AMD introduceert de FX-serie desktop processor

AMD heeft de FX-serie processor uitgebracht voor high-end desktops. De FX-serie omvat de industrie de eerste acht-core desktop-chip en het is het bedrijf de eerste processor in jaar op basis van een geheel nieuw ontwerp, bestaande uit Bulldozer modules.

Vier FX-serie processors zal beschikbaar zijn in de winkels vanaf vandaag

In een persbericht, AMD zei additionele FX-serie processors beschikbaar zal zijn na de lancering. De FX serie behoort tot de Scorpius platform, waaronder het ontworpen voor gebruik in desktops met een moederbord gebaseerd op de AMD 9-serie chipset en HD Radeon 6000 serie discrete graphics. Dit onderscheidt het van de mainstream A-serie en low-power E- en C-Series, die allemaal wat AMD noemt APU (Accelerated Processing Units) omdat ze minder krachtige Radeon graphics op dezelfde fysieke chip en doen geen afzonderlijke GPU vereist.

AMD kondigde de 9-serie chipset in juni en een aantal fabrikanten, waaronder ASRock, ASUS, Biostar, ECS, Gigabyte, Jetway en MSI bieden al moederborden. Het bedrijf raadt Radeon HD 6850 graphics of hoger. Videokaarten gebaseerd op de Radeon 6850 met 1 GB geheugen beginnen bij ongeveer $ 150.

De Bulldozer microarchitectuur, intern bekend als de Family 15h, is interessant omdat het bestaat uit modules die elk twee AMD64 CPU-cores en een geïntegreerde geheugencontroller. In tegenstelling tot andere ontwerpen, elke module deelt veel componenten, waaronder een front-end (ophalen en decoderen), floating-point unit, data prefetch-eenheid, en 2MB L2-cache. Een FX-8150 heeft dus vier Bulldozer modules met een totaal van acht cores, maar slechts vier FPUs. AMD zegt dat dit geeft hen de ruimte om meer kernen in dezelfde matrijs gebied inpakken. Bulldozer heeft een aantal nieuwe instructies, waaronder een aantal die zowel AMD en Intel-processors en een aantal unieke AMD. Het bevat nieuwe functies voor energiebeheer en AMD Turbo Core dat de prestaties op single-threaded applicaties tijdelijk te verhogen. Ik schreef over de nieuwe microarchitectuur Voor meer informatie kunt Hot Chips in augustus.

Dezelfde bulldozer ontwerp zal worden gebruikt in toekomstige server processors, bekend als Valencia en Interlagos, alsmede in het Trinity APU dat de huidige A-Series 2012 vervangt.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

FX-8150: Acht cores, 3,6 GHz basisfrequentie, $ 245, FX-8120: Acht cores, 3.1GHz basisfrequentie, $ 205; FX-6100: Zes kernen, 3.3GHz basisfrequentie, $ 165, FX-4100: Vier cores, 3.6 GHz basisfrequentie, $ 115.

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s