewijs dat het verhaal ondersteunt.

De belangrijkste beperking van System 1 is dat we leven in een ongenuanceerd wereld. Er is een lijst van fouten die we associëren in het algemeen met Systeem 1: overmoed, verankering, ongevoeligheid voor de kwaliteit van het bewijs of base-rate, en mijn vooroordeel – iets dat mijn standpunt dat ik ben gevoeliger voor gunsten.

Laat mij dit brengen tot een conclusie en switch focus. Ik heb hier vooral de beperkingen van System 1 gesproken, maar ik heb de wonderen van System 1. Het wonder van System 1 verwaarloosd is dat we kennis kunnen ontwikkelen, en toen we expertise te ontwikkelen veel van deze vooroordelen en tekortkomingen kunnen worden vermeden. Systeem 1 is veel sneller, en meestal zijn we experts in wat we doen. De fouten gebeuren wanneer we naar buiten werken van onze expertisedomeinen.

Nu is deze discussie over Systeem 1 en Systeem 2 brengt mij tot de vraag: Wat is intelligentie? En wat zou een intelligente computer eruit? Nu meestal een intelligentie-test is een test van het systeem 2. Maar ik zou willen vragen, hoe zou je testen en wat is de zin van intelligentie u wilt testen voor System 1? Als ik moest iets kiest, het is het onderhoud en de actualisering van een model van de wereld. Het is van ons model van de wereld die we nemen wat er gebeurt op het moment. En er lijkt grote verschil in mensen de kwaliteit van deze model.

Een goede test is om dit model van de wereld om verwachtingen van de wereld leveren. We kunnen opzetten doel scenario’s waar we zeggen: Als dit gaat gebeuren hoe kon het gebeuren? Dit is iets wat we kunnen doen werken uit het model dat we hebben.

Wat is er nodig om een ​​rekenmodel dat de uitkomst van de huidige politieke crisis zou voorspellen bouwen? Het zou niet gemakkelijk zijn. Het voorspellen van de uitslag doet een enkel antwoord niet, maar sommige antwoorden zijn beter dan anderen. En wat antwoorden zijn beter dan anderen is zeer belangrijke vraag.

Philip Tetlock werd zeer goed kennen in 2005, toen hij een boek over de politieke voorspelling gepubliceerd. Hij is momenteel bezig met de korte termijn voorspellen, blijkt hier kun je het veel beter dan wie dan ook gedacht was mogelijk te doen. Hij heeft vastgesteld dat mensen die hij noemt super voorspellers. Ze absoluut zijn beter dan CIA analisten. Ze combineren statistische en causale informatie in hun denken op nieuwe manieren.

Dus de implicaties zijn er verschillende manieren kunnen we denken aan geheime agenten. We kunnen denken aan hen als een assistent, of als een criticus. In feite verhogen System 2, erkent een anker, het herinnert de individuele onduidelijkheden. En we kunnen denken aan een intelligentie-systeem als een ultieme systeem 1. En onze grootste uitdaging zal worden modelleren System 1.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs