AWS 101: Amazon’s cloud service, in detail

Ik heb onlangs deelgenomen aan een bespreking van de belangrijkste onderdelen van het fenomeen dat bekend staat als Amazon Web Services (AWS), die ik heb veranderd in een eenvoudige walkthrough voor iedereen die overweegt het maken van een eerste stap in cloud computing.

Hybride cloud zit in de lift, maar het is de cultuur staan ​​de IT-afdeling op de manier; Software gedefinieerd netwerken is het punt om de big time hit: Kon SDN apps zijn de sleutel; Hoe de cloud gaat ERP opnieuw uit te vinden – en hoe lang? het zal nemen

AWS is Amazon’s snelgroeiende cloud service: elke dag AWS voegt server capaciteit gelijk aan wat Amazon had toen het was een $ 7 miljard bedrijf terug in 2003. Dat is een behoorlijk zwaar computationele tillen, en bij deze volumes Amazon profiteert van grote schaalvoordelen, zoals doen haar klanten.

Op basis van gegevens van Forrester, Amazon Web Services (AWS) heeft een voorsprong, maar Windows Azure en Google’s cloud is niet ver achter.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Het idee van utility computing is dat, net als elektriciteit die u kunt aansluiten op het circuit en het werkt on-demand en ongeacht de geografische ligging. Op de top van dat, kunnen bedrijven betalen voor de diensten als ze ze gebruiken, dat kan goedkoper zijn dan het ondertekenen van een grote, up-front contract; bedrijven gewoon uitrekenen wat ze nodig hebben in de manier van opslag, cloud-mogelijkheden en content delivery met opties, waaronder beveiliging, back-up, DNS, database, storage, load-balancing, workflow, monitoring, netwerken en messaging.

Het idee van AWS is dat je moet enige bepaling wat je hoeft te doen op een bepaald moment. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat er gebeurt met zo veel bedrijven nu die meestal voorzien in het ergste geval. Echter, het is vermeldenswaard dat, zoals bij veel cloud services, Amazon is meer kosteneffectief voor stekelige of eenmalige workloads terwijl als u gebruik maakt van workloads waar de vraag is voorspelbaar dag-tot-dag, het goedkoper kan zijn om het uit te voeren in -huis.

Er zijn vier fundamentele use cases voor AWS in termen van de reden waarom de klant zou willen om de dienst te gebruiken.

• Aan en uit. Dit is waar je gewoon kan hebben om op gang voor een one-off workload achtige einde van de maand; • Snelle groei; • Variabele werklast aan een infrastructuur die weet wat een bepaald bedrijf lijkt op te bouwen. Begin klein, maar bereid zijn om de capaciteit snel te bouwen; • Voorspelbare pieken

AWS is negen regio’s: vier in de VS (waaronder een die geheel is gewijd aan de Amerikaanse overheid) en vijf over de hele wereld – Europa, Zuid-Amerika, Singapore, Tokio en Sydney. Dan zijn er 26 beschikbaarheid zones en 46 rand locaties.

Next up is de beslissing over de netwerkinfrastructuur

• Direct Connect – gewijd verbinding met AWS; • VPN-verbinding – beveiligde internetverbinding naar AWS; • Virtual Private Cloud – privé, geïsoleerde deel van de AWS cloud; • Route 53 – een hoge beschikbaarheid en schaalbare Domain Name Service

Klanten kozen hun type verbinding op basis van de eisen inzake gegevensbescherming en de kosten. Klanten kunnen ook een virtual private cloud ruimte

Daarenboven, Amazon reeks software en diensten is uitgebreid en bestaat uit een aantal elementen

EC2 – Elastic Compute Cloud – Amazon’s cloud hosting diensten.

Auto-scaling – De automatische provisioning van compute middelen op basis van de vraag, de configuratie of planning. Kosteloos, kunt u opschalen of afbouwen.

Elastic Load Balancing – U kunt schaalbare applicaties die kunnen worden verdeeld over meerdere exemplaren in meerdere beschikbare zones te creëren.

S3 – Simple Storage Service – Dit is een object storage service die wordt vertrouwd door vele grote en kleine bedrijven om voor hun data-opslag nodig heeft. NASA is een van de beter bekende gebruikers.

Elastic Block Store – Block opslagapparaten die schalen van 1GB tot 1TB in grootte. Dit is een virtueel gespiegelde harde schijf die u kunt gebruiken en dan los het en voeg het bij een andere machine.

Relational Database-service – Amazon heeft tot doel een keuze uit verschillende merken van deze fundamentele en vitale hulpmiddel bieden. Er is Oracle, MySQL en Microsoft SQL Server en ook de Amazon Relational Database-service (Amazon RDS) dat forum threads, inhoud van de site en het project configuratie data worden opgeslagen.

Dynamo DB – Dit is de tegenhanger van een een beheerde NoSQL-database. Het geeft je de mogelijkheid om bepaling van de prestaties die u nodig heeft op een tafel door tafel basis, zodat u zich kunt concentreren op zaken als de structuur van onze data en hoe werkt die structuur veranderingen in de tijd. Alle schrijfacties naar een database worden gelijktijdig gesynchroniseerd over meerdere exemplaren.

Hoe cloud computing verandert (bijna) alles over de vaardigheden die je nodig hebt

Amazon Redshift – Dit is een van de onderneming nieuwere web services. Het werd gelanceerd in februari, en stelt bedrijven in staat om volledig beheerde, petabyte-schaal datawarehouse service. Ze kunnen analyseren van alle gegevens met behulp van bestaande business intelligence tools en het streeft naar optimale datasets, variërend van enkele honderden gigabytes aan een petabyte of meer. Volgens Amazon het kost ‘minder dan $ 1.000 per terabyte per jaar “die, indien correct is veel goedkoper dan andere gevestigde databases. Het synchroniseert automatisch met S3.

Het schalen van de kleinste milieu, dat is twee terabyte en één knooppunt helemaal tot 1,6 petabytes en een 100 knooppunt cluster.

Amazon SQS – Dit is een eenvoudige toerbeurtsysteem voor berichten. Net als andere Amazon software kan worden ingesteld met een verscheidenheid van de verschillende protocollen die onderling zal werken de volgende stappen voor het bericht.

De oude vaardigheden die onderneming hebben gehouden IT neuriën steeds minder een rol in de nieuwe wereld van de cloud, zeggen tech leiders op de website / elaptopcomputer.com CIO Jury.

Amazon Simple Workflow (SWF) – Dit duurt SQS een stap verder om een ​​manier van het nemen van hun bestaande applicaties en het in kaart brengen van hun workflow in de Amazone systeem. Flow Framework gaat nog een stap verder en laat u de workflow te nemen en druk hem uit op totaal verschillende systemen. Deze workflow software werd gebruikt door NASA wanneer de software voor de nieuwsgierigheid Rover ontwikkelde en als nu beheert.

CloudSearch – Een managed service die werkt binnen de Amazon Cloud en het stelt gebruikers in staat te stellen, te beheren en schaal zoeken oplossingen voor hun websites of applicaties. Amazon CloudSearch laat gebruikers zoeken grote verzamelingen gegevens zoals webpagina’s, ordners, forum posts, of productinformatie.

Elastic Beanstalk – Dit is een dwaas, maar verrassend toepasselijke naam voor een slim product. Gelanceerd in december 2012, is nog niet volledig afgerond en op het moment van het ter perse gaan was nog in Beta. Dat is misschien niet zo verwonderlijk want het is een ambitieuze Platform as a Service (PaaS) product waarmee gebruikers toepassingen maken en duw ze naar een bepaalbare AWS-diensten, met inbegrip van EC2, S3, elastische load balancers evenals verschillende andere diensten. Elastische Beanstalk werkt met Visual Studio, Eclipse en Linux Git evenals Microsoft.NET, PHP en Java.

Dus wie verantwoordelijk is voor wat er in een cloud-omgeving? Amazon zegt dat het gebruik van een ‘gedeelde verantwoordelijkheid Model’, waar AWS neemt de verantwoordelijkheid voor de wereldwijde infrastructuur en de stichting diensten, waaronder de werking van onze datacenters, de fysieke veiligheid van de site en de kwaliteit als de service. De gebruiker is verantwoordelijk voor het bouwen van veilige toepassingen die ze niet blootstellen aan aanvallen van hackers. Gebruikers zijn ook verantwoordelijk voor het verzenden en transporteren van gegevens in gebieden die geschikt zijn vanuit een oogpunt van gegevensbescherming het uitzicht zijn.

Ovum-analist Laurent Lachal zegt dat de AWS-model is een krachtig: “De Amazone verhaal is een heel goed en de klanten vinden het geweldig Ze hebben zo’n goed verhaal over API’s van andere bedrijven houden hun API’s verborgen en geheime en AWS geeft ze gewoon.. over.”

Lachal van mening dat dit te maken AWS moeilijk om te concurreren tegen. “Als u klant bent en je Amazon praten over toepassingen, in tegenstelling tot de andere aanbieders Amazon hen de aanvragen zal laten zien rennen en AWS is het moeilijk om te concurreren tegen, omdat, op grond van een open (API-centric) diensten, ze begrijpen dat public cloud-platforms niet alleen applicaties, maar ook bedrijven uit te voeren. Als gevolg daarvan een sterk ecosysteem van partners en klanten gecreëerd. ”

De behoefte aan gezamenlijke verantwoordelijkheid, Amazon stijl

verder lezen

En hij gelooft dat Amazon ‘, zoals meer open dan andere leveranciers als het gaat om het delen van informatie, maar meer in harmonie dan anderen met de wensen van de klant, maar ze reageren op deze verzoeken stapsgewijs “.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen